Sedona 761

Kayıt
22 Mayıs 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
NEVŞEHİR
Arkadaşlar Merhaba.32 yaşında bir öğretmenim.Daha önce aldığım iki bisikletimde çalındı.Şimdi üçüncüsünü almak istiyorum.Bisiklet konusunda bir hafta araştırma yaptıktan sonra bilmediğim çok şey olduğunu farkettim.Bu güne kadar hep dış görünüşüne göre değerlendirmişim meğer bisiklet seçimi mi.Bisiklet almak istediğimde aklımda 200-300 gibi rakamlar vardı.Araştırdıkça ve öğrendikçe çıta iyice yükseldi.Gönlüm birkaç modele kaydı fakat bütçe 1000'lere ulaştı hatta aştı.Bu nedenle bende temiz ikinci ellere bir bakayım dedim.Kendimce bir tane buldum ve anlaştım.Kısmetse Cumartesi gidip bakıcam ve beğenirsem alıcam.Sizlerede seçimimin doğru olup olmadığı ve fiyatı hususunda danışmak istedim.Lütfen görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.Şimdiden teşekkürler...
Bisiklet Sedona 761 2009 Model 3 ay kullanılmış ve yaklaşık 1,5 yıl evde kapalı kalmış.650 TL'ye anlaştık.İlandaki özellikleri şu şekildeydi.Rengi Turkuaz.
Sr SuNTouR AXoN GiDoNDaN KiTLeMeLi Ön MaŞa 100 mm
SHiMaNo Ön ARKa DiSK FReN (MeKaNiK)
SHiMaNo JaNT,SHiMaNo GöBeK Ön ARKa
AMoeBa BoRLa DiReKSiYoN,AMoeBa BoRLa BoGaZ
ACeRa Ön MeKaNiZMa DeORe ARKa MeKaNiZMa
ALiViO FReN ViTeS KoLLaRı ALiVio AYNa KoL
MaXXiS Ön ARKa LaSTiK
Kadroda çizik yok
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
Scudo

Mustafa Acar

Keep going...
Kayıt
2 Ağustos 2008
Mesaj
857
Tepki
548
Şehir
Konya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Mehmet GÖLER

Alacağanız bisiklet bumudur acaba..

(link). sahibinden .com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-dag-bisikleti-kros-acil-satilik-16-sedona-761-32246363/detay/?
 

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
eğer boyunuza uyuyorsa görünüşünü de beğeniyorsanız alın gitsin
 

Mustafa Acar

Keep going...
Kayıt
2 Ağustos 2008
Mesaj
857
Tepki
548
Şehir
Konya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bisiklet genel anlamda başlangıç için iyidir. Lakin fotografları 2009 yılında çekilmiş yada makinenin tarihi bozuk (makinedemi 2009 çıkışlı acaba)..

Güncel fotolarına bir bakın derim.elden alacaksanız frenlere; maşanın boşluğuna ve kilitlemenin düzgün çalışıp çalışmadığına ve yağ kaçaklarına; ön ve arka jantın boşluğuna ve tellerine; kadro vuruk ezik vs lerine; birde tüm dişli aksamlarına bir göz atın....

elden aldığınızda içiniz rahat ede ede binersiniz buda ayrı bir dipnot...
 

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
Boyunuz uyuyor ve Parçalar gayet temiz ve sağlamsa alın derim yoksa ileride başınız ağrımasın. 650tlye çok guzel salcanolar var tertemiz,0. Bisiklete bakmaya giderken piyasasından anlıyan bi arkadaşınızıda göturun bence.
 
Kayıt
22 Mayıs 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
NEVŞEHİR
@Mustafa Acar

Makinanın tarihi bozuk değil.2009 da çekilmiş fotolar.o tarihten sonrada kullanılmamış dediğine göre.kendisi zaten istanbulda bisikleti tanıdık bir bisikletçiye bırakmış.kayseriye gidip ordan elden alıcam.aslında boyda sıkıntı olur dedim.benim boyum 1.77.kendisi boyunun 1.80 olduğunu ve sıkıntı yaşamadığını söyleyince bende gitmeye karar verdim.
 
Kayıt
22 Mayıs 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
NEVŞEHİR
Arkadaşlar fiyat konusunda nedersiniz sonuçta benim için vereceğim 650 TL az değil.İyi bir seçim yapmak istiyorum.Bu Sedona 761 iki yıllık olmasına rağmen sadece üç ay kullanılmış.1.5 yılı evde geçirmiş.Temiz olduğunu düşünüyorum.Aldığım bisikletide uzun süre kullanmak istiyorum.Bu nedenle verdiğim rakam uygunmudur.Bu bisikletin o dönem de sıfırı ne kadardı bilen varmı.En azından karşılaştırma yapabilirim.Forumlarda okuduklarımdan Sedona ve Kron markaları üzerine yoğunlaştığımdan bu modele yöneldim.Yoksa 650 TL'ye pekala sıfır bir bisiklette alınabilirdi.Sedona 761'in daha donanımlı olduğunu düşündüğümden ikinci ele yöneldim ve bu seçimi yaptım.Yoksa yanlış mı yaptım!Lütfen yardımcı olun.
 

Veysel Yılmaz

Aktif Üye
Kayıt
4 Nisan 2011
Mesaj
191
Tepki
65
Şehir
EDİRNE
@Mehmet GÖLER

Elinizdeki parayla 0 daha alt modelde olsa idare edebilecek bisikletler bulabilirsiniz.Misal sedona 711v fren modeli gibi.

Dikkat cekmek istedigim nokta kadro boyunu da sorun.Basımdan 2 hafta önce gecen bir olayı anlatayım.Tıpkı sizin gibi 2 sene önce alınmış fakat 5-6 ay kullanılıp özellikle son sene tamamen evde yatmıs bir Amoeba Hussar marka bisiklet sahibiyle konustum anlastım.Hersey cok güzeldi.Neredeyse tüm komponentler en az acera ve alivio'ydu ya da amoeba'nın kendi modelleriydi.Cok saglam bir bisikletti.Bisiklet geldi arkadaslarım 0 aldım sandılar o gün kutudan cıkarınca maşada ufak bir kac cizik haric gıcır gıcırdı.Ancak daha bisikleti cıkarırken kadrosunun ufak oldugunu farkettim. Boyum 1.79.18" kadro yazıyordu ilanda bende o yüzden sormadım.Elime gelen 14" kadroymuş ölctüm 36 cm cıktı.Emin olmak istedim bisikletciye götürüp kargo boyunun yazdıgı yer bir aksamla kapalıydı gevşetip baktım 14" yazıyordu.Adam ben seleyi kaldırıp rahat biniyorum dedi boyunuz kac diye sordum 1.65 diye cevap verdi sonra.:boese157: Ne diyeceksin bu saatten sonra :) benim boyum 1.80 dedim ilanda da 18 yazıyor diye sormadım dedim adam kardesim var 1.75 o rahat biniyor dedi.Hani rahatlık kavramı göreceli biraz denedim bende parcaları taktırdım bisikletcide ayar yaptırdım bir yarım saat dolastım hani binmeye binerdim ama icim rahat etmezdi.Bende iade ettim.

Yani işin özü herseyi sorun, cevaplar tatmin etmiyorsa gidin görün bisikleti.Az para vermiyoruz işi tamamen takip etmek lazım.Şimdiden hayırlı olsun dedigim gibi özellikle 2.el alırken cok daha dikkatli olun ve 2.el'i kesinlikle görün :)
 
Kayıt
22 Mayıs 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
NEVŞEHİR
@Veysel Yılmaz

Zaten Cumartesi şahsen gidip bisikleti görücem ve deniyecem.Kesinlikle denemeden almam zaten.Beğenirsem alıcam.Bu Sedona 761'in 2011 fiyatı yaklaşık 1150 dolar buda yaklaşık 1800 yapıyor.Satıcının dediği kadar temizse 650 uygun bir fiyat geldi bana.Bir diğer ricam Bisikleti Kayseriye gidip alıcam.Çok fazla anlamıyorum biskletten.Forumda Kayseri'li arkadaşlar varsa bana Cumartesi bir saatlerini ayırıp yardımcı olabilirlermi.
 

Veysel Yılmaz

Aktif Üye
Kayıt
4 Nisan 2011
Mesaj
191
Tepki
65
Şehir
EDİRNE
En güzeli öyle olur.Fiyat böyle düşününce fazlasıyla uygun.O yüzden iki şey yapmanız gerek.O fiyattaki üründe bulunması gereken yani 0'ında varolan parcalar su an alacagınız bisiklette de mevcut mu adam ne degismis ne degistirmemiş, bir digeri de parcaların durumu.Bunun icin önce bi gözlemlersiniz bir de on dk üzerinde turlarsınız.Sonrasında karar sizin.En azından gözlem kısmı icin kayseri'de yardım edecek arkadas bulamazsanız burdan az cok nelere nasıl bakılacagını misal dişlilerin durumunu nasıl anlayacagınızı vs resimlerle bir arkadasa bilen birine rica edip ögrenebilirsiniz .