Scudo Sports

sedona 741 - kron 1000

Tepki
2
arkadaşlar bu iki bisiklet arasında kaldım
karar veremiyorum. hangisi daha iyidir.

belki bütçemi biraz daha zorlayıp sedona 751 de düşünebilirim. Giderek daha karmaşık bir iş haline geliyor bisiklet seçimi.

Ne önerirsiniz?
bir de arkadaşlar kadro 20 inç çok mu fazla olur 177 boyundayım. Bugün gidip baktım iyi gibi geldi pek anlamıyorum, sedona bayisine gittim onlar 18 inç önerdiler

Scudo
18 kadro boyunuza daha uygun olur.
ben 741 kullanıyorum çok memnunum, iyi bi kıyaslama yapamam ama 741 nasıl dersen kesinlikle tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Cem Özdemir
kadro 18 olmalı
bende de xc1000 var

önemli olan komponentler
ön ve arka vites sistemi
hangisinde iyi ise onu al
başka şey düşünme

• Beğen
@mustafa akman

işte önemli olan da bu, ben hangisi iyi bilemiyorum, yeni bir bisiklet sevdalısıyım, karşılaştırma yapabilir misiniz?

Sedona 741 al. 20'' inc olmaz. Benim boy 1.86 ben bile 18'' aldim.

20'' genelde 1.90 ve uzeri aliyor

@Eren Üye

teşekkür ederim sedona 751'in 741 den çok fazla farkı var mı? fiyat farkına değer mi? 9 lu sisteme geçtiği söyleniyor ancak dediğim gibi baktıkça araştırdıkça insanın kafası daha da karışıyor.

@Cem Özdemir

karşılaştırmayı bisiklet söyleyecek
ben aldığımda
xc1000 üzerinde acera sistem vardı
önermem
alivio veya daha üst olması lazım

satıcı veya montaj yapan ne koymuştur bilmemz mümkün değil

tüm bisikletler demonte geliyor
satıcı birleştiriyor

belli mi olur
deore takar
XT takar

ön arka alivio ise yeterlidir
alınır

• Beğen
741 alırsan acerada kalma derim kardeşim.
arka aktarıcı, ruble, vites kolları ve zincir değişimiyle bisikleti 9 lu sisteme geçirip o şekilde almanı tavsiye ederim. alivio güzel seçim olabilir.
alacağın yerden bu şekilde istersin farkını verirsin.
ben bu şekilde aldım 130 tl fazladan masraf çıktı ama kesinlikle değdi diyebilirim :)

• Beğen
@mustafa akman

kronda 18" var mı? kronda tek oluyor diye biliyorum. 17" ya da 19"

177 boyundayım 70 kg.

@Cem Özdemir
emin değilim
doğru olabilir

1 inch 2.54 cm"dir
yani 2.54 cm eksik
yada 2.54 cm fazla

hiç fark etmez

Bende Sizin Gibi Kararsiz Kalmistim 1 AylIk Arastirmanin Sonunda Sedona 741 V almistim çok memnun'Kaldim Hem Hafiflik çok önemli Sedona Kadro Olarak Daga Hafif Biliyorum, Kron'dan Bence Sedona alin Derim Pisman Olmassiniz yazim hatasindan dolayi ozur dilerim PS3 de I Yok

• Beğen
kron xc 1000 derim kesinlikle kadroları arasında kalite açısından pek fark aldığımı düşünmüyorum kendimce ama üstündeki komponentler ve fiyat/performans oranıyla kronun alivio setiyle sunduğu kalite kesinlikle tartışılmaz diyebilirim...

tabii tercih meselesi tüm yorumları okuduktan sonra ne olursa olsun kendi içine sineni almalısın çünkü o bir bisikletten çok daha ileri olacaktır senin için yollarda ;)

boy konusunda da 18 inch senin için daha uygundur derim ve kronun 18lik 2011 kadrosu var :)

şimdiden hayırlı olması dileğiyle kazasız belasız sürüşler dilerim :)

• Beğen
evet, sonunda kararımı verdim ve bugün gidip kron xc 1000 aldım. shimano alivio donanımıyla. 30 km kadar da yol yaptım daha alır almaz. Gayet güzel, özlemişim, çok uzun bir zaman olmuştu bisiklete binmeyeli.

Sedona 741 yazmak icin girmistim ama Kron almissin.

Aldigin bisiklet de gayet guzel. Kazasiz belasiz kullan

Bence doğru seçim yapmışsın.Çünkü bisiklette en önemli parça kadrodur.Kron kadrolar 2 yıl değil ömür boyu garantili.Vites sistemide sedona gibi acera değil alivio,üstelik dokuzlu.Bir 2009 kron 1000 kullanıcısı olarak sana tavsiyem ilerde çok ağır olan amortisörünü değiştirmendir.Güle güle kullan.

• Beğen
İki markanın kadrosundan şu ana kadar bir şikayet görmedim, kendilerini ispatlamış xc kadroları, bu yüzden kompenentleri yazarsanız ona göre daha fazla yardımcı olabiliriz. :)

Geri