Scudo Sports

Sedona 601 son karar Not:Önemli Konu Lütfen Üstadlar Da Baksın(benim için önemli)

Bengg

Aktif Üye
Tepki
10
İsim
Göktuğ Güntav
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar, abilerim; "Sedona 601" bisikleti alıyorum, bu fiyata başka bir model önerirseniz ona da bir göz atmak isterim. Lütfen fikirlerinizi yazın nerdeyse karar verdim çünkü

Scudo
Karar verdiysen kafa karıştırmaya gerek yok sonu yok bu işin.

• Beğen
Tepkiler: Bengg
Kullananlar sorun yok diyor ama belki sorun yaşayan ya da daha iyisi var diyen olur diye bekledim. Çünkü ilk yol bisikletim olucak..

bundan 1 hafta kadar önce bitane whistle linki görmüştüm sanırım. 1000 1200 lira gibi bişeydi. onu hatırlasam :D bi bak dicem de. güzel bisikletti. 9 kilo falan

• Beğen
Bu (link) Ya da bu (link) olabilir mi?

1,505 Liraya geliyor.. Benim bütçeyi zorlar :(

Sen ısrarcısın sanırım, ben hala sağlık şartların düzelmeden almamanı öneririm. Bu arada dediğim gibi Sedona'yı büyük ihtimal bulamayacaksın (kaç cm kadro olacak?), o fiyat aralığında Kron Active de var. Carraro ve Bianchi'nin de o fiyatta ürünleri var, Carraro'nun flat bardı yanılmıyorsam.

• Beğen
@Enes Çatal

Bulamıyacak olmamın nedeni üretim azlığı mı? Kadro boyu hesaplamak için denemem gerektiğini öğrendim. Almaya gidiceğim yerde sorucam onu. Ya da bu konuyla ilgili yardım edebilirsiniz.

Üretim azlığı değil de talep fazlalığı diyelim. Boyunu ve bacak boyunu (iç bacak, yerden apış arası diye tabir edilen noktaya kadar olan mesafe) tam olarak söylersen yardımcı olabilirim.

whistle nin yarış modellerinin Türkiye'ye getirilmediğini belirttiler. Ben yaklaşık 1 ay önce kendileri ile görüştüm. Uygun fiyatlı başka modeller bakıyorsan (link) inceleyebilirsin. Nasıl olduklarını bilemiyorum. Sadece fikir olur belki diye link veriyorum.
Bisiklet almak ev-araba almaktan daha zormuş. Eğer kafanda bir marka ve modele karar verdiysen kafanı bulandırma bence. Birde kadro boyunu deneyerek almak yerine forumda seçim tabloları var. Orada kendine uygun kadro boyunu bulabilirsin. Örnek olsun diye yazıyorum. Boyum 177, bacak boyum 78. Bisiklet kadrom 55. Yine forumda birçok arkadaşın belirttiği şekilde sele yükseklik ve konumunu ve gidon açısı ile fren vites değiştirici konumlarını doğru ayarladığın sürece sıkıntı yaşamazsın.
Umarım aldığın ürün içine siner. 3 haftadır işe yol bisikleti ile gidip gelmeye başladım (yaklaşık 30km). İnanılmaz keyifli. Bu yaşıma kadar neden araba kullanmışım diye hayıflanıyorum...

• Beğen
ilk yol bisikletin olacaksa bence ideal bir modelde karar kılmışın..601 in fiyatına başka marka/model tavsiyesi yapamıcam ama bu bisikleti kullanan kimseden olumsuz bir tepkide duymadım..ben 611 kullanıyorum bütçeni biraz daha zorlayabilirsen 611 al dicem ama 601 de iyidir ;)
:in::alkis:

• Beğen
@Enes Çatal

Hemen söylüyorum;

Boyum:175 cm
Bacak boyum: 85 cm
Yanlış ölçmemişimdir umarım 2-3 cm kayma olabilir

@CenkT

Teşekürler fikir için :) Artık her yere bisikletle giderim :D

@dogan_69

Daha çıkamam :(

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Enes abi, bana bir yardım et ya

İç bacak boyunu doğru mu ölçtün biraz fazla sanki? Benim boy 181, iç bacak o kadar uzun değil, tabii insandan insana değişir ama ölçüm aleti 58 cm diyor, bu bisiklette zaten 50-53-56 cm var. 56 cm de sana uygun olanı oluyor ama onu da bulman şu an imkansız sanırım ben 2 hafta bayii-telefon-mail zinciriyle karşıda (Asya) buldum son bir tane.
Ölçümü kendin de yapabilirsin (link)
Tabii bisikletten bisiklete, geometrisine göre ufak oynamalar olabilir.

@Enes Çatal

İnch hesabı bu :(

@Göktuğ G.

Hemen sağında "centimeters" yazıyor! ;)

Geri