Sedona 321 2012 Çeşitli modifikasyonlar

Kayıt
16 Mayıs 2012
Mesaj
45
Tepki
65
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Herkese iyi forumlar 4 ay önce tercihimi sedona 321'den yana kullandım özen bey jantlar konusunda çok problem yaşıyorum stokla gelen tughra jantlar istanbul'un berbat ve yamalı asfaltı nedeniyle 2 ayda 3 kere akord ayarı yapmamı gerektirdi benim sert kullanımımın etkisi mutlaka vardır değişim yaptığınız jantlarda sert kullandınızmı? Ve bu kullanım sonucu böyle bi problemle karşılaştınız mı acaba merak ettim? cevap için şimdiden teşekkürler...
 
Scudo

özençekçen

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
375
Tepki
248
Şehir
istanbul
@MetinBostanMerhaba öncelikle şunu belirtmek lazım 321 in üstünde gelen tugra jantlar sanıyorum ki aslı bisikletin kendi markası olduğu üzre sizinde söylediğiniz gibi kalitesi ortadadır.Kaldırımlardan atlamadığınız sürece hafif taşlık ve hafif arazide shimano rs 10 da bir problem yaşamadım rs 10 lar bildiğiniz üzere yol bisikleti jantı dır sert kullanım derken tam olarak nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama benim kullandığım rs 10 lar öyle çok hırpalamaya gelmez jant profili inceltilmiş yol jantı dır sonuçta bildiğim kadarıyla ülkemizde de pro yol bisikleti kullanıcıları bu jantı antreman jantı olarak kullanıyor yani hırpalıyorlar fakat nedir asfalt yol şartlarında hırpalıyorlar kullandığınız dış lastiğin de darbeyi emme ve jantı rahatlatmak adına etkisi oldukça önemlidir. Şu an yeni aldığım continental süper sportlar ile 700*28 oldukça konforlu ve güvenli bir sürüş elde ettim eski dış lastiklerim 700*24 continental 4 season dı kısaca jant ve dış lastik bir bütündür ve sizin konfor ve güvenliğiniz de amortisör kullanmıyorsanız bisikletinizin en önemli bileşenleridir. Kısaca şudur ki ben rs 10larım la yol şartlarında hiç bir problem yaşamadım üstelik bisikletim ciddi oranda hafifledi ve akıcılık kazandı umarım sorunuza cevap olabilmiştir.
 
Kayıt
16 Mayıs 2012
Mesaj
45
Tepki
65
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Kaldırımlardan günde 1 kere belki iniyorum o da mümkün olduğunca yavaş onun dışında yolda seyir halindeyken örneğin işe yetişirken asfalt'taki ufak tefek çukurlardan biraz seri geçtikten ve yoldaki setlerden seri geçtikten sonra bu problem ortaya çıktı kullanım sertliğimden kastettiğim bu durumlardı bunlar sonucunda sizde akord ayarı ihtiyacı oldu mu? Dış lastikler konusunda bi fikrim olduğunu söyleyemem belirttiğiniz dış lastikleri de araştırıcam bilgi için teşekkür ederim bir de jant ve lastik fiyatlarını yazarsanız ayrıca sevinirim teşekkürler iyi forumlar... :)
 

özençekçen

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
375
Tepki
248
Şehir
istanbul
@MetinBostan
jantlar 3.ayında ve daha akort ihtiyacım olmadı kullandığım lastikler 700*28 continental SUPER SPORT PLUS dün 97 km üsküdar riva turu yaptık yol tutuşu gayet iyi diye bilirim yer yer ıslak zeminde sürdük özellikle dönüşte orman yolda çig düştü ve yol hayli kayganlaştı ama hiç sıkıntı yaşamadım şimdiki izlenimlerim gayet olumlu fiyatlarına gelince jant seti 300 tl lastiklerin adet fiyatı 80 tl.
 
  • Beğen
Tepkiler: MetinBostan
Kayıt
16 Mayıs 2012
Mesaj
45
Tepki
65
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Aldığınız dükkan adını özelden yazarsanız sevinirim bilgiler için çok teşekkür ederim bol pedallar...
 

kaanduro

Üye
Kayıt
11 Mayıs 2012
Mesaj
67
Tepki
14
Şehir
Istanbul, Atasehir
Metin ben de 341 kullanıyorum, muhtemelen aynı jantlar ile geliyordur.
Taşlı topraklı yerlerde çok sürmeme rağmen şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.
 

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@özençekçen hocam bisikletin üstündeki jant göbekleri mtb göbeği, yeni taktıklarınız yol bisiklet göbeği. mtb ve yol bisikleti göbeklerinin uzunluğu birbirinden farklı olduğu için, rs10 u takarken göbeğe spacer eklediniz mi yoksa direk taktınız mı?

hocam fotoğraflar da silinmiş gerçi ama bu konuyu 2012 de takip etmiştim, o zamandan aklımda kaldı bi bakayım dedim, yaptığınız değişiklikler tam benim istediğim gibi olmuş, bende böyle bir bisiklet almak istiyorum
 

sirrunu

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2017
Mesaj
369
Tepki
570
Şehir
Türkistan
İsim
Runner
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Peugeot
Gökay bey kadro ağırlığının 1 kg gibi çok ciddi bir farkla hafif olduğu bilgisinin doğruluğun dan eminseniz yani iki kadro gözünüzün önünde tartıldı ise giant tercih edilebilir. Escape 2 yi bende incelemiştim sedona da karar kılmadan önce ama iki bisikleti el yordamı ile kaldırdığımda bile sedona daha hafifti eğer kıstas hafiflikse escape 2nin maşasının çelik olduğunu da hesaba katarsak daha ağır olacaktır sedona nın maşası 7005 alu diye biliyorum.donanımlarına baktığımız zaman çok ciddi farklar yok ama sedona yine bir tık önde fren vites kolları olarak hattaki raceface ride sette cabası (gidon gidon boğazı sele borusu )fanatizimi karıştırmadan net bir şekilde SEDONA diyorum.
hocam fotoğraflar silinmiş. 2012 yılında paylaştığınız günleri hatırlıyorum. çok güzel bir bisiklet olmuştu. hatta 2012 eylül ayında ilk bisikletimi alacaktım. aklımda sedona 721 vardı. sizin bisikleti görünce sedona 721 ve 321 arasında kalmıştım. bisiklet konusunda da o zamanlar pek bilgili değildim. bisikletforumda sedona hakkındaki olumlu yorumları görünce bunda karar kılmıştım. keşke 321 alsaydım dedim sonradan. şimdi sedona da yok piyasada. şuanda salcano xrs040 kullanıyorum. düz gidonlu, rs3 jant setli. ama bu saatten sonra sizin bisiklet gibi birşey almak istiyorum. scott un şehir bisikletini alabilirsem, bir de yol jantı takarım. tam fitness bisikleti olacak