Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

secim yapamadim

raveneus

Üye
Tepki
0
merhaba 1.71 boy icin 16 inch mi yoksa 15 inch mi uygun olur?

yarislara katilmayi dusunmuyorum ancak bisiklete hakimiyetiminde iyi olmasini istiyorum.

birde giant xtc 17' bisikleti 16' kronla karsilastirdim ve kadro boylarinin ayni olmasi gerektigi halde giant ta daha cok one egildigimi hissettim.bunu azaltmak icin tek cozum gidon bogazinin degismesi mi?ancak gianttaki gidon bogazi zaten bir parca egimli gibiydi.

giantin s boyunu almak istiyorum ancak krondaki gibi bir surus ayarini yakalayabilirsem?yardim ederseniz sevinirim.

Scudo
Raveneus, benim boyum 173-174, ve 15" Kron kullanıyorum. Ancak 40 cm'lik sele burusu ile. Kadrodan, açılarından ve ataklığından çok memnunum. Rahatlıkla tavsiye edebilirim. 90'lık da boğaz kullanıyorum. Ancak sen önce bir dene istersen bakalım üzerinde gelen standart 35 cm.'lik sele borusu senin ihtiyacını karşıyalacak mı?
Bir de Giant ölçüleri pedal kutusu merkezinden, sele kelepçesine göre verdiği için genelde bir başka marka ile aralarında olan 1"lik uzunluk farkı, aslında aynı oldukları anlamına geliyor. Denediğin Giant'ın gidon boğazının ölçüsü ve açısı, aynı zamanda amortisörün mesafesi, senin eğilme durumunu değiştirebilir. O sebeple bunları öğrenmende ve karşılaştırırken kullanmanda fayda var.
Bir diğer etmen de gidon boğazı merkezinden, sele borusuna olan uzaklık. Bak dikkat edersen üst boru uzunluğu demiyorum. Çünkü 15"lik bir kadroda, o borunun açısından dolayı boyu değişebilir, sadece kadro boyundan dolayı değil.
Bu ölçüleri karşılaştırarak aradığın ideal geometriyi bulabilir, buna bağlı olarak da seçim yapabilirsin ;).
Kolay gelsin :)

cok tesekkur ederim halil.

aslinda markalara bakmadan deneseydim kronu coktan almistim,seninde soyledigin gibi atakligini hissettiriyor ancak hak verirsinki bu markalar fazlasiyla kafa karistiran bir olgu.giant hayalimdeki bir marka ve oncelikle onu almak istiyorum.tabi eger krondaki hakimiyeti hissedemezsem yapacak birsey kalmiyor.

ilginiz icin tekrar tesekkur ederim.

Kemal Gursel.

Geri