Scudo Sports

Sdü iibf'de yaz okulu sorunu. iki dakikanızı ayırır mısınız?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar.

SDÜ'de İİB fakültesinin aldığı kararla yaz okulu açılmayacakmış bu sene.

Yaz okulu açılmaması demek, öğrencilerin okullarını uzatması demek. Yani gidecek bir sene daha demek. Aileden daha fazla para çıkması demek. Boşa geçen zaman ve boşa harcanan para demek kısaca.
Zaten ekonomik olarak zor durumda olunan şu zamanlarda böyle bir karar alınması öğrencileri ve velileri zor durumda bırakacaktır. Okulun uzamasının yarattığı psikolojik baskıyı saymıyorum bile.

Hocaların "yaz okulundan az para kazanıyoruz" mantığı yüzünden açmama kararı aldıklarını düşünüyorum. Onlar az para kazandıklarını düşündükleri için öğrenciler okulu uzatmak zorunda mı kalmalıdır?

Lütfen 2 dakikanızı ayırıp imzalar mısınız? En azından kamuoyu oluşur bir şekilde de bazı arkadaşlarımıza yardımcı olabiliriz.

Teşekkürler.

(link)

Scudo
Artık çoğu üniversite yaz okulunu kaldırdı, sebebi olmalı ama ben de bilmiyorum

Akademik sebep : Bir sene geçemeyen öğrencinin 2 ayda dersleri verebilmesinin ne kadar gerçekçi olduğunun şüpheli olması.

Ekonomik sebep : Dediğinizin tam aksine esnafa ve hocalara faydası var bu işin. Bazı yerlerde esnaf rektöre baskı yapıyormuş hatta yaz okulu açılsın diye. Yani bu sebepten dolayı yaz okulu kapatılmaz.

İmzayla senato kararı değişmez kolay kolay. Üzücü bir durum olduğunu değiştirmiyor tabi bu gerekçeler ama vaziyet bu.
Geçmiş olsun

@Cem cm akademik madde çok doğru.

Bazı çakal öğrenciler de vardı, baktı A gelemeyecek, finale girmeyip kalıyordu dersten. Yaz okulunda alıp A getiriyordu. Biz DC ile geçmeye çalışırken çanı arşa çıkarıyordu zındıklar! :snzdglsn:

67 ortalamaya DD gelmişti, hala söverim

@Cem cm
Hocam 2 ay bile değil 6 hafta sürüyor sadece. 2 haftası da sınavlar ancak yıl içinde aynı dersi veren hocanın anlattığından kat kat iyi anlatan, kat kat daha mantıklı soru soran insanlar geliyor "genellikle". Normal soru sorulsa genel olarak herkes geçecektir ancak derste bir şey anlatıp sınavda çok alakasız bir şey sorulunca bırakın 4 aylık öğrenim süresini 12 ay da öğretseniz o kişi onu yapamaz.
Hocam ekonomik sebep dediğinizde yaz okulu 1.5 ay sürüyor, bir dönem 4 ay. Bunu düşünmüşte olabilirler.

Malesef normalde de imza toplandı, karar değişmemiş. Buradan deneniyor. ODTÜ gibi öğrencisi olsa, eylem yapacağım ancak 5 kişi bile toplayabileceğimi zannetmiyorum. Adamlar 2-3 senede toplu taşımaya %100 zam yaptı, kimse sesini çıkartmadı. Buna da çıkartan olmaz.

@Cem cm YTÜ’de büt de yoktu ben ilk girdiğimde. Sonradan geldi, 2014’te sanırım

Berbat bir yer YTÜ

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam sorun o hocada DD ile zor geçmekte zaten. O tip hocanın sorduğu soruların mantığı yok yani. Benim bir hocam vardı, herkese bıkkınlık getirmiş bir insan. Bir o kadar da iyi bir insan gerçek hayatta, çok severim kendisini. Ancak DD ile geçen öpüp başına koyuyor. Bu da normal değil malesef. Derste bir şey öğretip, çok alakasızını sınavda soruyorlar, insan çıldırıyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN evet, çok kötü öğretim görevlilerine tanık oldum. Adam bir kitap yazmış, ikinci vizeyi kitaptan yapıyor. Açık kitap sınavı. Yani onun 20 liralık, kokuşmuş düşüncelerini yazdığı kitabı almak ve o geri kafalı düşüncelerini okuyup, sınavda da onun istediği tarzda ve doğrultuda cevaplamak zorundasın.

Kitabın dili Türkçe bile değil, yarısı arapça kelime, okuduğunu anlayamıyorsun.

1.png
2.png

Yaz okulu olmayan üniversite mi olurmuş?:eek:
Çan eğrisini kaldırsınlar;hakkaniyet sağlanır.
En güzeli 2 vize,1 final ve minimum geçme notu 60.Bir de tek ders sınavı olsun yeter.Keşke şimdi üniversite yıllarında olsaydım.:(

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçen sene bizim okulda bütü kaldırdılar sonra bu sene sınıflarda çok yığılma oldu diyerek geri getirdiler. Bu sene de yaz okulu için uzaktan eğitim muhabbeti dolanıyordu ama yalan oldu. Olsaydı staj yapacaktım ne güzel ve izmir sıcağından kaçacaktım. Sizin okulda da böyle bir yığılma olursa seneye geri gelebilir yoksa öğrenci alamaz. En çok kalan birinci sınıflarda oluyor çünkü

@hamlet2006
Abi 2 vize çok iyi. Hatta benim arkadaşın ünisinde (Sivas) geçen sene aldığın vize notu bu sene de sayılıyormuş. Mükemmel bir şey ya. Eğer dersten kalırsan final yüzünden, geçen seneki vize notun geçerli oluyormuş.
Bir de uzun zamana yayıyorlar sınavı. Bizim sınav haftası göstermelik 2 hafta. Vallahi tüm sınavlar 3 günde bitiyor, daha uzun değil. Her gün 2 3 sınav abi yani insaf 2 haftalık süre var neden hepsini sıkıştırırsınız?
Abi 60 geçme notu bazı hocalar için imkansız oluyor. Ortalama 20 olan dersler var. Kimse geçemeyecek :D :D (zaten geçen nasıl geçtiğini bilmiyor, kalan neden kaldığını bilmiyor)

@Kunget
Bütü kaldırmak ha? Bunlar da iyice uçmuş hocam bu nedir yahu. Abartıyorlar resmen. Oldu olacak sınavı kaldırsınlar komple direk kalalım :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN aynen bizde de iki hafta ama o kadar saçma günlere koyuyorlar ki. Mesela her gün bir tane olsa salı günü gidicem ama sırf araya boş gün koydukları için cumaya kadar buradayım. Ve boş gün olmasına rağmen ben sınav okuycam öne aldırdım günü diyen hocanın sınavını istatistik ile aynı güne koymaları da başka bi olay.
Aynen bildiğin bütü kaldırdı adam ne masrafı varsa artık. Gerçi bi yandan iyi de olmuştu geçtiysen geçtin kaldıysan kaldın sınavlar bitnce derdin kalmıyordu ama küçük bir fark ile kalınca insana koyuyor tabi. 2 senedir veremedim matematiği onun yüzünden bir de yazın çekicem okul çilesini bakalım. Umarım bu sefer geçerim yoksa seneye aynı adamı haftada 2 kez görücem ve bıktım çok egolu bir arkadaş kendisi. Ortalama iki senedir 20-30'larda sürünüyor ve suçu hala bizde arıyor. İstatisik ortalaması 70 sınıfta ama matematikte hala biz suçluyuz

@Ahmet Bilge Kaan AKIN iki vize nasıl iyi olabilir :D

7. hafta ilk vize, 3 hafta sonra ikinci vize, 3 hafta sonra final. 2 ay boyunca sınav stresi çekiyorsun, aralıksız! Yatıyorsun kalkıyorsun vize var. Vizeler iki haftaya yayılıyor. Ödevler, projeler de var. Sanırsın atom parçalıyoruz. Kıçı kırık eğitim fakültesi :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam en azından belirli bir konudan sorumlu tutuluyor insan, diğer türlü 10 konu işliyor hoca bunlardan 2 konudan soracağım diyor. Hadi bakalım bil o iki konuyu :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Aynı fakültede hem bütünleme hem yaz okulu olması saçmalıktır. Olmaması gerekir, oluyorsa orası üniversite değil, yüksek lisedir...

@Murat B. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulunda okudum. Orada hem büt hem de yaz okulu vardı :)

@Murat B.
Neden hocam? Bir insanın vizesi çok iyi geçmiş, finali bir o kadar kötü geçmişse ya da ikisi de kötü geçmiş olabilir. Ben vizede çok düşük almıştım, finalde de düşük alıp kaldım. Bütünlemeden 90 aldım anca dc ile geçebildim (Mazerete girmiştim vizede, çok zor sormuştu).

Yaz okulu ise hem altta kalan o sene almadığınız dersleri alabileceğiniz, hem de kalan derslerinizi alabileceğiniz bir yer. Zaten ezberci dayatılan eğitim sisteminde 4 ay ile 4 hafta arasında hiçbir fark yok (birkaç hoca hariç).

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Çok garip bir uygulamaymış.:ssrtcbya:
Bizim zamanımızda iki vizenin not ortalaması 80 olduğunda finalden muaf tutuluyorduk.
Tüm derslerin not ortalaması 80 olduğunda; eğer geçemediğin bir tek ders var ve notun 40 üzerinde ise o dersi geçebiliyordun.

Geri