Scott Voltage Yz3

Hasan Berk

Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
76
Tepki
21
Şehir
İstanbul/Küçükyalı
Merhabalar...
Bu işe başlamak istiyorum ve araştırma yaptıkça önüme çok seçenek çıkıyor, öğrenmek istedim sizce Scott Voltage Yz3 nasıl?

Benim görüşüm şöyle, pek anlamıyorum ama 2008 x11 ile resimlerini yanyana koyduğumda baya fark olduğunu gördüm Yz3'ün kaynak yerleri sağlam görünüyor ömür boyu kadro garantisi de var ama açıları kötü göründü sanki 16'' bir XC kırması gibi görünüyor... X11'in açıları daha iyi gibi geldi fiyatı hemen hemen aynı ama garanti süresi 2 sene ve şu anki kadroların garantisi bile kalmamıştır...

Son sözü size bırakıyorum saygılar...
 
Scudo

Berk Demirli

Aktif Üye
Kayıt
5 Aralık 2010
Mesaj
121
Tepki
62
Şehir
Zonguldak
Scott voltage kadrolar üzerinde tecrübem yok. Ama zamanında bu soruyu yönelttigim Gürkan Karataş'ın cevabını ileteyim sana.. Yz 0 LTD Hariç kadro açıları vasat streete hiç bir şekilde uyumlu degil demişti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Berk
Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
87
Tepki
20
Şehir
-01-Adana-
seçimini 2010 x11'den yana yap. ben scott yz25 aldm memnunum bi sorunum yok ama. Maşa ve jantlar hakkında diye bi konu açtım buraya ordaki yorumları bi gözden geçir
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Berk

Hasan Berk

Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
76
Tepki
21
Şehir
İstanbul/Küçükyalı
2010 x11 hiç düşünmedim kaynak noktaları iyi olabilir ama bir çok okuduğum yazıya göre 2008'in açıları bir nebze bile olsa daha iyiymiş 2010 x11 tercih edilirse de tek nedeni kayar Dopoutları olmasıymış... kayar dopout'un tek faydası gergiye gerek kalmaması 100gr ağırlık yaparım gergi kullanırım...
 

Gürkan Karataş

Daimi Üye
Kayıt
5 Kasım 2006
Mesaj
352
Tepki
250
Şehir
Bakırköy, İstanbul
İsim
Gürkan Karataş
Bisiklet
Specialized
2011de yz3 yerine yz30 demişler, tabi model isminin yanına eklenen bir 0 hiç bi anlam ifade etmiyor. her zaman dediğim gibi voltage serisi alınıcaksa LTD modeli yani şuanın TMO modeli alınır onun dışındaki modellerde hem kadro açıları kötüleşiyor hem de parçalar tamamen xc parçalarına dönüyor.

2011 modellerde 3 farklı kadro kullanmışlar,

1. en iyi olarak voltage tmo var. hem parça hemde kadro üst seviye (maşa argyle r olması dezavantaj aslında ama yinede tamamen street/dj parçaları kullanışmış)

2. kötünün iyisi olan açılarda bir kadro kullanılarak voltage 0.1 ve 0.2 modellerini çıkartmışlar. üst model abisiyle karşılaştırıldığında ilk göze çarpan daha uzun chain stay kullanmaları. parça olarak 0.1 modelinde dj3 maşa kullanmışlar yine çok kaliteli olmayan street/dj maşası. 0.2 modelinde ise sabit kullanmışlar. daha çok street üzerine bir bisiklet hedeflemişler. tabii streetin temel hareketleri olan bunny ve 180 zorlaştıran uzun chain stayli kadroyu tercih etmeleri street için kullanacakların voltage i listelerinden çıkartmaları için başlıca nedenlerden birisi.

3. hem berbat bir kadroya hemde tamamen xc parçalarıyla toplanmış olan voltage 20,30 ve 40 modelleri, street/dj için kullacakların bu modelleri akıllarından derhal silmesi gerekli, amaçsızca üretilmiş modeller. aldıktan sonraki ilk senede bisikleti vidasına kadar yenilemeniz gerekir. bu kadar masraf yapılacak bir bisiklet almak yerine baştan adam gibi bir bisiklet almanız daha mantıklı olur. tabii ucuz mal alacak kadar zenginim diyorsanız banada kolay gelsin demek düşer.

umarım voltage hakkındaki bu bilgiler seçiminizi olumlu yönde etkiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Berk

Hasan Berk

Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
76
Tepki
21
Şehir
İstanbul/Küçükyalı
Çok teşekkür ederim yazdığınız bu aydınlatıcı yazı sayesinde yeterince şey öğrendiğimi düşünüyorum alacağım bisiklet 0 olmayacak olamazda :S durum o kadar iyi değil 2. el sanırım 2008 model yz3'ün üstüdeki parçalar ise şöyle diyecem ama parçalar ne kadar iyi olursa olsun demir taksitçilerde satılan bisisklete marzochi maşa takmaya benze neyse parçalar şöyle


Scott Voltage Yz 3
Ön Jant. Rodi Rims. DownHill Disc DH
Arka Jant. AlexRims Dm22
Maşa. Sr Suntour Duro.
Gidon.Truvativ XC-DH Riserbar.
Lastik. Schwalbe Crazy Bob.
Sele.Cesur
Sele Borusu Amoeba AL 6061 T6
Ön Göbek Shimano Deore
Arka Göbek FH-M475
Aynakol. Shimano Alivio
Pedal. GT

parçalar böyle bu da ilanı;

(link) inden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-scott-voltage-yz-3-38993689/detay?
 

Gürkan Karataş

Daimi Üye
Kayıt
5 Kasım 2006
Mesaj
352
Tepki
250
Şehir
Bakırköy, İstanbul
İsim
Gürkan Karataş
Bisiklet
Specialized
@Hasan Berk

parçalar iş görür, en azından yeni başlayan birisine yeter. daha sonra kadro değiştirirsin. maşa, aynakol değiştirdikten sonra fazla masrafı kalmaz. ama dediğim gibi yeni başladığın için parçalar senin işini fazlasıyla görür, yukarıda yazdığım yorumda ileri seviyedekiler için zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Berk

Hasan Berk

Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
76
Tepki
21
Şehir
İstanbul/Küçükyalı
çok teşekkürler o zaman anlaşa bilirsem alıyorum bisikleti :)
 

kadircan daglar

Aktif Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
157
Tepki
42
Şehir
istanbul
@Gürkan Karataş

Merhaba Bu İlandaki Bisiklet Benim. Forumdaki Arkadaşların Olumlu Yönde Gönderdiği Mesajlar İçin Teşekkür Ederim. Bisikleti Kış Nedeniyle Kullanmıyorum Ön Fren Rotoru 0. Bende Mtb' den Street Geçmeyi Planladım Geçtim Ama Malüm Bi Heves Kullanamadım :)

Alıcısı Gelip Görebilir Fiyat Konusunda Yardımcı Olurum.