Scudo Sports

Scott S30 u hiç böyle görmediniz :)

@Murat Cömez

Murat bey, yazmak istemedim ama iki olay çok farklıydı.
Bir tarafta direk marka ve model veren Adilcan ki, replikayı bilmiyorum ama Propel in fiyatı 12k nın bile üzerindeydi (eder mi, bence etmez, dura ace di2 olsa neyse), diğer tarafta ucu açık bir 12k limitli Oğuz.

Adilcan konu içerisinde bir takım problemler çıktığını ve hedeflediği bisikletleri alamayacağını söyledi, çok üzgün ve kızgındı. Olabilir. (Ben de kenara biraz para ayırsam hep bir aksilik çıkar, para oraya gider)

Oğuz ise forumda yeni olmanın heyecanıyla özellikle ustaların abilerin tavsiyelerini kulak arkası etti ve verdiği cevaplarla onları üzdü, kırdı. Askerlik yapmadığı için "hedef küçült!" emrini algılayamadı :)

Sonuçta ikisi de bir bisiklet aldı, Oğuz için yeterliydi, öyle söyledi ama yarışçı olmak isteyen Adil için yetersiz bir bisiklet ortaya çıktı. Sırf bu nedenle onu satmasını söyledim ve benimki gibi 2.500 dolar civarına profesyonel bisiklet bakalım dedim.

Ben niye bunu daha önce teklif etmedim derseniz, Rusyadan getirttiğim için sonucunu beklemek istedim. Çünkü hiç tanımadığım bir adama, hiç bir garanti maranti proforma vs olmadan western unionla para göndermek zorundaydım. Malı göreyim, şifreyi veririm dedim, hayır dediler, para alınır, sonra buradan kargo edilir. Göndermese yapacak hiçbir şey yoktu, soğuk su içmekten başka. Ama herşey yolunda gitti ve sağ salim teslim aldım, hem de sadece 7 gün sonra.
Adilcan son derece efendi bir çocuk, Atatürk sporcusu, belli, mesajlarından çok rahat anlaşılabiliyor. Tekrar başarılar diliyorum kendisine. (bu arada 89 kg biraz çokmuş, 1 kg bisikletle bile yokuş çıkarken şansı zor, inişte avantaj :D

Scudo
Merhaba Adilcan, tesadüf bende 104 kg dım şimdi 93-94 geziyorum. Ama kiloyu her akşam yaptığım yürüyüşlerle vermiştim, daha etkili olsun diye bisiklete başlayıp yürümeyi bıraktım, o gün bu gündür gram gelişme yok.Bir yerde bir hata var ama nerde...

@Raşit S

abi ekmeyi kesiceksın tek kural :D

Beni destekleyen herkese Mutlu bir haber vereyim :) Adil Can kardeşiniz Türkiye Şampiyonası Saate Karşı yarışında 8. ile aynı süreyi elde ederek 9. oldu :) cihaz ve verilen kilolar uğurlu geldi :)

@adilcan adısanoğlu

dostum facebook üzerinden kafanı ütülüyorum buradan devam ederim :D 8. ile aynı sürede gelinip neden 9. olunur neden o adam 9. değil salise farkı falan mı

@Cem Bayıll

cidden hiç bilmiyorum nedense o 8. ben 9 sürelerimizde '' '' işareti var aynı demek neden öyle bişi oldu anlmadım :S

kardeşim, öncelikle hayırlı olsun diyor ve tebrik ediyorum. bisikletlerimizin aynı kadrolarda olması beni mutlu etti doğrusu :) sana kazasız ve başarılarla dolu, keyifli, bol pedallar dilerim. hoşça kal...

@erphan

özelliklerini imzanızdan gördüm güzele benziyor ama yaptığım dereceden dolayı kadrom giant tcr 0 a yükseltilicek :D fotoğraflarını paylaşacağım :)

Tebrikler Adil..
Bir gün bir bakmışsın peloton çekiyorsun, arkanda Mark, Contador. Hedef büyük...

@Raşit S

Raşit bey selamlar,
Belli bir süre aynı kiloda seyreden vücütlar, kilo verme eğilimine girdikten sonra ve kilo vermeyi başardıktan sonra, belli bir noktada (kişiye göre değişir) içinde bulunduğu durumu korumaya çalışır. Vücut yaratılış gereği değişme karşı çıkmaya programlanmıştır. Metabolizmada da durum böyledir ve vücudun stabil halde kalmak istiyor olmasından ileri gelen bir durumdur.
Siz, 104 kg'den 94 kg'ye düşerek 10 kg lik bir değişim yapmışsınız ki; bu vücut için oldukça büyük bir değişimdir. Bunu az yiyerek -yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek- veya aktivitelerinizi değiştirerek - spor yaparak- başardınız.
Bu değişimler metabolizmanızı hızlandırdı ve vücudunuz enerji ihtiyacını depoladığı kaynakları kullanarak karşıladı. Yukarıda bahsettiğim vücudun değişme direnci bu noktada devreye girdi ve "plateau" adı verilen durum oluşmaya başladı. Plato evresinde, aktivite ve yeme alışkanlıklarınız ile hızlandırdığınız metabolizma hızınız artık vücudunuz tarafından ideal olarak varsayılmaya başlandı. Plato evresinde, su tutumu artar, bu nedenle düşük sodyum almanız iyi olacaktır.
Unutulmaması gereken bir nokta, ne kadar hızlı ve çok kilo verirseniz, vücut o kadar çok defa ve uzun süreli plato evrelerine girer.
Bu evre tahminen 3 hafta sürer ancak kısaltma şansınız var. 10-15 günlük plato evreleri makul kabul edilir. Bu süre boyunca platoda kalmaktan korkmayın. Ardından yapmanız gereken, sportif aktivitenizin üst limitlerini artırmak olmalıdır. Plato evresinden çıkmanın en iyi yolu kendi vücut limitlerinizi, kapasiteniz el verdiğince zorlamaktır. Plato evresinden, çıkmak için günlük kalori alımını daha da azaltmayı öngören çalışmalar mevcuttur ancak bu durumda aktivitelerinizi artırmanız olanaksız olur çünkü enerjiniz yetmez. Bu nedenle ben kalori alımını düşürmeyi pek doğru bulmuyorum.
Son olarak, interval adı verilen tarzda bisiklet sürebilirsiniz. Kondisyonunuzun el verdiği şekilde kısa süreli nabız artırıcı ataklar yaparak sürüş yapabilirsiniz. Maksimum kalp atım seviyenizin, %80'i oranında pedal çevirmeniz faydalı olacaktır.

Onur bey, son derece faydalı bilgiler için teşekkürler.
Hedef 80 lere kadar düşmek. Yazın çalışma tempomuz yoğun olduğundan akşamları spor için veya bisiklet için istediğim kadar zaman ayıramıyorum. Formül belli aslında, beş bin yıldır aynı reçete, üç beyazdan* uzak durulacak.

* kokain, eroin, marihuana..(marihuna beyaz mı ne renk?)

Sen kilo alıp Kittel mi olmak istiyorsun Oğuz? Zayıflık iyidir.

Ama Avatarın en sevdiğim karakteri olan İroh amca "güç mideden gelir" demişti, O diyorsa doğrudur.

@Raşit S

benim değilde babamın hayali o :D şimdi yarım kalan bi işi tamamlamak için çalışıcam Şampiyonluk hedefte :) ama ileriye dönük bakarsam tabikide büyük tur koşmayı herkesten çok istiyorum :)

hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim pedalınız her daim dönsün... ;)

Hayırlı olsun kadro eski olsa da güzel bir görüntü ortaya çıkmış. :)

Geri