Scudo Sports

Schwalbe dış lastik seçimi

@chanik chang

Schwalbe’nin distribütörlüğünü Aslı Bisiklet yapıyor. Sitesinde 65₺. Oradan iletişime geçebilirsiniz. Yine N11, hepsiburada dahil olmak üzere bulunuyor. Sarı yanak olayı kozmetik, hatta krem, koyu kahve versiyonları da var ancak getirmiyorlar. Buna alternatif olarak Delta Cruiser modeline de bakabilirsiniz. Yine krem, kahve ve siyah renklerde bulunuyor. Daha önce kullandım ve çok memnundum.

Scudo
@muratokan
tam olarak ne dediğinizi anlamadım, ön teker kitleniyor ve bisikletin arkası mı havalanıyor, yoksa başka bir şey mi söz konusu?

Ayrıca, sadece ön freni mi kullanıyorsunuz, yoksa her ikisini birden mi?

@Murat B. Onfreni arka frenin yarisi kadar sikiyorum.
Bu durumda duz yolda giderken arka teker havaya kalkiyor.
Yokus asagi giderken ise arka teker saga sola savruluyor.

Vintage topladığım bisikletime dün şunları aldım...

y50.jpeg

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@muratokan

Sıkıntının nedeni frenleri yanlış kullanmanız. Yol bisikletinde aksi için bir sebep yoksa sadece ön fren kullanılır. Tabii acil durumda ön freni bütün gücünüzle sıkıp bisikletin sizi bir bronco gibi üzerinden atmasını engellemek için alışmanız gerekli.

Bunun sebebi şu; ön frenin kullanımı sonucunda oluşan moment (tork) ön tekere binen yükü arttırır, arka tekere binen yükü azaltır. Lastiği kaydırmadan yapabileceğiniz maksimum frenleme ise sürtünme katsayısı ile o lastiğe binen yükün çarpımıdır. Dolayısıyla her iki frenin de kullanıldığı durumda arka lastik çok daha erken kaymaya başlar. Arka teker kaymaya başladığında ön fren daha fazla frenleme yapıyorsa, arka teker doğrudan ileri gidemeyeceği için sağa veya sola savrulur.

Düzgün bir yüzeyde (yokuş aşağı da olsa) yol bisikletini yavaşlatmanın en hızlı yolu, ön freni arka tekerin havalanmasına ramak kalacak kadar sıkıp arka frene hiç dokunmamaktır. Zaten bu durumda arka freni sıkmanın pek bir etkisi olmayacaktır. İki freni de kullanmak sizin yaşadığınız sıkıntılara sebep olur, sadece arka fren ise hem çok daha etkisizdir hem de lastiği kısa sürede pert etmenize neden olabilir.

Edit: konudan çok uzaklaşmışız, bu mesajlar doğru başlığa taşınsa iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@muratokan inişlerde arkaya yük ver biraz ya koltuğu alçalt ya da dik otur, (harley moduna getir kollar yere paralel olsun:koptum::koptum:, bu biraz abartı oldu)
Harley-Davidson_Softail_CVO_Breakout_2013_1.jpg

şaka maka bi defa başıma geldi yokuş aşağı inerken yan yoldan araç çıktı önüme disk frenide yeni yeni kullanıyordum, frene bi abandım üfff hiçte akıl edemedim bisikletten uçacağımı işin kötüsü, dururum diye düşündüydüm, olmadı:booo:.

Geri