Scudo Sports

Schwalbe dış lastik seçimi

tahirkaya

Daimi Üye
Tepki
136
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar merhaba,

son turumda bisikletimin dış lastikleri iyice aşındığından yeni bir çift dış lastik alacağım.

700x35(28" jant) ebatında alacağım. Almışken de sağlam bir model almak istiyorum.

Schwalbe'nin birçok modelinin olduğunu gördüm. (Marathon Supreme, Marathon Plus, Marathon GreenGuard, Ultremo, Durano...) Ve kafam karıştı.

Uzun turlarda ve şehir içinde kullanmam için hangi modeli tavsiye edersiniz?

Evans Cycle veya CRC'den sipariş vereceğim.

Scudo
@Kerim BEŞER

Teşekkürler.

(link)

(link)

Tam olarak linkteki model oluyor değil mi? Neden bu kadar fiyat farkı var, merak ettim şimdi.

bir kaç gün araştırmadan sonra bende nihayet Schwalbe Marathon Plus aldım tabi birde bunun Tour olanı vardı ancak onu bulamadım. Schwalbe'nin Deluxe lastiği daha iyi görünüyor ama ne yazıkki Türkiye'de bulunmuyor. Yurtdışı ile Türkiye deki fiyat farkına kargoda eklenince normale denk geliyor diye düşünerek ErdoğanlarBisikletten aldım

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Evet iki linktede de aynı lastik var ve model doğru. Seçeneklerden 700x35 olanını seçmeye dikkat et. Aradaki fiyat farkı ne diye sorarsan bende bilmiyorum :) 50 Pound üzeri alışverişlerde kargo bedava ama bu iki lastik 23.99 x 2 = 47.98 Pound ediyor. 8 EURO Kargo ücreti olması lazım.

• Beğen
ben de ankarada performans bisikletten marathon plus aldım. memnunum mtb kullanıyorum.arazide iyi asvaltta da kaçışları çok iyi yaptı bisiklet şahlandı sanki :D gerçi 2.2 dağ bisikleti lastiğinden geçtim buna ondan da bana öyle geliyor olabilir marathon plus ı tavsiye ederim :)

• Beğen
@Sinan H.

Evans Cycle'da şu anda Marathon Plus'lar 28€ Erdoğanlar'da ise 52€(Peşin ödemede daha uygun olabilir) neredeyse iki katı yani. Kargo ücreti dediğiniz de iki tanesi için 6€ görünüyor. Evans zaten üye olan herkese 6€'luk indirim kodu veriyor. O kod kullanılarak kargo bedavaya getirililebilir.

@Kerim BEŞER

Hocam lastikler 27.99x 2 = 55.99 ediyor. Yine de kargo ücreti eklendi. Kargo bedava limiti artırıldı mı acaba?

@tahirkaya

Sen hesabını euro olarak yapmışsın 55.99 x 1.16601488 = 65.28 EURO = 50 POUND yani 65.28 Euro olsaydı kargo bedava olucaktı.

maxiss kevlar overdrive aldım, erdoganlar bisikletten. son derece memnunum. tavsiye ederim. ferhatköse adlı arkadasın forumda okuduğum mesajından sonra bu lastiği aldım ve hiç pişmanlık duymadım. ben çiftini erdoganlarbisiklet internet sitesinden 117 TL ye aldım. kargo bedava.

Son kararımı vermek üzereyim. Schwalbe Marathon mu Schwalbe Marathon Plus mı?

(link)

(link)

Çiftinin arasında 20 euro fark var. Sizce bu farkı ödememe değer mi? Yoksa Marathon alıp geçeyim mi?

Teşekkürler.

Merhaba tahİr bey hangİ lastİĞİ tercİh ettİnİz bİlgİlendİrİrsenİz sevİnİrİm ben de bahsettİĞİnİz İkİ model arasinda kararsiz kaldim selamlar..

Merhaba.

Evanscycle'dan bir çift marathon plus satın aldım. Aradaki farka değeceğeni düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: levent koç
Merhaba arkadaşlar. Şu an hem tur hem yol lastiği almam gerekti. Tur için Schwalbe Marathon (Plus değil) ve yol için Continental almayı düşünüyorum. Toplam 4 lastik yurtdışı Evanscycles'dan almayı düşünüyorum, gümrük gibi bir sorun yaşar mıyım sizce?

Bir de tur için bisikletin üzerinde gelen normal lastiklerin ömrü bitti gitti 2 defa patladı. Yani patlakla derdim yok. Hafif olsun istiyorum ve akış iyi olsun istiyorum. Bu yüzden Marathon Plus değil normal düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Yol için de Continental 4-Season sanki akıcı olmayacak gibi bir his var. Grand Prix 400 S mi alsam? Bu kararsızlıklarım var. Yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum, en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Herkese teşekkürler...

Merhaba, evdeki kedi daha 150 km'deki lastiğin yanak kısmını yardığı için yeni bir arka lastiğe ihtiyacım olacak. Schwalbe road cruiser 700×35 araştırıyorum fakat pek piyasada bulunan bir lastik değil sanırım, bulduklarım da sarı yanakli diye geçiyor. Bu sari yanak olayının esprisi nedir acaba? Sadece kozmetik bir fark mi var siyahından.

kozmetik amaçlı olabilir bisikletin görünürlüğünü artırmak için, full beyaz yada kahverengi versiyonlarıda var çünkü. Marathon original green guard 700x38C tavsiye edebilirim eğer road cruiser bulamazsan, daha önce aynı modelin 26x1,75 olanını kullandım 1000 km de bi kere patlamadı.

Arkadaslar benim bir sorum var. Bisikletim specialized e5 sport. Ort 20 km hizla giderken acil fren yapmak zorunda kaliyorum. Bu durumda bisikletim bogaya donusuyor sagi solu ziplaaya beni ustunden atmaya calisiyor. Bunun sebebi lastik olabilir mi? Yada baska birsey mi ve yasayan var mi?

Çok sert fren yaparsan arka kalkıyor ama boğaya dönüşürmü bilmiyorum:D aşırı dik inişlerde seleyi baya bi alçaltmak iş görüyor, mesela %15 eğimde inerkene ön lastikte yükün %70 i oluyormuş, kalan %30 arka lastikte. Oyüzden lastikle çok alakası olduğunu sanmıyorum. Lastik çok eski ise belki sağa sola kayıyor olabilir.

@thieft3000 cevabin icin tesekkurler. aynen dedigin gibi oldu. Hatta onumdeki kasali arabaya kafa attim :) yokus inislerde ise arka teker saga sola kayiyor dumduz giderken.

Geri