Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scandium Kadrolar Nasıl?

F.Ertuğrul Aydın

Forum Demirbaşı
Tepki
94
Bisiklet
Scott
Scandium kadroları merak ettim ne gibi bir özelliği var? Scandium kadro alabilirim o yüzden sordum.

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
Scudo
Valla hocam benim bildiğim scandiumlar çok hafif hatta Amoeba scud scandium kadro ağırlığı 1200 gr civarı çok hafifler gerçekten ama sağlamlık konusunda nasıllar hiç bir fikrim yok :D

• Beğen
Tepkiler: F.Ertuğrul Aydın
bu konuda bir bilgim yok lakin bu kadrodan kullanan bir arkadaşım var hatta arkadaşım bisikletçi söyledigi aynen şu; aleminyumdan hiç bir farkı yok içine çok az sicandium katmıslar tamamen alu demişti ve arkadaş hem satıcı hemde kullanıcı sonuc olarak carbona yakın filan hikaye yani:)

• Beğen
Tepkiler: F.Ertuğrul Aydın
Skandiyum kadrolar,7000 serisi alüminyum alaşımların skandiyum katılmış olanlarıdır.Yani 7000 serisi alaşımlardır.7005 denen alaşımlardan daha farklı özellikler sunuyor.İnce atomik yapıya sahipler ve buradan da daha yüksek mukavemetli 7005 serisine göre.Atomik yapı hataları istenen yöne göre değiştirilebiliyor bu da daha sert ve konforlu kadro sağlıyor.Dezavantajları malzeme yorgunluğunu belli etmemesi.Birden bire çatlayabilir.Toklukları düşük bu yüzden ani dinamik darbelere karşı zayıflar.Teknoloji gelişti şimdilerde hem tok hem sert kadrolar üretebiliniyor.Üreticiye göre değişir malzeme özellikleri.Tercih edilebilir.

Arkadaşlar scandium kadrolar nasıldır? Kullanıcı yorumları bekliyorum

Bir üstteki mesajı okumadınız sanırım ?

hepsini okudum. aradan 5 yıl gibi bir süre geçmiş. 5 yıl sürede kullanan arkadaşlar daha fazla iyi veya kötü yanlarını görmüştür diye düşündüm

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri