Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Savunma

Tepki
25
İsim
Doruk
Bisiklet
b'Twin
Malum ıssız yerlerde tek başınızayken hele birde benim gibi yaşınız büyük değilse kendinizi diğer insanlara ve canlılara karşı savunmak zorlaşıyor. Bunun için herzaman yanımda çakı taşırım ama çakıyı biliyorsunuz bir insana karşı kullanmak cesaret ister. Ve hapis cezasıda var. Bu nedenle kendimi arazinin ortasında pek güvende hisstemiyorum . Az önce birkaç şey buldum biri nato biber gazı spreyi biride şok cihazı.
Bunlar daha mantıklı gibi geldi bana. Biber gazının avantajı uzaktan yapılması fakat etkisinin uzun olmaması. Şok cihazının avantajıda uzun süreli olması (karşı tarafı bayıltma gibi) ama eğer karşı taraf kalp hastası ise ölüm gibi bir durum var ve temas gerekli.

Sizce hangisi daha mantıklı uzun mesafe veya kamplarda?

(link)

(link)

Scudo
Bu konu açılınca yazın yaşadığım olay aklıma geldi.Ara sokakta bisiklet sürerken araba sıkıştırdı beni ve inip dalga geçtiler küfür falan ettiler benimde yanımda hiçbir savunma aletim yok derken metal pompam aklıma geldi kadrodan hemen çekip açtım adamlar korktumu bilmiyorum ama hemen arabaya bindiler :D

• Beğen
Tepkiler: GhostRider_17
Şans eseri oluş bir olay herzaman böyle olmayabilir :D

benimde yıllardan beri yenemediğim köpek fobim var bu yüzden şok cihazı yanımda bulundururum amaç zaten saldırmak veya can yakmak değil şok cihazının çıkardığı ses köpekleri iyi korkutuyor insanlar üzerinde de caydurucu etkisi olacağına eminim

• Beğen
@Soner U.

Gayet mantikli gibi geldi ama yinede karsidaki onemsemeyebilir

Bence her ikisini de taşımak gerekli hatta uzun turlarda ekstradan katlanır jop falan da taşımak yararımıza olur. Nato biber gazını aldım ve kendimde korka korka denedim. Kapalı ortamda çok az sıktım ve 5 dakika sonra o havayı soludum ve etkisini gördüm. Boğazımı 30 dakika kadar yaktı, gözlerimi hafif yaktı, nefes almamı zorlaştırdı. Yani onu direk birinin üzerinde denersek kesinlikle o adam tamamen etkisiz hale gelir. Elektroşok cihazlarının da aklıma hep bozulma, çalışması gerektiği anda şarjının olmaması vs. gibi kötü senaryolar aklıma geliyor nedense:) Bunlar hafif, yer kaplamayan ve karşımızdaki hatta karşımızdakileri öldürmeden kendimizi koruyacağımız ender şeylerden. Daha mantıklı çözümleri varsa ben de bilmek isterim...

• Beğen
İnsan için biber gazı mantıklı geldi bana. Uzaktan abanırsın fısfısına. Şok cihazı temas gerektirir, başarısız olursan iyi bir dayak yersin :) ama çaydırıcılığıda yok değil. Köpekler konusunda başımdan geçen bir kaç anı var. Öğrendiğim şey şu sokak köpeği kovalamaya başladığında hızlanmamak. Sonuçta köpekler sizin bisiklet hızınızdan emin olun ki daha hızlı koşabilir. Durduğunuz zaman köpeğin kafası karışıyor ve büyük ihtimal sizden vazgeçiyor. Yok hayvan kararlıysa aklıma gelen en güzel çözüm köpekle aranıza bisikleti koymak. Karşınızdaki insan olur da silah, bıçak vs gibi aletlerle karşınıza dikiliyorsa üzerinizde ne varsa verin. Canınız malınızdan çok daha kıymetlidir. Kazasız belasız sürüş dileğiyle.

@Sukru Cam
Arkadaş o kulhuvallah bu tür yazılar yazarken dikkat et

@GhostRider_17
Kesinlikle! Ben de tam bu konuyu yazacaktım. Bu ürünlere fazla güvenipte adam bana yan baktı, düz gitti vs. diye olay çıkarırsak başımız belaya girer. Mümkün olduğunca sorundan kaçınmak, en zor durumda kaldığımız durumlarda bunları kullanmak ve çok dikkatli kullanmakta yarar var.

Mesela biber gazını karşımızdakine sıkacaksak rüzgar yönünü hesap etmekte fayda var. Aksi taktirde bütün gaz bizi de etkileyecektir ve saldırgan zarar gördüğü gibi biz de zarar görürüz. Kapalı alanda, çadırda falan biber gazını asla sıkmamakta yarar var. Bir de bu ürünler insan yapımı. En gerektiği anda tıkanır, sıkmacı kırılır vs. bunları gözönünde bulundurmak lazım.
Elektroşok cihazı kullanırken de bu cihaza fazla güvenmemek lazım. Mesela saldırgan üzerinde uygulayacaksak o adamın asla bize temas etmemesi lazım diye düşünüyorum. Yoksa akım bizim üzerimize de akacaktır ve biz de etkileniriz diye düşünüyorum. Bozulma, takılma vs. olasılıkları da var tabii. Kısacası bunlara güvenip sorunlara, olaylara girmemek lazım. Bunlar en son çözüm olmalı ve çok çok dikkatli kullanılmalı...

QUOTE="Ghost, post: 1620903, member: 53223"]Arkadaş o kulhuvallah bu tür yazılar yazarken dikkat et

Düzelttiğimiz icin tesekkur ederim :)

Bisikletin selesine döner bıçağı kaynaklattır. Bir durumda seleyi çıkartır öbür tarafıyla savunursun kendini :D

İşin esprisi bir yana tehlikeli ve bilmediğin yollara girmemek en doğrusu bence. Gideceğin rotaları doğru belirlemelisin.

En mantiklisi cakimla devam etmek sanirim biber gazini turkiyeye ithal etmiyormus nato ve suriye sinirindan kacak urun sokmuslar yani 8 lira 9 lira mantiksiz geliyor guvenilmez sanirim sonra adama su sıkmayalım :D

@GhostRider_17

Ben 3 ay önce kadar buradan almıştım ve Alman malı üründü. Ürün gayet etkili. Düşünürseniz öneririm:)
(link)

@sarkihalindekal

Evet bu siteye bakiyordum tamda. Tesekkurler paypal geciyorsa alirim gecmiyorsada bildigim askeri malzeme satan biyer var ordan alirim

Silah koleksiyonu yapan bir arkadaşımın bana hediye ettiği havalı basınçlı tüple çalışan ve küçük demir bilyeler fırlatan bir tabancam var. Silahlara meraklı değilim ama uzun turlarda gece yolda kalacağım turlarda özellikle. Yanımda bulunduruyorum. 2 kg nun üzerinde bir ağırlığı olduğundan her zaman uygun olmuyor.

@Orhan57

Paintball silahlarının mantığıyla çalışıyor sanırım. Allah ona muhtaç etmesin. Yanınızda taşımanın bir ceza-i müeyyidesi var mı?

@GhostRider_17

Tam emin değilim ama kargo ücreti biraz fazlaydı sanırım. Eğer yanlış hatırlamamışsam ve hala fazlaysa elden almak daha mantıklı.

• Beğen
Geri