Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Savaş ve Müzik

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.226
Her ne kadar bu iki kelimenin yanyana gelmesi pek tercih edilen bir şey değilse de savaşların öncesi , savaşlar sırasında ve sonrasında milletler kültür ,sanat alanında birçok güzel eserler yaratmışlardır.

Savaşın etkilerini yansıtan bu bölümde sizlere bir takım paylaşımlar sunmak istiyorum.İlk önce milletimize ait askeri müzikleri ve marşları sunacağım . Zaman içinde Alman , İngiliz , Fransız ve Rus askeri marşlarını da size dinletmek istiyorum

İzmir Marşı
(link)

İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa
Adın Yazılacak Mücevher Taşa
(link)

Sakarya Marşı
(link)

Hoş gelişler ola , Mustafa Kemal Paşa - Azeri milletinin hediyesidir
(link)

Ankara Marşı
(link)

Alay Marşı
(link)

Son Gazi Yakup Satar'ın Anısına
(link)

Bu marşları ; vatan için canını veren Türk, Kürt , Azeri , Çerkez ve diğer vatanseverlere adıyorum

Scudo
Meşhur Plevne Marşı - Osman Paşa ve diğer kahramanlarımıza Allahtan rahmet dileriz

(link)

Çanakkale Türküsü

(link)

Estergon Kalesi - Barış Manço'dan

(link)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
kardeşim ;bu marşlara bayılıyorum ! içime bi huzur doluyor ! hepside çok güzel !

savaş müziği demişsin ama hep klasık tarzdan ve savas sonrası marslardan gitmişsin

orjinal mehter koymamışsın ;)

oysaki savaş müziği denince akla
tabiiki mehter marsı ve en cok dınlenen ceddin deden neslın baban;
(link)

(sagolsun bızım zamanımızdakı (93 lu yıllar) lıse ulkuculerının adam olmadıgı adamcılık oynadıgı ıcın,
ve her fırsatta her muzık calan cıhazda bunu caldıkları ıcın,her ulku ocagının yakınından gecerken camların acık ve sonses hep bu mars çalıyor oldugu ıcın,
tabırı caızse sırf bana adamcılık oynayan lıse ulkuculerını hatırlattıgı ıcın gıcık oluyordum bu marsa)

benım en sevdıgım ıse ;
üniversitede yurtta iken sabah kalkmak için bu marşı çaldırırdık :D;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@AHMET_TÜRKÖLMEZ

"Çırpınırdı Karadeniz" ülkücü marşı olduğu için koymak istemedim . Bazı arkadaşlar kızar diye düşündüm .

Mehter marşı da güzel ama ben elimden geldiğince marşların çok sesli ve büyük orkestralarla çalınan modern versiyonlarını seçmeye çalıştım.

Konuyu açarken yazdığım gibi savaş müzikleri değil savaşlardan etkilenerek yapılmış müzikler . Öncesi ve sonrası diye ibareleri de eklemiştim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Türkölmez
Büyük bir milletten , büyük eserler .

Rusların meşhur Katyusha'sı : Birde Mehter Takımından dinleyin
(link)

KALİNKA (Mehterân & Kızılordu Korosu)
(link)

Kızıl Ordu korosu - Katusha
(link)

Kızıl Ordu korosu - Varchavianka
(link)

Sovyet Ordu Tankçılarının Marşı - Marş Tankistov
(link)

Eski Sovyet ve şimdiki Rusya Federasyonu Milli Marşı
(link)

Parçaları yalnız müzik ve sanat olarak değerlendirmenizi istiyorum . Politik konulara girmeyelim lütfen

• Beğen
Tepkiler: Ünal Altay
Hepsi birbirinden güzeldi, çok teşekkürler ama benim en çok dikkat çekmek istediğim konu Rusya milli marşının olduğu videodaki konuşmacıların çok farklı etnik kökenlere mensup olması, beğensinler ya beğenmesinler Sovyet Rusyada etnik köken önemli değildi, herkes tabi olduğu etnik kökene bakılmaksızın tek bir kimliğe sahipti Sovyet.... Rusya'yı iki kez ziyaret ettim, malesef günümüz Rusyası siyah saçlı olmanın bile suç sayıldığı bir yer oldu ve en üzücü tarafıda Rusların bu kışkırtmaların dış güçlerin oyunu olduğunun hala farkında olmaması. Söyledğim gibi Rusyayı iki kez ziyaret ettim ve gerçekten yeryüzündeki en dürüst en ahlaklı milettlerden biri Ruslar bence, belki çok uzaklara gidip dost aramak yerine uçakla 2,5 saat uzaklıktaki bir potansiyeli gözardı etmemek daha doğru bir seçenek olabilir bizim için. Sevgili dostum Cem'in söylediği gibi bu kesinlikle siyasi bir söylem olarak algılanmasın, ben sabahın köründe dilini anlamadığı, cebinde tek bir ruble bile olmayan bir yabancıya ısınması için hiçbir karşılık beklemeden çay ikram edebilecek kadar nazik insanlar olarak görüyorum Rusları.

@Ünal Altay
Ruslar için çok şey söylenebilir. Elbetteki iyisi kötüsü olacak ve topiği okuyanlar durumun bir millete mal edilmesinin yanlış olabileceğini söyleyeceklerdir ancak milletlerin kendilerine özgü karakterlerinin olabildiğini düşünüyorum ben de. Rusların bizim için ayrıca özel yanı, Milli Mücadelemize vermiş oldukları büyük destektir (Bolşevik İhtilalinden sonra)

• Beğen
Ona baksak ünlü Avusturya'lı besteci Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), aslında 1783'te bestelediği K.V. 331 La major piyano sonatının "Alla Turca" başlıklı son rondo bölümü (Ronda alla Turca) olan ve Türk Marşı olarak bilinen eserinde Mehter Marşı'ndan esinlenmiştir ve genel olarak Mehter Marşı'nın hızlandırılmış halidir. İlginçtir bu bestenin yayınlanmasından 4 yıl sonra Avusturya, Rusya'yla birlik olup Osmanlı'ya karşı savaş açmıştır ve 1791'de Avusturya'nın Yergöğü'nde (bugün Giurgiu, Romanya) yenilmesinden sonra o zaman toprağı olan ve o dönem Avusturya Felemenki (az bir kısmı Almanya'da kalmıştır) olarak bilinen Belçika ve Lüksemburg'a Fransa'nın saldırısı nedeniyle Ziştovi (bugün Sviştov, Bulgaristan) bu savaşta Osmanlı'dan bugün Romanya'da kalan Orşova kasabasını almakla yetinmişti.

Elbette Türk müziği yalnız Mozart'ı değil, haydn, Beethoven, Rossini ve Süssmayer başta olmak üzere birçok Avrupalı besteciyi etkilemiştir.

• Beğen
@Mustafa ÖZKARA

Parçayı eklerseniz iyi olacak . Hepimiz dinlerizi bu sayede

Geri