Scudo Sports

Şarj edilebilir Duracell piller

emre özbay

Daimi Üye
Tepki
227
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Elimde 1.2 volt 1950mAh staycharged piller mevcüt bunların şarj süreleri kaç saat ? Şarj aletimde hep kırmızı ışık yanıyor hiç değiştiriği görmedim.Ortalama kaç saatte şarj olur ? (Konuyu açacak başka bölüm bulamadım kusura bakmayın)

Scudo
Gece yatmadan önce tak sabah çıkart hocam :)
İnternette o konuya pek değinilmemiş. Sanırsam sarj aletlerine göre değiştiğinden olabilir. Bende de sizinkine benzer bir pil var ve ortalama 8 saat sürüyor.

24 saat beklet hala kırmızı yanıyorsa hepsini at.

ben 24 saat şar ediyorum işin teknik kısmını bilemiyorum

@Umut Tekin

Alet tam olarak bu:(link) yalnız baya eski nerden baksan bi 5-6 yıllığı var.Bir internet sitesinde de yazdığına göre 850mAh AAA - 8 saat
1000 mAh AAA - 9,5 saat
2100 mAh AA - 19,5 saat
2500 mAh AA - 23 saat
200 mAh 9V- 21,5 saat
da saat ediyormuş 1950mAh seçeneği yok ama 19 saatte şarj olur heralde

1 saatte 150 ma basar yazıyor 1.2 v pil için makinede,senin pilin 1950 mah,1950/150=13 saat eder. Bundan bende de var,ışığı şarj olduğunu belli eder sadece akımı kesmez dolarsa. Süre tutamıyorsan pillerin şarj olduğunu ısınmalarından anlayabilirsin. Hafif ısınmaya başladıysa dolmuştur demektir. Maksimum 13 saat tutmalısın.

bu kadar ince düşünme. gp hızlı şarz cihazı var bende. 5 saatte 2500ma pilleri şarz ediyor. şarz esnasında kırmızı led yanıyor, piller dolunca ışık yeşile dönüyor. hatta vartanın benzer bir şarz cihazı vardı. şarz dolunca ışıklar yeşile dönüyor ve şarzı kesiyordu. böylece pillerin ömründen harcamıyordu. benim şarz cihazı akımı yavaş yavaş azaltıyor, tam kesmiyor. ama memnunum. 25tl ye almıştım iki adet 2500ma pil ile.

her şarj aleti piller dolduğunda otomatik akım kesip ışık rengini değiştirmez/söndürmez.
energizer mini var bende de, sürekli olarak yeşil ışık yanıyor ve pilin kapasitesine göre belirli bir süre şarj ediyorum.
2650 mah aa için 10 saat bu süre, 1000mah olan aaa'ları da 5 saat şarj ediyorum.

gereğinden uzun süre şarj edilmesi "en iyi" ihtimalle pil ömrünü kısaltır. otomatik akım kesilmiyorsa abartı sürelerde şarj etmek riskli olabilir.

şarj süresi şarj aletinin gücüne ve pilin kapasitesine göre değişir.

Geri