Saray bosna - İstanbul mayis gİbİ

Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar 1100 km mesafe, 20 - 25 gün takriben.
Yol hakkında bir bilgim yok. Daha önce araştırmada yapmadım.
10 Mayıs civarı düşünüyorum.

Bu arada ben 28 jant Trek 7.2 sahibiyim. Ayrıca sizinle sürüş yapmak isteyen arkadaşınız varsa tecrübe sahibi yada bana katılmak isteyen varsa, yola müsait sahibi olduğum bir adet Sedona 321 City Line (kask, bagaj, çanta, -10 uyku tulumu ve mat dahil ) bisikletimi bana katılacak arkadaşa kullanmaya da verebilirim. Bir adet iki kişilik çadırım mevcut.

Konaklama hostel vb...gibi yerlerde olabilir.
Gelecek arkadaşın sadece pasaport ve vize gibi prosedürleri uygulaması gerekiyor.
Bütçeye gelecek olursak benim tercihim;
Günlük Konaklama; 10 Avro
Günlük Gıda : 10 Avro
Günde 20 Avro, 20 günde 400 Avro yapar. 400 Avro X 3 TL= 1200 TL Bu rakam benim için aşağı iner kesinlikle yukarı çıkmaz.
Bazen belirli yerlerde ekstra para harcarım, turistlik yerler, müze vesaire gibi.
Sizin tercihiniz ne olur bilmem.:eek:

Düşünen arkadaşlar varsa değerlendirme yapmak istiyorum.
 
Scudo

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Saraybosna İstanbul yazdığınıza göre,bir şekilde saraybosnaya gidip,oradan başlayacaksınız.10-15 konaklama noktanız olacak ve bu konaklama noktalarında da 10 Euro'ya konaklayabileceğiniz Hostel(Pansiyon) bulacaksınız.Bu zor.Neden zor,ben de edirne Makedonya turu planlıyorum ve bu lokasyonda sayısız araştırma yaptım.Her türlü yerleşim yeri,aralarındaki mesafeleri,kalınabilecek yerleri araştırdım;olmadı.Çadırlı bir tur yaparsanız 10'euro'ya belki bazı yerlerde günlük yiyecek ihtiyacınızı karşılarsınız ama konaklama için bundan çok fazlasına ihtiyacınız olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: murat kurukafa
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Teşekkür ederim.
Yol hakkında hiç bir bilgim yok. Ama zor olması beni daha çok cezbediyor. Aslında ben çadırda kalma taraftarıyım. Ama yol arkadaşım bunu ılımlı karşılar mı bilmiyorum!?
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Zor olan Saraybosna'dan İstanbul'a gelmek değil.Konaklama otel ya da pansiyonlarda yapılacaksa,o rota üzerinde günlük 10 euro'ya konaklayabileceğiniz yer bulmak zor.Haydi,tesadüfen bir kez ve bir yerde buldunuz.En az on beş konaklama yapacaksınız.Bu konaklama noktaları nereler olacak belli değil,belli olsa bile oralardaki konaklama ücretleri meçhul.Hesaplarınızı (Şayet otel konaklamalı yapacaksanız) Günlük 20 euro konaklama ve 10 euro da yiyecek olarak yapın.Sonra sizin 400 Euro yolun yarısında biter.

Tavsiyem,bir rota çizin.Sonra o rota üzerinde etaplar belirleyin.X,Y,Z noktaları.Sonra oralardaki konaklama olanaklarını araştırın.Bulunduğunuz yerdeki otelleri gösteren çeşitli android uygulamalar var ancak bu uygulamalar turcuların istediği gibi çok ucuz konaklama yerlerini bildirmiyor.Elbette o lokasyonda daha önce yolculuk yapmış turcuların yazı ve bloglarını da ziyaret etmek şart.
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Çok bilgilendirici bir cevap.
Daha önce yapmış olduğum uzun mesafe araştırmalarında ( konaklama noktalarında ) %80 başarısız oldum. Çünkü yol arkadaşımın performansını bilmediğimden dolayı yaptığım planda senkronizasyonu sağlamak çok zor oldu. Bırakın yol arkadaşınızı kendi performansınızda da (yağmur, çamur, rüzgar gibi etkenlerden dolayı) yanıla biliyorsunuz.
Tek başıma olduğum zaman belki 10 avro yetersiz olabilir. Ama oda tutarsak maliyet düşer. Birde 3 kişi olma olasılığı da yüksek olduğundan dolayı ben yeterli olacağını düşünüyorum.
Bu sabah start verdiğimizi düşünürsek 60 km bir performans sonrası diyelim ki çadır yada kapalı uygun bir alan bulup mat üzerinde konakladık. Yarınki konaklama bütçesi 20 avroya çıkar. Zaten gelecek arkadaşında çadır ve mat kültürünü bileceğini tahmin ediyorum.
Belki, kim bilir yol arkadaşımın bütçesi fazladır 5 yıldızlı otellerde konaklama şartı koyar. Hayır denmez yani.:rolleyes:
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
istanbul-saraybosna turu yapacaksanız ben gelirim...çadir kamplı olarak min maliyetle size eşlik edebilirim..nisan ayında
 

onur güneş

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Eylül 2012
Mesaj
736
Tepki
183
Şehir
malatya
yazın olsaydı gelebilirdim yeşil pasaport nasıl olsa sıkıntı olmazdı ama okul dolayısıyla pek mümkün değil size bol pedallar yolunuz açık olsun :)
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
@adnan kahveci

Önce bir vasıta ile Roma'ya varıp, oradan start vermemiz gerek. Ancak mayıs ayında yekpare bir 20 güne sahibim. Keşke zaman konusunda esnek olabilsem. Zaten bütçe minimum seviyesinde.

@Onur Gunes

Yazın benim hiç zamanım yok. Ben lacivert pasaport sahibiyim. Yunanistan'dan ülkemize giriş yapacağımızdan dolayı schengen vizesi gerekli idi. Bende Yunanistan'ı iptal edip Roma başlangıçlı bir alternatif plan hazırladım. Yunanistan'ı gezmek yerine, İtalya'da 3 gün gezmenin daha güzel olacağını düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ

onur güneş

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Eylül 2012
Mesaj
736
Tepki
183
Şehir
malatya
@murat kurukafa

Yunaniatanda pek birsey yok zaten italyada gidebilirseniz kolesyum gezmenizi tavsiye ederim ayrica zafer tagi var yakininda paristeki sanzelizedeki zafer tagindan esinlenerek yapilmis yine arasokaklarinda gezebilirsiniz yine romada ask cesmesi guzeldir hirvatistana gidecekseniz dubrovnik i tavsiye eserim eski sehiri ozellikle ara sokaklari filan cok guzel bizim zamanimiz olmamisti tam gezmee ama dubrovnik kalesinide gezebilirsiniz keske gelebilseydim cok guzel yerler gidiceniz yerler ama okulumdan dolayi size iyi pedallar insallah istediniz gibi tur olur :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
@Onur Gunes

Roma'da start verilmeden önce 2 gün gezmeyi düşünmüyor değilim. Mostar'da da 2 gün dinlenebiliriz. Ohrid gölünde de 2 gün geçirebiliriz. Hırvatistan'da rota çizgimizden 200 km yukarıda Plitvice Gölleri var. Dünyanın en güzel gölü. 2 gün oraya da gidilebilir. Bisikletleri merkezi bir yerde bırakarak rota dışındaki yerlere motorlu araçları kullanarak gidebiliriz. Tabii plana dahil olacak kişininde görüşleri önemli.
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
@murat kurukafa
mayis ayi da olabİlİr zaman sorunum yok ancak yurtdiŞina araÇla gİtmek benİm bÜtÇe planlarimi aŞabİlİr.. Sİz gİdİŞ masraflarini hesapladiktan sonra bana İletebİlİrsenİz .bÜtÇemİn gİdİŞ İÇİn yeterlİ olup olmadiĞini konusunda sİze dÖnÜŞ yapabİlİrİm
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Vize işlemleri 400 TL
Gidiş uçak bileti 400 TL
Adriyatik feribot ücreti 300 TL
Ohrid - İstanbul otobüs 120 TL
Tur harcırahı (minimum) 1200 TL

Toplam 2420 TL

Tren yada Feribot kaç saatte gider? Var mı? Ücret ne? Hiç bir bilgim yok.


2400 TL / 25 Gün = Günlük 100 TL

Ben zaten Mayıs ayındaki iznimde de, hiç bir faaliyet yapmasam da günlük 40 -50 TL harcarım herhalde. Yani 1000 TL fiyat farkı ile transit geçeceğimiz Yunanistan da dahil 7 farklı ülke görerek, 6 Ülkede pedal çevirip hayalimi gerçekleştireceğim. ( Bu sadece hayalim. En büyük hayalim değil.:rolleyes: )
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
murat bey ;
istanbul saraybosna otobüs bileti 75 avro, yaklaşık 240 tl
vize 0
dönüş bisiklet ile 0
tur harcıgahı 25x10 avro = 250 avro yaklaşık 800 tl
toplam 1000 tl benim bütçem bu şekilde
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Saraybosna'dan başlasak bile benim için vize problemi çıkıyor. Kapıda transit vize vermiyorlar. Otobüs firmaları ne yolcuya kefil olur, ne de AB ülkeleri bunu kabul eder. Dolayısı ile bana Yunanistan için vize zahmeti doğuyor. Bende nasıl olsa vize zahmetinde bulunacağım için, turun bazı yerlerini revize ettim. İtalya, Roma başlangıçlı bir tur planladım.
Yunanistan' da harcayacağım eforu, Roma da harcamak kulağa daha hoş geliyor.Yunanistan da elbet gezmeye değer. Ama oraya ayrı bir zaman gerekir. Atina Turu adı altında bir kaç gün gerek . Sırf otobüs ile sadece üzerinden geçmek için vize almak planlarımı bu yönde değiştirdi.
Yeşil pasaportunuz olduğu için tabii siz avantajlısınız.
hazırlamış olduğunuz bütçe çok iyi, aslında sorunda yok . Bu tur, yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Sanırım ortada bir yerde netleşecek.:eek:
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
murat bey ,
tura roma yada milanda başlamayı düşünüyor iseniz yunanistana kadar sürüp oradan easyjet ile 60-65 $ uçakla italya ya gidebilir..dönüşte dilediğiniz yoldan bisikletle dönebiliriz
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Yunanistan'a kadar 400 - 500 km yapıyor. Bu rota kesinlikle şu an beni cezbetmiyor.( Çünkü bir arkadaşımla Eylül ayında Zonguldak - İstanbul arasındaki etabı, akabinde de belki gelecek Mayıs ayında İstanbul - Kapıkule etabını tamamlamam gerekiyor.) Aynı yolda kilometrelerce yol yapmak benim için pek eğlenceli değil. Belki farklı bir zamanda Atina - Türkiye ( Sınır Kapısı ) diye bir tur icra ederim.
Ama kesinlikle beni cezbetmeyen yola zaman ayırmak istemiyorum. Bu arada ne kadar tura hevesli olsam da, aynı rota benim için tahammül edilemez bir durum alıyor. Ben şimdiye kadar gittiğim yolda, hiç ikinci kez gitmedim. Hatta bu durumla ilgili foruma şimdi bir başlık açacağım.

Atatürk hava limanından 265 TL ye Roma'ya gidebiliyoruz. Bagaj ücreti ile birlikte 400 TL
Yunanistan'dan binersek, bagaj ücretini dahil edersek yine rakam 300 TL eder. Aradaki fark 100TL
Ben şu an 100 TL için 400- 500 km bisiklet süremem.
Şu an zaman benim için paradan daha değerli. 20 günlük yekpare bir zaman. Bu zamanı en eğlenceli şekilde işlemek istiyorum.

Hani zamanım bol olan, emekli gibi bir insan olsaydım 50 TL için 500 Km pedal çevirmekten keyif bile alırdım.
 
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
23
Tepki
3
Şehir
kastamonu
Bisiklet
Trek
Bu turu mayıs ayında icra edeceksek, şimdiden hazırlıklara başlamak gerek. Çelişkili olanlar, düşünen insanlar varsa kararlarını bir an önce vermeleri gerek.