Scudo Sports

Saraçhane bisikletten anlamayan bisikletçiler çarşısı

Kara Kartal

Daimi Üye
Tepki
265
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Haftasonu değişiklik olsun diye eşimle İstanbul'a geldik. Yabancı birisi olarak (gerçekten yabancıymışız buralar artık suriyelilerin olmuş) Karaköy , eminönü ...vs derken Birden kendimi bir alt geçitte bisikletlerin içinde buldum hemen gözlerimiz parladı bir neşe bir heves daldık gördüğümüz ilk dükkana...

Bisikletlerim için aksesuar vardır ümidiyle, başladım bişeyler sormaya (levye, allen takımı...vs) sonuç hüsran. Bir sonraki de öyle, bir sonraki de...

Olay artık sosyal deney projesine döndü girdiğim 8 mağazadan 1 kişi levyenin ne işe yaradığını bilmiyor. Aldığım cevaplarda çok komik; 'Bizde öyle şeyler bulunmaz' , 'Hasan abi bi baksana burda biri bişeyler soruyor' ... neler neler...

Adamların sattıkları tek ürün olan bisiklet hakkında da hiçbir bilgisi yok.

Bu hayal kırıklığı da bize yeter.

Scudo
Bisiklet satan mağazaların çoğunda teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan. Sadece amaçları ticaret olan kişiler var. Ama unuttukları ufak bir nokta var ki. Bisiklet başka ticari ürünlere benzemez ve müşteri potansiyeli için sadece satış odaklı olmak yeterli olmaz. Ki sadece satış odaklı olsalar dahi aksesuarları bilmeleri gerekir. Ne yazık ki böyle bir haldeyiz ve bir heves bu spora yeni başlayan bir insan yardım almak için böyle bir dükkana girerse olacaklar az çok tahmin edilir. O kişi aynen soğur bisikletten....

@Kara Kartal

Gittiğin yer Haşim İşcan geçiti. Oradaki dükkanlar sadece ucuz bisiklet satar. Parça vs. bulamazsın. Yanlış insanlara yanlış soru sormuşsun.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Fatih'te doğup büyümüş biri olarak özellikle Suriye'lilerin olması kısmına takıldım üzülerek. Esnaf esnaf değil zaten yıllardır oradaki bisikletçilere inmişliğim yok, evimin çok yakınında olamsına rağmen.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
Haşim İşcan Alt Geçidi genellikle insanların çocuklarına bisiklet aldıkları, giriş seviyesi ve altı bisikletlerin bolca bulunduğu, bunun yanında bebek arabası, 3 tekerlekli bisiklet gibi çocuklara yönelik ürünlerin olduğu bir yer. Oradan bir otobüse binip Sirkeci'ye gitmiş olsanız muhtemelen daha mutlu olurdunuz :) Orası bir tık daha üst seviye bir yer.
Ama sanırım bisiklet konusunda İstanbul'un kalbi Anadolu yakası :). Göztepe civarında Cervelo'lar, Orbea'lar, Trek'ler, Specialized'lar biraz daha Kızıltoprak tarafında Cannondale'ler, Lapierre'ler havada uçuşuyor :).

sirkecideki distiributorun 700 dedigi bisikleti ordan 500 e alip sirkecideki distiributor firmaya goturup ucretsiz ilk bakimini yaptirmistim. aldigim fiyata sasirmisti adamlar:) bisikletten anlamadiklari dogrudur ama:)

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
@muratcolakoglu

Hocam Sedona gibi markalar çok üst düzey markalar olmasa da orada varsa ve 2200 civarı fiyatlar isteniyorsa çokta ucuz olduğunu söyleyemeyeceğim. Yanlış olduğu konusu zaten aşikâr ama başta da belirttiğim gibi zaten bu şehrin yabancısıyız yine bir 'bisikletçinin' levyenin ne işe yaradığını ne olduğunu bilecek kadar bilgili olmaları gerekir diye düşünüyorum.

@Edip Dinçer

Edip Bey daha önceki görev yerimden dolayı anadolu yakasını az çok bilirim ve severim dediğinize kesinlikle katılıyorum. Sirkeci olayını da sizden bu şekilde öğrenmiş oldum en azından nereye gitmem gerektiğini öğrenmiş oldum.

böyle şeylere takılmamak lazım,
sinyal vermeyi bilmeyen sürücü,
sesli harfleri bilmeyen çarkıfelek yarışmacısı,
matematik bilmeyen lise son öğrencisi(4 işlem dahil)
ctrl+z bilmeyen word kullanıcısı,
direksiyonunun yükseklik ayarının olduğunu bilmeyen 10 senelik passat sahibi,
fatiha bilmeyen müslüman(ÇOOOK),
bangladeş,bolivya,somali deki hastanede bile artık hasta kayıt pc den yapılırken, hala "Türkiyede devrim yaptık hastanede sıra derdi yok" diyen politikacı,

normal şeyler bunlar

Kalitenin düşük olduğunu yıllardır hep duyarız. Geçenlerde araba ile geçiyordum, ya dedim, hadi bi duralım bakalım, burada ne olup bitiyor.
İndik biraz dolaştık, birkaç kişiyle selamlaştık, ufaktan söyleştik. harbiden de oradaki esnaf "ne vereyim abime" modunda.

bir de incelenen bisikletlerin ağırlıkları hakkında sorulan sorulara verilen cevaplar "10 kilo falandır" tadında. Yesinler sizi :)

• Beğen
Tepkiler: cashsta
Doğrudur bana da birisi ağırlıkla ilgili soru sorduğumda 'Ne alakası var bisiklet ne kadar ağır olursa o kadar sağlam olur yolda iyi gider, yola oturur hafif bisikleti yağmurda rüzgârda nasıl zapdedeceksin bir düşün bakalım' dedi. '6,5-7 kg arası karbon bisikletlerle yarışıyor adamlar' diye tezini çürüttüğümü düşündüğümde 'Ben 90 küloyum 67 kiloluk bisiklet beni taşır mı sence aklın alıyor mu' dediğinde İyi akşamlar deyip çıkmaktan başka şansımız kalmadı. Adam mat etti bizi.

Gecenlerde bayadir arastirdigim ve almak istedigim bisiklete bakmak icin gitmistim.Internetteki fiyati 600-700 TL arasindaki bisiklete 730 TL deyince oradan bisiklet alinmamasina kanaat getirdim.

@Mertcan-500 internet fiyatı farklı olur her zaman nette 630 olan kron xc150 Fethiye kron bayisinDe 750 tl. Ve Bu fethiyedeki sağlam 3 bisiklet mağazasından biri. İlgi alaka o biçim rahatlıkla da satar o fiyata :)

suriyelilerden girilmiş fatiha bilmeyen müslümanlardan çıkılmış.. normal bir başlık lakin garip yorumlar, hayırlısı diyelim.
@Kara Kartal ihtiyacınız olan doğru ürünü yanlış noktada aramışsınız tüm sıkıntınız odur. 2003 yılında kendi paramla ilk bisikletimi haşim işcan geçidinden almıştım. sirkeci veya karaköy civarına geçseydiniz daha isabetli olacaktı. siteminiz boş yere olmuş. küçük bir handan dolayı kocaman istanbul ile alakalı değişik kanılara varmışsınız. ayrıca o suriyeliler olayına da aklım yetmedi zaten. empati yapmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@aeneskral Öncelikle günaydın.

Benim daha önceki görev yerim Anadolu yakası idi İstanbul'a ilk kez gelen biri değilim. Avrupa yakasına daha yabancı olduğum için, gördüğüm sözde bisikletçileri eleştirdim. Konuya girmişken de son 2 yılda İstanbul'da gördüğüm değişimi vurgulamak istedim (burası forum nihayetinde) tıpkı sizin de görüşünüzü belirttiğiniz gibi. (Ayrıca belirttiğiniz gibi bir kanıya da sahip değilim.)

Bisiklet konusuna gelince;

Bisiklet nasıl birşeyse ihtiyacım olmadığı halde, bir girip bakayım diye atıveriyorum kendimi bisiklet gördüğüm yere beklediğim ilgiyi de göremeyince insan bi bozuluyor haliyle:)

Sabahta araçla daireye gelirken Çanakkale'de tur yapan 4 arkadaşımızı görünce durup onlara hayran hayran bakmam gibi... Yaşam tarzı olmuş sanırım artık...

Dediğiniz gibi sirkeci tarafına gitmem lazımmış gerçekten, başlık sayesinde Edip Bey'den öğrendim sizde teyit ettiniz artık sirkeci taraflarına uğramak farz oldu :)

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
3-4 yıl önce o taraflara işim düşmüştü haşim işcan geçidinden geçerken arkadaşıma ucuz yollu bir bisiklet bakayım dedim. altuslu, no-name alu kadrolu bir şey gördüm. fiyat sorduğumda 1000 lira dediler. dedim hayırdır benim göremediğim ne var bunu bu kadar pahalı yapan diye. adam ben pazarlık yapmadan fiyatı 3 kere kendi kendine düşürdü. son düştüğü fiyat halen o bisiklet için fazlaydı, bol kazançlar dileyerek ayrıldım. orası birçok insanın başka yere gidip kazık yemeyelim en ucuzu orasıdır diye ezbere gittiği bir yer. esnaf da bunu biliyor ve ver ediyor kazığı, ver ediyor dandik dandik ürünleri. muhtemelen janjanlı bisikletçiler o kadar büyük kar marjlarıyla çalışmıyorlardır. esnaf dediğin müşteriyi kazıklar sonra da müşteri gelmiyor yardım edin diye zırlar. işini layığıyla yapan az sayıda esnafı tenzih ederim. onlar zaten devlet ya da büyük şirketlerce sabote edilmedikleri sürece müşteri sıkıntısı yaşamazlar.

daha önce hiç bisiklet almadım güzel sağlam dayanaklı bisiklet almak istiyorum alacağım mekanla ile ilgili şikayetleriniz varmı ??

Geri