Scudo Sports

Salcano Xrs Kullanıcıları Kulübü

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
664
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
Bu kulüpte bütün salcano xrs modellerinin sorunlarını fotoğraflarını paylaşabilir. yardım alabilirsiniz.

Scudo
10 günlük xrs 040 kullanıcısıyım. Sıfır olarak aldığım makinede kozmetik değişiklikler ile başladım. Hipermarket kozmetik seti ile kırmızı qr ları montajladım. Gidon değiştirmek kesinlikle gerekli 2015 olduğu halde ritchey marka gidon mükemmel oldu. Xlc kırmızı gidon sargısı ve beyaz fren vites teli kabloları ile mükemmel göründü. En kısa zamanda resim ekleyeceğim. Aslında sorum şu
Beyaz renkli jant seti bulamıyorum. Bütçe 350 tl. Tabiiki sıfır olması niyetim ama göbek seti alıp bir hafta sonrasında da çember ve jant teli alıp kendimde yapabilirim. Akort yapmayı az buçuk becerdim eski carraro 729 kulanıcısı olarak. İkinci sorumda şu ana kadar iki defa lastik patlağı yaşadım. İkisi de yılan ısırığı biri mazgal ilk 3 km içinde ikinci de asfalttan toprağa geçiş esnasında yükseklik kaynaklı zıplama. Düzgün bir lastik seti de düşüncelerim arasın da 700x23 ne önerirsiniz. Lütfen kırmızı olsun önerileriniz. 5 kuruş fazla olsun kırmızı olsun....

Ah ah nerden başlasam.1 hafta oluyor xrs 040 alalı kliksadan.Zaten ilk sorun kutuyu açınca karşıma çıktı.Pedal sele borusu sele yok.Hadi neyse değiştiricez zaten diye onları bi sipariş ettik.Qr setide aldım ne hikmetse ön teker mili sökülmüyor vidasımı denir somunumu neyse sanki kaynak atılmış gibi sökülmüyor.Gittik onu aradık bulduk.Şimdide sıkıntım gidonda.Zaten gidonla boğazını sipariş geçtim hadi onlar gelene kadar bi kendi gidonunu toplayayım dedim yok çok sıkınca teker dönmüyor biraz salınca teker ayrı gidon ayrı yere gidiyor.Gidon sargısı zaten bi tarafı yırtık geldi.Bende yetenek desen yok.Tekeri presta aparatı olduğu halde yine şişiremedim.Kliksada zaten takan yok kimse.Bakalım gidon ve gidon boğazı gelsin götürücem güzel bi ustaya toplattırıcam artık.

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
Gidonu sağa sola çevirince ses geliyor temizledim yağladım düzelmedi.

salcano xrs050 claris kullanicisiyim arkadaslar bisikletim satilikta fakat satilana kadar 105 set alip kullanmak istiyorum ayrica yeni bir bisiklet toplama hayalimde var bunun icinde para biriktirmekteyim sizin fikirleriniz onemli

Dosyalar

• 6B2D28EE-B7B6-4FD1-9A14-39E1CF819C05.jpeg
    6B2D28EE-B7B6-4FD1-9A14-39E1CF819C05.jpeg
    194,4 KB · Okunma: 74
  • DEE55E78-12B1-4692-AC52-DDFA737DAF68.jpeg
    DEE55E78-12B1-4692-AC52-DDFA737DAF68.jpeg
    214,3 KB · Okunma: 66
alınmaz. onun yerine sağlam bir jant seti al, yeni bisikletinde de kullanırsın

@rodya hocam guzel soluorsun da sonucta yine grupset alinacak yenisi icinde olsa ayrica 8 disli uyumlu jant seti bulmak zor biraz ileride de planet x zipp tadinda bir jant seti almayi hedefliyorum campagnolo bora gibi

Madem yeni bisiklet toplayacaksın, toplamaya kadrodan başla ve bu bisikleti fitness seviyeni korumak için kullan. Bunun üzerinde bir değişiklik yapmana gerek yok.

En kötü bi tiagra ve r500 le bu bisikleti orta seviyede bi canavara çevirebilirsin ama alacağın parçalar temiz ikinci el olursa bütöeni zorlamaz sıfıra girersen astarı yüzünü geçer

@SEYYAH OZİ mukemmel yorumun icin minnettarim hocam r500 mevcut suan uzerinde grupset fiyat olarak 105 ile tiagra arasin 200 300 tl civari fark var bende 105 almak istedim ama bu seferde jant seti desteklemiyor 105i birde hocam disli sayisindan baska bir artisi var midir tiagranin normal bir tur bisikletcisi olarak ne hissederim veya hisseder miyim yorumlariniz cok onemli saygilar hocam

@Fatih Yasin Söndüren ayni dusuncelere ben de sahibim.Ucuza yeni sistem tiagra bulursam(kablolar icerde gectigi icin) hemen alicam.Tiagranin claristen sonra guzel fark yaratacagina eminim(ozellikle vites degistirme hizi acisindan) ancak 105 olursa parcalar daha hafif ve ileride bunlari(misal arka aktarici) ultegrayla da degistirme firsati var.

@Fatih Yasin Söndüren merhaba rublenin 11 li olmasının tek avantajı vites geçişleri daha yımuşakdır yani şöyle arada bir dişli olduğu için vitesi yüksetlip düşürürken fark olmuyor

Bence tiagra güzel set hertürlü işinizi görür aradaki farkı diğer donanımlarda değerlendirebilirsin lastik jant seti vs bisiklette en büyük modifikasyon jant setitir iyi günler

Geri