Scudo Sports

Salcano XRS 800 ve Bir kaç Soru

ozan aktürk

Daimi Üye
Tepki
97
Merhaba arkadaşlar.
Aranıza 2012 yazında Salcano astro 211 ile katıldım. 2 yıl boyunca 1800 kilometreye yakın yol yaptım. Sağolsun hiç sorun çıkarmadı. Ama artık yeni bir bisiklete geçme zamanının geldiğini düşünüyorum. %70 yolda sürdüğüm için bu yeni bisikletin yol bisikleti olmasını istiyorum. Ama bütçem çok fazla değil. Bu yüzden Salcano XRS 800 almayı düşünüyorum.
Gelelim sorulara;
1. Sizce bu bisiklet beni 5 yıl götürür mü ?
2. 2300 setli,alüminyum kadrolu 12 kg lik bisikletten hayır gelir mi ?
3. Hepsiburada'dan alsan bir sorun çıkar mı ? (bazı yerlerde maşanın çatlak gönderildiğini okudum)
4. Bunun yerine biraz daha para biriktirip Salcano Xrs 040 alsam çok fark eder mi ?
Bu da bisikletin linki : (link)
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler :)

Scudo
Sırf yol bisikleti diye bu kadar düşük seviye bisiklet bakmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. 12 kg bisiklet neredeyse dağ bisikleti kadar. Salcano City Sport modellerine baksan daha iyi derim.

Bu bisikleti alırken yol bisikleti aldığınızı sanmayın sadece vites/fren kolu ve arka attırıcı 2300 serisi. Forumda bir arkadaş kullanırken arka aktarıcısı kırılmıştı. Biraz daha para biriktirip xrs040 almanız en azından başlangıç seviyesinde bir yol bisikletine sahip olmanız daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Hamza Hakkı

Evet kesinlikle katılıyorum. Salcano nun bu modelleri genelde performans beklenmeyen yol bisikleti gibi görünen karambolde bisikletlerdir. Alırsınız memnun da kalabilirsiniz belki sizi yolda bırakmaz ama gereksiz ölçüde alt seviye bir anı olmaktan öteye gitmez bir zaman gelir üst seviye bir bisiklet alırsınız ve vay be zamanın da buna binmişim yahu dersiniz. Bence xrs 800 almaktan sa bir süre daha bekleyip para biriktirip kaynak oluşturup xrs 040 yada fiyat olarak o civarlarda bir bisiklet alın derim. Yada 2. el e yönelip giriş seviyesi bir yol bisikleti alın.

@ömer karan

Peki arkadaşa SEDONA 601 tavsiye edermisiniz?

@Turan Babacan

Açıkçası onu da pek tavsiye etmem. Salcano xrs 800 den tek farkı biraz daha hafif olup biraz daha yol bisikletine benzemesi. İkisi arasında bir tercih sunulursa özellikle renk seçeneklerini ve tasarımını beğenmesemde sedona 601 derim xrs 800 den daha iyi bence. Ancak 2. el e yönelip carraro race 022, bianchi slr 200 whitle modoc sedona 611 yada bütçesini biraz daha yükseltip xrs 040 ı alması daha mantıklı olur bence. xrs 800 ü 50 60 km kadar kullandım ne zevk alabildim ne de performans. Sanki arkamdan çekiştiren birileri varmış gibi hissediyordum açıkçası. Ve sanki oyuncak bir bisiklet gibi gelmişti gözüme. Çok yadırgamıştım görünüşünüde.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@ozan aktürk

Sedona 610 da bakabilirsin onun vitesleri dual control iyi bir avantaj bana göre.

Sony Xperia Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Berke Kazankaya

Düşünülebilir ama bir yanda sora diğer yanda claris ?!

Salcano xrs 040 olabilir bunun yanında bir ihtimal Berke Bey in dediği gibi Sedona 610 da olabilir Mosso race 722 sora da olabilir. Hatta eğer bütçe sorununu aşabilirseniz carraro nun yeni çıkardığı cr race 052 de çok iyi olur kanatindeyim.

Aslında ilk başta triban 3 veya 5 düşünüyordum ama internet sitesinden ve mağazadan kaldırdılar. Neden kaldırıldığı hakkında bir fikri olan bizi aydınlatırsa sevinirim.

Konuya devam etmek istiyorum. Arkadaşım yurtdışına gittiği için bisikletini(XRS800) bana bıraktı. 5 yıl yok. Forumdaki bir konuda arka aktarıcısı kırıldı, vites sistemi zayıf vs deniyor. Shimano 2300 serisi varmış. Ben bu arka değiştiriciyi sora ile değiştirsem performans alır mıyım? Ya da makul fiyatlı başka bir arka değiştirici tavsiye eder misiniz?

@ozan aktürk

Ben aradım sordum ellerinde 1 adet 49 kadro boyu olan triban 5 kalmış.Aynı modellerden bidaha gelmeyecek dediler bilginize bende triban 5 de karar kılmıştım fakat bütçeyi zorlayabilirsem carraro cr race 052 alacağım.Ki zorlamaya değer size bir bakın bence 50*34 ile tam benlik bence.

@Mert Dönmez

49 kadronun lastiğinin 650 c olduğunu okumuştum bu yüzden pek sıcak bakmıyorum. Ben de sizin gibi seneye carraro cr race 052 almayı planlıyorum.

@ozan aktürk

Dostum senin bu bahsettiğin bisikleti geçen bisikletçide gördüm; benim şuan kullandığım mtb'den(18kg) daha ağır bir bisiklet. Bunlara para vereceğine xrs030apex modelini tercih et.

Geri