Scudo Sports

Salcano xrs 030 Tiagra, APEX hangisi?

Savaş Uzun

Daimi Üye
Tepki
46
Bisiklet
Focus
Merhabalar
Araştırmalar ve siz değerli forum sakinleri sayesinde yol bisikletinde karar verdim. Ama bu iki model arasında kararsızım. Vites fren setleri ve jantlar farklı sizce hangisi daha mantıklı ve nedenleri nelerdir? Bu arada ilk yol bisikletim olacak.

Bu arada APEX modelinde; fren ve vites set olarak sram APEX, jantlar mavic aksium. Tiagra'da ise fren vites seti shimano Tiagra, jantlar shimano r501... Bu modellerden sizce hangisini almalıyım ve nedenlerinden de bahsederseniz sevinirim. Geri kalan bütün özellikler aynı...
https://i.hizliresim.com/6YQWO0.png

Scudo
Fiyat farkından da anlaşılacağı gibi Apex modeli jant ve vites seti olarak Tiagra'dan daha üstün kısaca bütçeniz Apex'e yetiyorsa onu alın.

• Beğen
Tepkiler: meren12
Tiagracılara sormak istiyorum, gidonun altından tutarken vites değiştirebiliyor musunuz? Özellikle frenle birlikte büyük dişliye alırken...yoksa uzak mı kalıyor?

Piyasada sram apex kalmadı dostum. Bilgin olsun, bulabilirsen ikinci el.

@Raşit S

Abi fren için kolu sıkarken aynı zamanda vites düşürme imkanı da var.

Bana tiagra aşağıdan tutarken biraz uzak kalıyor. Ama Sram de kolu kendine doğru çekebiliyorsun rahatlıkla.
Bunun dışında Tiagrada iyi kötü bir vites göstergesi var, kaçıncıda olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyorsun, sramde yok bu durum.

Toplamda ben tiagrayı tercih ederdim.

@Raşit S

Rubledeki dişlileri değiştirirken rahat ama aynakol dişlilerinde değiştirme yaptığımda 39'dan 53'e geçerken biraz fazla ittirmek gerekiyor.

@Raşit S
abi gerek yok vites gostermesine yolda ozellikle zaten alisiyorsun agir geldi hop bi tik azalt guc yere geldi artir vitesini 2.li aynakol bana pek cazip gelmiyor acikcasi 3.lu aynakol kullaniyorum 3.carka yokus asa olmadiktan sonra atmiyorum on 2 arka 8 e kadar kullaniyorum tabi hic kullanmadim 2 li sadece 34-50 (miydi tam emin degilim) oldu icin oyle dusunuyor olabilirim kullananlar daha iyi aciklar :)

Peki salcano'nun kullandığı sram/shimano ruble ölçülerini bilen var mı? Cevaplar için çok teşekkürler...

Shimano Tiagra'da ön 39/53 arka 25/11

apex diyorum. yakında apex alabilirim bende kadro sadeliği ve donanımı hoşuma gitti konyada 2000 tlye satılıyordu sahibinde.comda ilan vardı sıfır bir bak istersen

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Apex tercih ederdim,sram kullanmak daha basit ve verimli bence , 0,5gr fark var iki bisiklet arasında 2 binlirada ciddi bir ağırlık farkı , aksium setin daha akıcı olduğu kesin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Melih Çolak

Melih bey aracı sayesinde alacağım için daha uyguna alacağım yani elimde nakit bir para veya kredi kartı yok o yüzden başka bir yerden alamıyorum teşekkür ederim cevabınız için. Ve herkese çok teşekkür ederim bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaştığınız için... Galiba APEX olacak tercihim...

@Cem Bayıll

Farklı renkleri var mı? Hiç bilmiyorum varsa çok daha iyi olur zanımca. Farklı renkleri varsa nereden göre biliriz?

Xrs serisi yerine sedona 630 öneririm

Teşekkür ederim öneri için ama düşünmüyorum. Kadro boyu hakkında bilgisi olan varsa hesaplamalara göre 54/55 çıkıyor ama bu modellerin 54 ve 57 modeli var sizce hangisini almalıyım... Deneme imkanım yok :/ sipariş üzerine gelecek...

Bacak:82
Boy: 179

@Savaş Uzun

54 kadroda tahminen sele borusunu limit noktaya kadar çıkartacaksın, 57 kadroda sele yüksekliği %99 limitin altında kalacaktır. 57 kadroda 3cm civarında üst boru uzunluğu artacağı için daha fazla yatman gerekecek.
boyum 1.83 yol bisikletim 56 kadro ve sele borusu tam limitte duruyor bacak boyumu ölçmedim ama boyuma göre bacaklarım daha uzun.

@Ali Ç.

Aralarında 1000 lira oynuyor bu az bir fark mı?

Geri