Salcano ng450 vs rockrider 500

Envar.451

Üye
Tepki
4
İsim
İbrahim BOZKURT
Bugün yarın bu cihazlardan birinin siparişini vereceğim. Ama halen karar veremedim. Karar aşamasında sizden yardım talep ediyorum. Aslında kafam karışsın istemiyorum ama başka önerilere de halen açığım. Bisiklet özellikerine geçecek olursak sırayla:

SALCANO:

TİPİ29 " MTB
KADROHydroformed tubes alüminyum kadro
MAŞASr Suntour 29" M3030 amortisörlü maşa
ARKA VİTESShimano RD-M280 Altus 24 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ17" - 19" - 21"
ORTA GÖBEKChin Haur CH-51 kaset
AYNA VE KOLSr Suntour XCC 42t/34t/24t krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum V fren sistemi
VİTES KOLUShimano STEF51
RUBLEShimano CS-HG31 32t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano TX50 ön değiştirici
GİDONZoom alüminyum gidon
BOĞAZZoom TDS-C41 alüminyum boğaz
SELE BORUSUZoom C208 alüminyum sele borusu
SELESalcano logolu jel takviyeli sele
FURÇ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
TEKER SETİSalcano RACING XCM 2.20 lastik
JANT SETİSalcano XPRO HT02 32h jant seti
AĞIRLIK13,85 kg

Fiyat ise 750 tl civarında

ROCKRİDER:

• 1
    Kadro6061 güçlendirilmiş alüminyum kadro: Sportif gezintileriniz için sportif tasarım.
  • 2
    MaşaRockrider Suntour XCT 80 mm maşa ; sert ve dayanıklıdır.Sertlik ayarı (veya gerilim) ayarlama butonu ile manuel olarak yapılabilir. Minimum bakımla güvenilirlik ve dayanıklılık sağlayan elastomer yay teknolojisi.
  • 3
    SüspansiyonArka süspansiyonu bulunmamaktadır.
  • 4
    Vites sistemiPedal SRAM 22x32x42
    Vites mekanizması SRAM X4
    M3024 vites göstergeli SRAM kollar
    Kaset SRAM 11x32
  • 5
    FrenSRAM SB400 CBS fren kolları. ALONGHA marka ön ve arka mekanik diskli fren kaliperi :Yağmurlu havada veya çamurlu zeminlerde bile mükemmel frenleme performansı.
  • 6
    GidonRockrider SPORT gidon - 600mm (XS ve S) ve 640mm (M, L ve XL) genişlik.
  • 7
    Gidon boğazıRockrider SPORT gidon, 25.4mm çaplı, 90mm (XS ve S) ve 110mm (M, L ve XL)
  • 8
    GidonAheadset Rockrider SPORT 1"1/8 furş yatağı.
  • 9
    SeleBTWIN SPORT Viper poliüretan ergonomik sele.
  • 10
    Sele mesnedi29,8 mm çapında Rockrider SPORT alüminyum sele borusu.
  • 11
    TekerleklerBTWIN SPORT jantlar, çift katlı, 32 delikli,
    BTWIN SPORT göbek,
    2mm çapında inoks jant teli.
  • 12
    Lastikler26 X 2.00 SPORT tekerlekler, yan tutuşu çok iyidir.
  • 13
    PedalDüz VTT Wellgo pedallar, ayağı en iyi şekilde tutar.
  • 14
    AksesuarlarÇamurluk, matara taşıyıcı, sele çantası, arka port bagaj vb ile kullanılabilir.
  • 15
    AğırlıkPedal hariç 14,07 kg (XS)
Fiyat ise 800 tl

Lütfen yardımcı olun. Ben de artık sizler gibi birer bisiklet aşığı olmak istiyorum. :)

Scudo
J

jurol12345

Misafir
Salcano ASTRO Bakabilirsin... güzel bisiklet + maşa kilitlenebilir 24 vites + hidrolik frenli

Envar.451

Üye
Tepki
4
İsim
İbrahim BOZKURT
Aradaki az da olsa var olan fiyat farkı bugün değil yarın almama sebep olur ama bir iki hafta daha bekleyebilirim sanırım. Bununla beraber hidrolik fren çok gerekli midir acaba. V fren de iş görür diyorlar hem disk frenin bakımı tamiri vs epey zor ve tuzlu deniyor. Ben genelde şehir içinde kullanacağım. Tabi arada fırsat buldukça şehir dışına çıkıp sessizliği dinlemek de istemiyor değilim. :) Bu arada tavsiyeniz için gerçekten teşekkür ederim. Düşüneceğim.

J

jurol12345

Misafir
@Envar.451

Hidrolik frenli bisiklet tavsiye ederim bende dün aldım gayet güzel. dokunduğun gibi duruyor bisiklet. disk frenli bisiklet alma fren gücü berbat bakımları epey zor masraflı zaten disk yağışlı ortamlarda gösterir kendini. normal hava şartlarında iş görmez. v fren yeterlidir normal başlangıc için ama rota bisikleti daha çok güzel gösteriyor. onun için şak diye dursun diyorsan hidrolik fren al tercihim arada azda olsa fark var ama değecektir... hd frende görüşüm: ben kısaca memnunum şehir içi - şehir dışı - bozuk yollar- köylerde dağlarda süreceğim için hd fren seçtim ve %100 memnunum kullandığım bisiklet kron xc 300 hd:)

Envar.451

Üye
Tepki
4
İsim
İbrahim BOZKURT
Astro yu da listeme ekleyeyim o zaman. Teşekkür ederim tekrardan. :)