kadrosu,gidonu,gidon boğazı,elcik ve diğer dikkat edemediğim ufak parçalar hariç bendekinin aynısı, yani ng650nin, hiç korkmayın, hepsiburada.com indirimde diye o fiyata çekti. rahat rahat kullanın, güle güle kullanın kazasız belasız sürüşler dilerim size..
hevesinizin 3-5 cahil ağzından çıkan saçma sapan cümleler yüzünden kırılmasına izin vermeyin, bu konuyu zaten yeterinde tartışıp durduk
başka bir başlık altında, amatör amaçla heveslenilip de alınan bir ihtiyaç için gidip de motosiklet fiyatına masrafa girip tam profesyonel bisiklet almanın da lüzumu yok gerçekten, katılıyorum bu düşünceye bende.
şimdi o sayılan bisikletlerin bir sürü kusurunu burada da dökerim de yeri değil,
burada bile tahrik var resmen, gel de aşağıla yerin dibine sok devekuşu gibi ki bir daha saçma saçma konuşmasınlar.
Adam almış bisikletini bir kere, resmen suratına karşı boktan bisiklet almışın bi boka yaramaz der gibi ağır yazmışsın, bir de küfür etseydin?
insan bütçesi neye yetiyorsa o an alabilmeli bir şeyi, beklemekle olmuyo, belli bir zamandan sonra hevesi de kaçtı mı olmaz.
(süper market bisikleti lafıyla başlayacak cevap öbeklerine peşin cevap olarak da..)tabi ben de 100liralık bisikleti demiyorum, ama en azından alüminyum gövdesi olsun, hafif olsun diyoruz, ama gücü de yetsin almaya, ama gidip de adamın bütçesi neyse ona uygun bir şey göster ki alsın.alabilsin. Ben de çok bisikletçi gezdim, o profesyonel bisiklet satan mağazaları da gezdim ortaköyde beşiktaşta, en ucuz bisikleti 250€ya veriyordu, en ucuzu, bendeki bütçe 400ytl falandı zaten, o da beni borca harca sokan bir bütçe.Cevap da bunların altına inme oldu hep, EURO değeri artıyo, adamlar zamla beraber uçurmayı biliyo, ama indirirken de 10-20lira indiriyo, para mı bu 20lira.adamın eline çok daha ucuza geliyo, ama nasıl da tavan yapıyo fiyatlar.
sezon geldi, euro fırladı ... falan işte.
o zaman bisiklet nasıl alıcaz, almıycaz değil mi? tabi bunların altı da bisiklet sayılmazdı.bisiklet denmiyo tabi onlarca, peki bu markalar burada türemeden önce bindikleri neydi? çelik gövdeli *30kiloluk vitessiz, hi-ten'den öte içi dolu dolu neredeyse saf döküm çelik bisikletler, onlar değil miydi bindikleri bisiklet, velespit denirmiş bir de, velespit(ingilizceden devşirme Velo-Speed=Speed+Velocity kaynaşması) şimdi kalktı bisiklet mi oldu, başka isim karmaşası mı yaşıyoruz?
yakında zamanı da gelicek, kronlu,meridalı, benim gibi salcanolu, hi-ten gövdeli başka bisikletli arkadaşlarımla kısmetse bir gün kaynaştığımızda paylaşıcam kısmetse burada,
söyleyin hangisi bisiklet? hiçbiri mi? birkaçı mı? hepsi mi?
ben bu uzakdoğu kadrolu bisikletleri alanlara,alıp da saygıyla aşağılamadan yorum yapanlara saygılıyım fakat ukalalık edenlere üzgünüm aynı saygıyı gösteremiyorum.