Scudo Sports

Salcano Marka Yol xrs 030 tiagra, xrs 030 apex, CYC02 APEX ve Tur CITY SPORT 01

Savaş Uzun

Daimi Üye
Tepki
46
Bisiklet
Focus
Merhaba...
Yol bisikleti mi almalıyım yoksa tur mu buna karar veremiyorum! işe giderken kullanacağım. Ve ilçeler arası gezilerde, akşam spor amaçlı. Daha çok asfalt zemin ama çok azda olsa mıcırlı vs. yola girebilirim. Yol bisikletlerinin tipleri haricinde serilliiklerinden ilk tercihim oluyor... İstediğim hız ve konfor. Ama yanlış bir karar vermek istemiyorum... Salcano tercih etmemin nedeni kartsız taksitle uygun fiyata alabilmem... Daha çok yol bisikleti istiyorum ama okudukça kafam karıştı sizlerin deneyimlerinize ihtiyacım var...
Bisikletlerin Özellikleri;
City Sport 01
https://i.hizliresim.com/32NGnA.png
CYC02APEX
https://i.hizliresim.com/Z2WomV.png
Xrs 030 Tiagra ve Apex
https://i.hizliresim.com/6YQWO0.png

Scudo
Yol bisikletinden konfor beklemeyin kendisi maksimum performans icin uretilen bir bisiklettir.

Cevap için teşekkür ediyorum. Tur kesinlikle daha konforludur ve söylediklerim için çok daha verimli ama tur alsam aklımda hep yol bisikleti kalacak... Yokmudur bu işin çözümü :)...

Kesinlikle yol bisikleti almalısınız.
Kullanım seçeneğinizden bunu çıkardım.
Ben aklımın yol bisikletinde kalmasındansa konfordan biraz feragat etmeyi tercih ederdim.

Listenizde olan Cyc02 var cylocross kategorisinde yer alıyor mtb ile yol bisikleti karışımı denilebilir. Kalın lastik sayesinde orijinal bir yol bisikletine göre biraz daha konforlu gelecektir ancak performans olarak yol bisikletinden geri kalacaktır.

Peki bu Cyclocross sizce fiyatını hak eder mi? Üzerindeki parçalar nasıldır? Bu arada Ozan bey bu durum sıkıntıya sokuyor herkesi... En sonunda iki tane almak zorunda kalıyoruz...

Savaş bey cyc02, Turkiye'de bulabileceginiz en ucuz cyclocross bundan sonrasi icin en az 3500 TL gerekir. Cylocross alirsaniz isterseniz yol bisikleti lastigi lastik takip yol bisikleti havasi yaratabilirsiniz cok rahatsiz olursaniz kalin lastige geri donersiniz.

Cyclocross almanıza hiç gerek yok. Konfor olarak yol bisikletinden çok da farklı değil.
Ben kesinlikle yol bisikleti almanızı öneriyorum, diğerlerini düşünmeyin.

@Ozan Duran

Siz cylocross alıp ince lastik takıp geri dönmeyenlerdensiniz sanırım? :)

@Berke Kazankaya
Aynen öyle, hatta safkan yol bisikleti almanın hesaplarını yapıyorum. :)
Cyclocross'u kendi yolunda (hafif arazi, stabilize yollar, çamur, çayır-çimen) sürmediğiniz sürece almak tamamıyla gereksiz. Bunu bir senelik deneyimimle söylüyorum.

Çok teşekkür ediyorum ilginiz alakanız verdiğiniz bilgiler için. Yol da karar kıldım... Tek kafamı kurcalayan şu anda APEX donanımlı mı yoksa TİAGRA'mı? Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz nedenleriyle? Ve jant içinde mavic aksium mu simanı R501 hangisi sizce ve neden? Tekrar tekrar teşekkür ediyorum...

@Savaş Uzun

Apex vites grubu ve Mavic Aksium jant, Tiagra vites grubu ve R501 janttan daha iyi parçalar fiyat farkı oradan kaynaklanıyor... Bütçeniz yetiyor ise Apex bakın.

Geri