Scudo Sports

Salcano hector

CanerG

Aktif Üye
Tepki
26
İsim
Caner G.
Bisiklet
Salcano
Merhaba, arkadaşlar 24 jant 21 vites Salcano Hector bisiklete sahibim. Bugün biraz gezinti yaptık arkadaşımla. Bisikletin önünü kaldıramıyorum aşırı ağır ve hız yapamıyorum. Arkadaşım ellerini bırakarak benden daha hızlı gidiyor. Pedallara aşırı şekilde abanıyorum hızlanayım diye ancak olmuyor. Ayrıca kaldırıma çıkamıyorum ve inemiyorum. Salcano Efes alayımmı yoksa bunda birkaç değişiklik yetermi?

Scudo
Kaldırıma çıkamıyorum inemiyorum derken ? gidonu tutup kaldırıcaksın ve çıkacaksın. Bunu yapamaman için bisikletin 30-40 kilo olması lazım. İnmeyi zaten konuşmuyorum süreceksin ve ineceksin bu kadar basit.

Hız yapamamak konusunda haklı olabilirsin , sanırım çift amortisorlu bir bisiklet. Ama abanıyorum gitmiyor diyecek kadar yavaş ve ağır olması garip.

Önünü rahat kaldırırsın vitesi 1'e tak yavaşla yavaşlayabildiğin kadar sonra pedal en üst konumundayken aban pedala :D Senin ağırlığın ilede ilgisi var

Sanırım cesaretle alakalı bir durum kaldırım yüksek olduğunda inemiyorum veya çıkamıyorum bisikleti kendime çektiğimde kalkmıyor bisiklet hafif birşey kalkıyor geri iniyor. Sol tarafta vites max 3 e kadar sağ tarafta da max 7 vites yazıyor. Şuanda soldaki 1 de sağdaki 7 de. Kaça alırsam rahat ve hızlı kullanabilirim?

@Caner Güngör Tamamen yanlış kullanıyorsun viteslerini kadrona sürter o pozisyonda zincirler.

Bak kural şu.

soldaki 1 deyken sağdakini en fazla 3 e alabilirsin.

soldaki 2 deyken sağdakini 1-5 arası kullan.

soldaki 3 teyken sağdakini 4-7 arasında kullan.
(AŞAĞI YUKARI BÖYLE)
O viteste ön falan kaldıramazsın , hızda yapamazsın.

Ayrıca ne diye ön kaldırmaya çalışıyorsun ? yanlış anlama beni ama henüz vitesleri kullanmayı ve kaldırımdan inmeyi çıkmayı bile bilmiyorken atraksiyona kalkışma (hele kaskın yoksa hiç kalkışma)

Abi demeliyim sanırım profil resminizden öyle anlıyorum. Bisikleti sadece sürmeyi biliyorum yani ileri geri bukadar ufak yerlere çıkar inerim ancak büyük yerlere çıkmak ve inmek için ayaklarımı pedaldan indirip öyle iniyorum. Ayrıca bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

EDIT :

@E.E Abi Birşey daha sormak istiyorum. Vitesleri pedallarkenmi değiştirmeliyim pedalı bırakarakmı? Ayrıca bisikletim Dağ bisikletimi gezi bisikletimi?

Güncel

• Beğen
Tepkiler: E.E
bendede hector 26md var çok rahat ön kaldırıyorum.kaldırımlara çıkabiliyorum.sıkıntı yok.

Geri