Scudo Sports

Salcano City Fun kullananlar

hogutmen

Forum Bağımlısı
Tepki
860
Bisiklet
Salcano
Evet City funcı arkadaşlar. Forumun belki en çok kullanılan marka ve modellerinden olan bisikletimizin neden bir kulübü yok dedim bizim neyimiz eksik dedim ve konuyu açtım. 500-700 TL bandında gariban dostu bisikletlerimizi, anılarımızı, fotolarımızı burada paylaşalım. Artı eksi yönlerini konuşalım.

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Scudo
İşte beklediğim başlık.Hepimize hayırlı olsun.Ben de yeşil-beyaz Cityfun 50HD kullanıcısıyım.Genel itibarı ile yeterli bir bisiklet.Bulabilirsem fotoğraflarını da paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Bekir Coşkun diye bir yazar vardı. Hiç sevmem de bir sözü vardı. Akparti seçmeni çok utangaç. Memleketin yarısı oy veriyor ama utanıyor söylemeye. Salcano City fun kullanıcılarını işte o sessiz çoğunluğa benzetiyorum. Fakir ama gururlu. Diğer üyelere sorsak salcano'nun yedi harfini toplasak specialized'ın s harfi etmez ama olsun varsın. Biz gene de memnunuz.

• Beğen
Tepkiler: mrtg ve MUSA Ç.
@Tayfun Sezer
Bir sy soracam jant sık sık yamuluyor mu? Bu jant bir tek bende mi yamuluyor merak ettim. :kötü: Oyle ise epey kilo vermem lazim:(

• Beğen
@kadir karakaya
Jantta akord bozulması bizim gibi kilolular için biraz kaçınılmaz galiba. Hatta benim tek değişenim kırılan dört adet jant telim. O da kullanıcı ve tamirci hatası. Lastiğin üst limite yakın hava basıncında olması akord bozulmasını kolaylaştırırmış. Bizim gibi kilolular da biraz havalı kullanmalı. Nasıl olacak bilmem.

@kadir karakaya Benim ön jantta hiç problem olmadı ama arka jant telleri göbek tarafından sık kırılıyor.Hali hazırda ikisi kırık durumda.Benim de gözüme çarpan şey mevcut jant tellerinin çabuk paslanıp,pas yaptığı yerden kırılması.Bazen komple jant setini değiştirmeyi düşünüyorum.Bunun haricinde akord bozulması olayını pek yaşamadım.

• Beğen
@Tayfun Sezer

Hocam benim bisikletim altı aylık. Sizinki biraz eski mi? Saklama koşullarınız nasıl? Kırık jant teli ile ancak tamirciye gidebilirsiniz. O hali ile kullanamazsınız. Kullanmamalısınız.

@Tayfun Sezer yok bir kere jant yamuldu kirilma olmadi. Bunu nasil bilmiyorum bisikletci duzeltti akort da yapti. Sonrasinda yine defalarca akort kacti.
@hogutmen

Yok eski degil mart gibi almistim 9 aylik galiba. Kirik ya da paslanma yok. Bir kez iste yamulmustu azcik bir tel ome da usta duzeltti. O yapar mi ki diyecem ama diger jant niye yamuluyor o zaman:kötü:Suan kullanamiyorum kis oldugu icin ama yaz boyu oyle saklama kosulundan yana pek birsey yok. Akort surekli bozulup duruyordu. En son baska bir ustaya goturdum. Tekrar ördü iki janti da bastan sona, itina ile.:) Hatta bir daha o kadar olmaz dedi sagolsun epey dayandi. Ama yine basladi akord kacmaya. Janti degistirsem masraf degistirmesem skinti ortada:(

• Beğen
Evet arkadaslar. tahminim hemen hepimiz salcano logolu lastik kullanıyoruz. islak zeminde buzda kayma durumu nedir. bana islak zeminde biraz kayıyor gibi geldi.

Salcano City Fun 60 kullanıcısıyım. 2 ay önce 2. el 400'e aldım. İlk bisikletim, öğrenci adamız gücümüz buna yetti. :) Gezi için güzel bir bisiklet ama benim bir an önce yarış bisikletine terfi etmem lazım ortalama hızım hep uzun tur kısa tur farketmeksizin gün sonunda 15 km/h.

http://s24.postimg.org/u23517iqd/P_20151213_110038.jpg
http://s24.postimg.org/ocmwgwck5/P_20151213_105102.jpg
http://s24.postimg.org/4tib7jdsl/P_20151211_113308.jpg

@hogutmen ben bayagi yagmurda amatorce denedim, ilk defa ince teker gordugum icun:hhhhhh: Kiyaslamam pek duzgun olmayacak cunku daha once rubena nin 2.00*26 lik mtb lastigini kullaniyordum. Onda rahat gittigim zeminde bunla bisikletin k.ci basi ayri oynuyor:) sakin ki yogun yagmurda fayans mermer vs ustunden geceyim deme:D Gerci yine de lastik hosuma gitti. Sen oyle diyince bende merak ettim harbiden kayiyor mu ya?:kötü: Ben sadece lastik patlamasin diye degistirmeyi dusundum sonra serit*jel ikilisi isimi gordu gerek duymadim.

• Beğen
@yasirkidil

Kopek süper ya. Nasıl buldu sizi. Nasıl karşıladı. Sağ şeridin sağı mı ortalayalım mı tartışması vardı dün. Siz şeridi kapatarak noktayı koymuşsunuz. Nasıl yanlamışsınız öyle. Harka bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: ottcci
@kadir karakaya

Lastik güzel. Bisikletim herşeyi güzel. Sadece dişli oranları fun 70 te sert. Yokuş için uygun değil. Yani alışana kadar diyeceğim de altı ay oldu mübarek. Yani % on eğim 100-200 metre çıkılır da 1-2 km sıkar biraz amiyane tabirle.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@kadir karakaya

Birşeyden anlamadan bisiklet alırsam böyle olur. İşime bisikletimle gidip geliyorum. Ankara'dayım. Ankara'nın yokuşları meşhurdur.
Hergün çıkmak zorundayım o yokuşları. Bisikletten inmeyi de pek sevmem laf aramızda. Ekspres gidiyorum yani ama
hızım da 10-15 yani kara tren gecikir belki de hiç gelmez hesabı. 18-21 vites diye bisiklet mi alınır. Bir araştır, öğren.
Alıyoruz ama nasıl çıkacağız? Bisikletin dişli oranları nedir, ne değildir? Hiçbirşey bilmeden bisiklet alıyoruz.
Neyse, gene de memnunum bisikletimden iyi ki var iyi ki almışım.

City Fun 70'ime taktırdığım çamurluğun foto resimleri ile birazdan görüşürüz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@hogutmen köpekler dost canlısı hayvanlar gerçekten (bazıları hariç), sevecen bi tavırla yaklaşınca kuyruğunu sallaya sallaya geldi (aslında kuyruk sallama çelişkideyim anlamındaymış)

@hogutmen Bisikleti alalı bir yıldan biraz fazla oldu. Sürekli dışarıda durur. Tabiri caizse araba gibi kullanırım. Arka jant telinin ikisinin kırık olduğunu da iki ay önce lastikleri değiştirirken fark ettim. Halen daha o şekilde günlük olarak kullanıyorum. Bu arada lastik olarak Rubena Flash zırhlı olanı kullanıyorum

@Tayfun Sezer

Arka jant telim gene kırıldı. Gittim artık arka jant telini komple değiştirttim. 30 tlye metalik renk ve orijinalden daha kalın. Durun bakalım ne olacak?

2 Ocakta bende İzmir'e gideceğim.Ben de jant teli ölçülerine bakıp İzmir'den jant teli ve diğer eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum.İnşallah senin de bu jant teli sorunun giderilmiş olur.

• Beğen
Geri