Scudo Sports

Salcano city fun alıp yol bisikletine çevirsek nasıl olur?

Tepki
1
İsim
kaan
Bisiklet
Diğer
Başlıktan da anlaşılacağı gibi acaba diyorum ki bir tane salcano cityfun alıp bunu yola cevirsek nasıl olur [emoji1][emoji16]

HTC Desire 626G dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Bence olur. Ve ben sizden daha cılgınım 2017 de 16 model bir sedona 330 alıp yola çevirme dusuncesindeyim. Not 330 ön amortisörlü :cool:;)

Benimkide öyle bise ışte [emoji16][emoji1]

@kaan1903.kaanaslan
Daha once bu tarz konular cok gundeme geldi ve genelde ortaya cikan sonuc bu cabalarin bosa cikacagi yönündeydi.
Bir yol bisikleti almaniz size aslinda daha ucuza mal olacaktir ve bir yol bisikletine sahip olmuş olursunuz.
Ama bahsettiginiz bisikleti yol bisikletine cevirmek icin cok masraf yapacak, cok ugrasacak ve sonunda ne oldugunuzu sizin de anlayamayacaginiz bir "şey"e sahip olacaksiniz.

@kaan1903.kaanaslan
Bilenler varsa ayrıntılı yazar diye düşünüyorum ikimiz de aydınlanırız

Bence de bunu yapmış insanlar bi yazar mi sonuçta ikiside 28kant uyumlu

@Kuzey Ege drop barlı bir şehir bisikleti ne sahip olacağız yani size göre. Ama o teoride pratikte olmama ihtimali var diyorsunuz kisaca.

@demir.demiray
Derken anlamadım dropbarli derken

Yola çevirmeden kastın sadece lastik maşa ve gidon değişimimi yoksa aynakol ruble attırıcılar vites kollarıda dahilmi :)

@Kuzey Ege
Bende Giant şehir bisikleti var seneye yazın arka bagajı ön arka çamurluğu söküp yol bisikleti ne çevirme amacım var buna ne dersiniz ?
Edit: Drop barsiz olacak :D

@demir.demiray
Pratikte olur. Niye olmasin? Olur ama ne goruntu olatak tatmin eder, ne de yol bisikleti surus standardina ulasir. Yani yaptiginiz isin sonucunda bir cok emek, para, ümit, boşa gitmis olacak ve ortaya çıkan seyden siz de hoşlanmayacaksiniz.
Tecrubeyle sabittir.

Aslında haklısınız ama kadrosu uygun duruyor sanki yol için

V frenin sti ile çalışması için adaptör+ sti kollar+ yol gidonu+ gidon sargısı+ 700*23/25 lastik iç lastik+ yol selesi. Maliyeti yoldan fazla olur ve ortaya çıkan şeyde yol bisikleti değildir. Onun yerine fitness bike alın yolun düz gidonlu halidir tribanlar gibi. Gidon ve kollarla bu işi kurtarın derim.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kuzey Ege
Şu kısma takildim tecrübeyle sabitse bir şey diyemem. Zaten yalnızca gidona daha çok yatmış olacagiz

Öyleyse bekle beni geliyorum kelebek gidon

@ömerözeren
Giant escape kadrolari yol bisikleti formuna nispeden yakin ancak degistirmeniz gereken komponent, lastik ve jant seti extra masraflar getirecek. Bu hesaplari yaptiniz mi?
Ayrica yol freni takamayacaksiniz. Bu da buyuk bir handikap bence

Şehir bisikleti geometrisini yol bisikleti geometrisine çevirmek için kadroyu kesip yeniden kaynaklamayı düşünmüyorsanız, yol bisikleti yerine dropbarlı bir şehir bisikleti yapmış olursunuz. Yaklaşık 3000 tl'ye mal olur. Çok güzel olur. Çok hoş olur...

Buda hayal oldu peki bana onereceginiz tourney setli bir bisiklet varmı salcano xrs060 harici

Acaba performansı etkilermi

@kaan1903.kaanaslan
Bence en az bir claris sete bakmalisin

@MehmetAliB.
Arkadaşlarimiz projelerinde çok kararlılar hocam. Sanirim ben boşa uğraşiyorum. Genç arkadaşlarimizi yaratici fikirleriyle başbaşa birakmaliyim aslinda.
Ama yapamiyorum iste, vicdan var bizde..

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri