Scudo Sports

Salcano bisiklet seçimi yardım lütfen

Heraklia

Daimi Üye
Tepki
266
İsim
Sertan Atalay
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar.Uzun yıllar sonra bisiklet almaya karar verdim.Fakat benim çocukluğumdaki bisiklet olayı değişmiş.Çok fazla marka ve model var.2-3 haftadır araştırıyorum.Hem fiyat olarak hemde kullanım tarzı olarak salcanonun city ile başlayan modelleri bana uygun gibi geldi.Fakat 2 model arasında seçim yapamıyorum.Kullanılan malzemeler arasındaki farkları anlayamadım.

SALCANO CİTY LİFE 10 HD 28 JANT 840-TL

• TİPİ 700C TREKKING
  • KADRO Alüminyum kadro
  • MAŞA Zoom 700C MLO amortisörlü maşa
  • ARKA VİTES Shimano RD-TX800 Tourney 24 vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ 18" - 20"
  • ORTA GÖBEK Chin Haur CH-51 kaset
  • AYNA VE KOL Sr Suntour XR178 48t/38t/28t krank takımı
  • FREN TAKIMI Shimano M355 hidrolik disk fren sistemi
  • VİTES KOLU Shimano SL-M310
  • RUBLE Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ Shimano TZ31 ön değiştirici
  • SELE BORUSU Zoom C208 alüminyum sele borusu
  • SELE Salcano logolu jel takviyeli sele
  • FURÇ TAKIMI Chin Haur CH-9280TBW
  • TEKER SETİ TREKKING COMFORT reflektörlü lastik
  • JANT SETİ Salcano XPRO HB 32h jant seti
  • AĞIRLIK 13,97 kg

SALCANO CİTY SPORT 40 V 28 JANT 790-TL

• TİPİ 700C TREKKING
  • KADRO Hydroformed tubes alüminyum kadro
  • MAŞA Sr Suntour 700C NEX HLO hidrolik kilitlemeli maşa
  • ARKA VİTES Shimano RD-M280 Altus 24 vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ 18" - 20"
  • ORTA GÖBEK Chin Haur CH-51 kaset
  • AYNA VE KOL Sr Suntour XCT 48t/38t/28t krank takımı
  • FREN TAKIMI Tektro 837 alüminyum V fren sistemi
  • VİTES KOLU Shimano STEF51
  • RUBLE Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ Shimano TX51 ön değiştirici
  • GİDON Zoom alüminyum gidon
  • BOĞAZ Zoom TDS-C297 alüminyum boğaz
  • SELE BORUSU Zoom C208 alüminyum sele borusu
  • FURÇ TAKIMI Chin Haur CH-9280TBW
  • TEKER SETİ Continental Country Plus reflektörlü lastik
  • JANT SETİ Salcano XPRO HB 8x4h özel örüm jant seti
  • AĞIRLIK 14,11 kg
Seçim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Kusura bakmayın reklam amacım yoktu. Diğer sitelere göre 100 tl civarında fark var fiyatta. Daha önce alısveriş yapan varsa fikir almak istemiştim.

Vuu hem de 100 tl daha ucuza. :) iyimiş

Arkadaşım sildim site adını. 1 hafta önceye kadar haberim bile yoktu siteden .Reklam amacım yok.Bisiklet almak istiyorum. Sadece iki model arasında seçim yapmak için yardım istiyorum.Uzatmasak artık.

• Beğen
Tepkiler: Altuntas
Aralarında fren modeli ve donanım ağırlığından(disk frenden kaynaklanan) başka çok büyük fark yok.Fiyatı uygun gel@Herakliaeni alın gönlünüzce kullanın.

ucuz olanın vitesi bir miktar daha kaliteli, fiyat farkı frenden kaynaklanıyor ama.

Çok teşekkürler. Aklımda disk frenli modeli almak vardı. Viteslerdeki kalite farkı beni çok etkileyecek kadar değil sanırım.Muhtemelen bu forumda okumuştum Zoom maşaların sorunlu olduğu , Suntour maşaların daha iyi olduğu yazıyordu.Genellikle asfaltta kullanacağım için maşa kilitli olacaktır.sorun çıkarırmı sizce zoom maşa.

city sport 40 v.

Hidrolik disk firen için 50 tl fark verilebilir, ama masrafı bakımı bana ağır gelir dersen v ye gazla, özellik olarak pek fark yok. Fakat bildiğim kadarıyla Salcanoda Model sayısı düştükçe üretim yılıda artıyor. Ters orantılı yani. 10 almak daha mantıklı. Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltebilir. Bu arada v fren kullanıcısıyım. V fren stabil olduğundan genelde tercih ediliyor. Yolda felan kaldınmı bakımı onarımı kolay olduğundan.. Yoksa bir çembere dardan basılan baskı çemberi daha çabuk yavaşlatır(HD Fren&Mekanik).. (Fizik Kanunu); ama dururken direk kaydırıosan ikisindede aynı mesafe:)

Ayrıca Suntour Maşa gerçekten çok daha kaliteli ve daha iyi.. Karar senin ;) Ama içinde şu kalmasın sedona, kron, carraro daha iyi diye hepsi aynı model sistemleri kullanıyor. Ayrıca problemsiz 3 ayda 3500 km salcano ile yol yaptım sorun çıkarmadı hiç.. Kısmet işi.

yorumlar için çok teşeşkkür ederim.
Mosso Legarda 1524 V bu bisiklet kafamı karıştırdı.Buradaki bayi güzel indirim de yapacak gibi.Fakat maşası kilitlenmiyor sanırım resimlerde gördüğüm kadarıyla. Kilitlenmemesi cok buyuk sıkıntı yaşatırmı sizce.
Maşa: Suntour SF13-NRX-D-P-RL

Mosso Legarda 1524 V almaya karar verdim. 940 TL 9 taksitte anlaştık.Ellerinde yokmuş.Sipariş verecekler. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

ben de bir soru sorsam kimse yardımcı olmadı bana 3 bisiklet arasında kaldım ilk bisikletim olacağı içinde fazla para vermek istemiyorum düşünceleriniz nedir
SALCANO NOVA 26 V

SALCANO NOVA 26 MD

SALCANO HECTOR

@Arif Özkan kardeş bunlar çift amartisörlü çelik bisikletler seni bisiklet sürmekten soğutur
daha önce aynı hatya bende düştüm ordan biliyorum
çalındıktan sonra bir daha bisiklet sürmek istemedim, sonra gittim ikinci el salcano xrs 300 aldım tekrar içimde bisiklet aşkı kabardı
yani asfalttan çıkmayacaksan ( ki ağır arazi de çok kısa mesafede bu bisikletler dağılabilir) tek amartisör aliminyum kadro birşey al
bütçe kısıtlıysa uygun fiyatlı donanımı iyi bir ikinci el al

• Beğen
Tepkiler: Arif Özkan
@dr_mrh
abi peki önerceğin site veya marka var mı acaba çok teşekkürler şimdiden

şimdi sen galiba kıbrısta ikamet ediyorsun oranın hava şartları yolları nasıl pek bilmiyorum
boy ve kilo da önemli tabi
ama oradaki yolların bizim buradan kötü olacağını zannetmiyorum
direk yol bisikleti önermeyeceğim çünkü o dropbar a alışana kadar boyun el bilek ağrıları olabilir
uygun fiyatlı bir şehir bisikleti hybrid bir şey olabilir salcano city fun tarzı ya da bütçe ne kadar sa ona göre söyleyelim

abi bütçem 500-600 a kadar boyum 1.84 yollar türkiye ile aynı tek fark trafik tersten akıyor:)))

mesela carraro 702 grande man şehir tarzı duruşun sürüşün rahat olur ama arka kaset 11 32 olsa çok daha geniş vites aralığın olurdu
salcano city fun 70 olabilir onda da aynı dişli
geçen sene yaklaşık aynı fiyata bir üst donanımı alabiliyordun internetten bisikletçilere bak ellerinde geçen senenin bisikleti varsa daha da inebiliyorlar
mesela salcano üsküp lady model özceylan bisiklette 408 tl geçen senenin ürünü

salcano city sport 40 da güzel 24 vites arka ruble 11 32 biraz ağır 14 kg ama senin baktığın bisikletten 2 - 3 kg hafiftir geçen yılın ürünleri uyguna bulunabilir
bisan calves var yeni bir ürün kullanmadım o da güzele benziyor ama kadrosu biraz küçük gibi bir yerde görebilirsen bak
salcano xrs 300 de var uygun boy bulabilirsen yol gidonu sorun olmaz diyorsan onu da alabilirsin rahatlıkla 28 kalınlıkta lastik takabilirsin hatta 32 yi bile takabilir şehir biskleti yapabilirsin gidonu da yüksetici bir aparat alısan o kadar eğilmen de gerekmez orta göbek de rulmanlı bir şeyle değişirsin (çünkü dağılıyor) 530 bisiklet bu saydıklarımda 100 150 tutar lastiğe göre
salcano istanbul 11-32 ruble var 24 vites 740 lira

boyun 1.84 müş tercihen büyük beden al biskleti ben 1.74 üm carraro nun şehir bisikletinin s kadrosu küçük oldu gidonu değiştirdim sorun çözüldü ama sende kurtarmayabilir

salcano city life 30 city life 20 büroteknik te 600 - 660 farkları amartisörlü maşa
salcano ng 450 var 29 inçlik o da 24 vites 660 700 lük şehir lastiği de takabilirsin
ümit velocity yi arkadaş kullanıyor o da iyi
ümit citybike da arkadaşta var ama o nasıl bilmiyorum ümit bisiklette orta göbek eski tip rulmanlı birşey gerekir

Geri