Scudo Sports

Salcano Astro - Bianchi Wap ?

@bianchimania

harbi saolasın gerçekten, biz bu bantı yapıştıramayız bence, üstünde fosforu hazır, valla muhteşem bayıldım yani lastiklere, ilk fırsatta ne kadar diken çivi görürsem üstünden geçicem :D

ama bence ne bileyim jantın gövdesine yapıştırsak muhteşem olur, ilerde o zaman yine de disk frene geçerim ben, zaten tam takım alivio almayı düşünüyorum bisiklete, jantın yanaklarına kesik kesik çizgi halinde güzel olabilir bence. Denemek lazım tabi ama teorik olarak kafama yattı, tam daire olmasın da kesik çizgi halinde de olur.Yeter ki çember görünsün uzaktan.

ayıptır sorması bunlar kaç €'dan başlıyor :)

genelde € üzerinden bunun fiyatları.

Scudo
@bianchimania

tanesi dedin yalnız :) çifti de değil,

boşversene ben lastiğimin yanağında bantlanıcak yerleri buldum bile bir bakışta ama lastiğin üstünde bant durur mu ki?
ne bileyim çamurdan yağmurdan geçicek o kadar bisiklet, tutmaz bence ya.

Resim çekip yollıyım mı, 1cm kalınlığında tırtıklı çizgisel yeri var lastiğin kenarında.

Boşver o lastikleri o zaman, akıl karı değil markaya vericem bi de.

Tüm alivio göbeği,pabucu,dişlileri,kolları dahil shimano alivio setini buldum ona vericem 245lira, ona oranla 160lira 2 lastiğe de vermek mantıklı olmaz bence.

salla gitsin, saol ama :D

patlasa adam getirip 10liralık lastik takıcak, 160liralık lastiği alıcak yanına yamıycak bana vericek en fazla 30liralık lastik, boşver. Gerçi o oyuna gelmem asla, parçalansa da alırım lastiği yanıma bırakmam orda.:)

hatta düzenleyerek ekliyorum schwalbedeki yansıtıcı bant değildir bence, boyasının özelliğidir. Boya eklenmiştir ona eminim.

Şöyle damardan bi laf edelim hayat 160liraya bedel olabilir mi ? :p

tabiki de olamaz ama bunu 3-5liralık maliyetle de kurtarmak mümkün zaten.;)

ya Mehmet dediğine geldim valla, şu levyeyle ilgili konuşmuştuk hatırlıyosan,

ya bunu alıcam satılan dükkanına gidip
(link)

ya da bunu
(link).

ki bunu alıcam kesin.

fikrini alıcam sağlam mıdır? yani vidalama sıkma ayar falan yaparken yalama olur, demir elimde yamulur ondan güvenemiyorum tam.

http://img388.imageshack.us/img388/8489/s5001607bs1.jpg
By (link)

schwalbe değil ama swallow, bazı motosikletlerde kullanılan marka :D

al bak ona da boyasından koysak ya da bantlasak süper olur da karar veremedim tam, siyah ince bant alıyım, maşanın da bazı yerlerinde uygulayabilirim, fotograf makinemde flash patlatınca nasıl görüneceğini merak ediyorum ama şu jant olayını da becerebilmek isterim doğrusu,

sence lastiğin yanağında bant tutar mı Mehmet?

(neyse artık bu son soru, başını çok şişirdik anlaşılan hadi ben işime devam ediyorum görüşürüz sonra :))

Alivio komponent alma paranı elinde tut bence Celil,elindeki kadroya Alivio komponent olur olmasınada kadro nun geometrisi falan boyuna uygun mu değil mi aceleci davrandın bisikleti alırken.İleride daha pro bir bisiklete geçersin masraf yapma bence elindeki kadroya kondisyonunu yükseltmeye çalış şu an için.

schwalbe deki reflektör özelliği var yapıştırma resmen yakından inceledim lastiğin yanağında yapıştırılmış resmen hatta bittiği yer üstüne yapıştırılmış dairenin başlangıç ve bitiş yanı üstüste geliyordu.

Lastik yanağında bantı denemek lazım schwalbe nin üzerindeki çok ince ve sağlam birşeydi valla kesin birşey söyleyemeceğim Celil belkide altına özel bir yapıştırıcı uygulamışlardır. :(

Linkteki çakı setini kullanmadım benimkisi farklı marka dandik birşey ama memnunum kötü birşey yaşamadım şu ana kadar hatta ilandaki çakı seti daha kaliteli diyebilirim benimkisinden :)

Takma kafana olurmu öyle şey ne baş şişirmesi diğer arkadaşlarımızda yardımcı olsa tecrübelerini paylaşsa daha iyi olacak ama.

Saygılar

@bianchimania

anladım şimdi Mehmet, çok saolasın gerçekten,

bant işi gene de sakat bence lastiğe, lastik patlasa inse çok berbat olur o zaman, toparlayamam, kadronun geometrik ölçülerini ölçebilirim mümkünse, zaten buluşucaz elbet o gün metreyi de alır ölçüm yaparız bakarsın tam olur ama ben oldukça rahatım, bir de sele yükseldi mi aslan gibi dimdik sürüyorum.almadan önce buralarda denedim bisikleti, rahattı,tabi hıza bağlı olarak eğilip arkaya da çekilebiliyorum biraz öyle kazık gibi durmuyorum :)

birazdan servisçiye inicem frenleri sıktırmaya, geçen akşam ön fren pabuçları birden attı yoldayken, şansa da kaldırımda yavaş gidiyodum, fren teli koptu sandım ama meğer sanırım gevşedi, gevşeyince öndeki pabuçları tutan mandal açıldı. Onları hallettiricem.

alivioları daha alıcak kadar duygusal değilim şimdi:D zamanla tabi düşünceler değişir yeni fikirler çıkar ortaya en son karar verilince de uygulamaya geçilir bi güzel :) bakarsın alivio değil dediğin gibi komple bisiklet de değişir diycem ama seviyorum bu bisikleti de :) kadrosundan boyasına kadar sağlam kalırsa değişmem heralde, belki de bakarsın hiçbirini değişmem.şimdilik tüm ihtiyacıma cevap verebiliyo, tek göbeklere güvenemiyorum, jant seti sağlam çift katlı alü-6061, amortisör de çok güzel. vites takımı yükselebilir diycem ama yapmışken de toplu alırım, tam takıma para verip tamamen değişirim, göbek bile alivio olur kaliteli yükseltme yapmış olurum.

Seninle buluştuğumuzda bakarız uygun yerde ve zamanda, hadi görüşürüz, saolasın gerçekten.Hele fikir senin fikrin olunca düşünmeye başladım şimdiden bu konuda.

@bianchimania

hocam bu bisiklet aksesuar olaylarına girişmek yerine azimle mevcut sisteminiz ile berabere pedal basmak daha akıllıca olmazmı. Şimdi o malzeme senın bu malzeme senın bisikleti donatmakla zaman harcamak yerine bence mevcut sistemle kondüsyonu sonuna kadar yükseltmek ve birde üstüne şehirler arası yol yapmak daha ideal bence.

Sadece celil dostun biraz kafası karmaşık sanırım, an itibarı ile saat 21 ve saat 24 30 arasında 65 km yol devirdim. ve hala daha gidesim var. Bacaklarımdada en ufak bir yorgunluk hissetmiyorum. Kilometre saatimi taktırdığım geçen hafta dan itibaren kilometre saatim 235 km gösteriyor. Kilometre saatimi taktırmadan evvel en az bunun kadar yol yaptım :)

3 haftalık periyot içerisinde gunde 3-4 saatlik kullanımlarla 500 km mesafe katettim.

Bisikletimin sisteminden hiç bi şikayetim yok. Sadece göbekleri rulmanlı ile değiştirip, Bisikletimde shimano olmayan butun parçaları shimano ile değiştirmeliyim diye dusunuyorum.

Bisikletin amörtisör kilitledi ( toz ve topraktan) çin malı göbekler olmasına rağmen hiç bir sorun yok.

Dile kolay 3 hafta önce bisiklete ilk bindiğim gun her yerim ağarıyordu. kıcımın uzerine oturamaz haldeydim. Yokuşları çıkarken zorlanıyorken simdi yokuşları en düşük 7. vitesle cıkıyorum cok dik yokuşlarda bile birinci vitesi kullanmıyorum.

Usta ellerdeki şahin marka otomobil ferrari kadar işlevseldir.

Hocam bu arada bisiklete bakmasına bakalım ama uzun yol gitme dusuncesi olan bir insanın bisikleti vitrindeki gibi duramaz.

Bisikletin 2-4 haftalık periyodik bakımları yapılmalı bu süreç zarfında ise deli gibi kullanmalı.

ve bu gun yaşadıgım bir enteresanlık saat 11 sıraları zincirlikuyudan yıldız besiktaş istikametine doğru indiğim yolda benim ibreli kilometre saatim 58-60 km arası gösterirken iki tane kızın yanından hızla geçerken kızlar bana güldü ma neden güldüler onu cözemedim akıllarınca dalgamı geçmek istediler nedir. Böyle insanlarla çok karşılaştım otomobilin camından ters ters bakan, karşıdan karşıya geçmek isterken sol şeridi kapatmış olan benim yesil ısıkta geçerken adamın duraksayıp gozumun ıcıne kufur eder gibi bakması aynı adamın arabayı gorduğu anda tırsıp geri kaçması :))

çok ilginc bir memlekette yaşıyoruz gerçekten.

Hocam kesinlikle aksesuar mevzusu güzel ama sürüş süresi ve kondüsyonu arttırmak için mevcut bisiklet sisteminizle bacak kaslarını zorlayıcı ve geliştirici tarz antremanlar yapmak beslenme ve dinlenmenize dikkat etmek hatta ve hatta bisikletli sürüşlerin yanına Koşu ve yüzmeyi de eklemek gerekiyor diye dusunuyorum.

Hocam bu arada tanısalım ya artık iki laflayıp sohbet muhabbet edelim.

saygılarımı sunuyorum

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
ASTRO tabikide :D bnde kullanıorm ama tek sorun var yassı jant teli fazla bulaman :D

Geri