sahte pınarello' lar piyasada...........

ali ayhan cıvıl

Daimi Üye
Kayıt
13 Kasım 2009
Mesaj
231
Tepki
115
Şehir
antalya - istanbul
bike europa da bugün yayınlanan habere göre asya kaynaklı .....aslından ayırt edilmesi çok zor kalitede taklit (fake ) pinarellolar ...kuzey amerika ve avrupada internet siteleri üzerinden satılıyormuş....bu konuda bir röportaj veren firmanın genel müdürü fausto pinarello...çok üzgün olduğunu belirtmiş.....meraklısı kardeşlerimin dikkatine...........
 
Scudo

Salih Manavoğlu

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2005
Mesaj
396
Tepki
492
Şehir
Gemlik-BURSA
Bisiklet
Cannondale
Pinarello gibi, pahalı markaların sahteleri internet üzerinde bilhassa uzakdoğu menşeili internet sitelerde satılıyor. ben pek tr'ye kadar geleceğini sanmiyorum. Fakat ! :) aradıkları bisikletin pahalı olduğunu bile bile hala ucuzunu arayan uyanıkların duyurmak lazım.. :)
 

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
eee tayvana gittiyse kadro normaldir :D
 

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2005
Mesaj
2.147
Tepki
2.201
Şehir
İstanbul
Sahte değilde daha çok fason fabrikanın belli standartları karşılamayan kadroları desek daha doğru. Defolu kadroları etiketsiz olarak satıyorlar. Örneğin son kaplama katındaki görsel bir hata defo olarak geçiyor ve Pinarello etiketi ile satılamıyor. Fabrika bu kadroyu çöpe mi atacak? Çinli bunlar tabi ki hayır.:) El altından sürüyor piyasa ya ki böyle yüzlerce kadro var.

Pinarello zaten bütün kadrolarını pek çok üretici gibi Çin ve Tayvan da fason ürettiriyor. İtalya da Pinarello üretimi yok ki.
 
Kayıt
21 Kasım 2006
Mesaj
68
Tepki
22
Şehir
Kayseri
@ali ayhan cıvıl

Keske biraz daha uygun fiyatlı olsaydı. O zaman insanlar sahtelerini değil orijinal olan PINA ları tercih ederdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Doğukan KARBAL

ilkerikier

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
368
Tepki
251
Şehir
izmir
@Aytaç Biber

bunun haricinde full etiketli olarak da her marka ve rengin taklitleri uzakdoğu ile ilgili sitelerde 400-500 dolar arasında satılıyor. üstelik sadece bisiklette değil. sele borusu gidon boynu forma vs...
ne aratırsanız hepsi var.
 

onurf

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2007
Mesaj
37
Tepki
22
Şehir
istanbul
Geçen sene eylül gibi bu kadrolar hakkında bir başlık açmıştım ancak nedendir bilinmez hiç bir açıklama olmadan açtığım konu silinmişti.

Bu kadrolar hakkında roadbikereview forumunda açılmış 5 tane ana konu var, konu okunamayacak kadar uzayınca adamlar yeni versiyonunu açıyolar, yani o kadar rağbet var bu kadrolara :) Hatta bunlara "chinalgo" ve "chinarello" diye isimler takmışlardı.

1 yıldır okuduğum kadarıyla büyük bir çoğunluk kadrolardan memnun hatta 50-60 km/saat hız ile kaza yapıp kadrosunun aldığı hasarı paylaşan biri bile vardı. Bunun dışında defolu gelen ürünlerden ve kadronun maşasının kırılacağını hissederek duran ve maşasının kırıldığını farkeden biri gibi örnekler de vardı ( ancak kendisi bir parçayı oturtamadığı için zımparaladığını söylemişti ).

Bence 500 dolar civarına kesinlikle alınıp tecrübe edilmesi gereken kadrolar çünkü bazılarının geometrileri 1 e 1 aynı bildiğimiz pahalı modellerle. Ve açıkçası boya hatası vs olarak elde artan ürünleri sattıklarını düşünmüyorum. Tüm dünyaya yetiştirecek kadar elde mal kalması zor bir ihtimal. Bence bu kadroların yapımında para harcayan emek veren büyük firmaların kalıplarını bir şekilde ele geçirip üretim yapan fabrikalar bu kadroları üretiyor.
 

ali ayhan cıvıl

Daimi Üye
Kayıt
13 Kasım 2009
Mesaj
231
Tepki
115
Şehir
antalya - istanbul
benim tüm dileğim....emeklerinin karşılığı olan meblağı ödemeye hazır olan kardeşlerime aldanmamaları için nacizane hatırlatmaydı....sevgili aytaç biber gibi kardeşlerimin bilgisiyle yarışamayacağım aşikar....gözden kaçıranlara hatırlatmaydı benim haberim ..........oysa genel tanımlamayla konuşursak neredeyse... handmade imalatlar dışındaki tüm kadrolar ....uzakdoğu menşeili değilmi?.........bilgiyi yalnız ukelalık kirletir zira...............
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafaguler_07

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ali ayhan cıvıl

bravoo demekten kendimi alıkoyamadım...
 

Fatih Ertörün

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2007
Mesaj
1.266
Tepki
1.064
Şehir
izmir/bostanlı
@Aytaç Biber

Aman son kaplama katındaki görsel hata hiç önemli değil o kadar uygun fiyata olduktan sonra keyfekeder defosu bence hiç önemli değil :)