Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Bir de bazı alıcılar var, geçen aradı biri, şu ilanına talibim yarın bakayım mı dedi. Gel dedim. Geldi. Baktı. Beğendim alıyorum dedi. Şak diye ilanda yazan parayı çıkartıp verdi. Teşekkür etti.

Sonra ayak üzeri sohbet ettik. Şaştım kaldım. Temiz ticaret.

Ben de en çok bir defa pazarlık ediyorum şu fiyat olur mu diyorum. %25 aşağısına mesela. Tamam derse hiç daha zorlamadan alıyorum. Tabi ürün var Ürün var, bazne şak diye almak gerekiyor. Yazılı fiyata bakar.

Scudo
Arkadaşlar, piyasa o kadar tuhaflaştıki, herkes kafasına göre fiyat yazıyor. Dün 2 bisiklet için 40k isteyen arkadaşa 14k teklif ettim. sebebi şuydu, bisikletlerin sıfır fiyatı 450 euro civarı. temiz vs olursa sıfır fiyatının en fazla %70-%80 i 2. el için makuldur geliyor bana, (yanlış düşünüyorsam düzeltin). Bulabilrisen git o fiyata al diye bir cevap verdi. Adam haklı aynı bisikleti sıfır bulmak güç ama 40k istemek ne demek ? Serbest piyasa kadeşim kim ne isterse ister demekte bana doğru gelmiyor. +

Teklif verdiğiniz ilana göre değişir. Türkiye'de ürün fiyatı neyse ona göre orantılı satılabilir.

Burada yazdığınızla biraz fırsatçılık bile yapmaya çalışmış olabilirsiniz. ürünlerin ne olduğuna bakıp yorum yapmak lazım.

Satıcıyı haklı bulduğumu düşünmeyin, hepimiz bir şeyler satıp alıyoruz. Şimdi ben yurtdışından 300 euro ya saat aldım, Türkiye fiyatı 21000 TL, bu saati 300 euro ya göre mi satmalıyım yoksa Türkiye fiyatına göre mi?

300 euroluk saat türkiyede 21k olduğunu bilemem fikrim yok. ancak bisiklet özelinde konuşursak yurtdışından aynı bisikleti türkiye de %15 gibi bir farkla sahip olabiliyorsunuz. örnek vermek gerekirse trek powefly fs 4 yurtdışı 4750 dolar (89k) tr de 119k. bir kaç farklı model markada durum bu. bundan bile yola çıksak sarı sitede satılmak istenen ürünün fiyatı tr de 21500 ediyor. fırsatçılık yapmak gibi bir niyetim yok, zaten pazarlığı beceremem ve bundan dolayı benimle de yapılmasını pek sevmem. ürün alman malı bilindik bir marka, çok detay vermek istemiyorum.

(link)
Benim favorim bu, belli ki şikayetim sonrasında açıklama değiştirilmiş. Önceki açıklamasında "SATILIK DEĞİLDİR" yazıyordu. Satılık değilse neden ilanda yazarak şikayet etmiştim ilanı.

2 adet 700x38c gravel lastiği çift olarak 250den koydum işime yaramıyor satılsın birisi ihtiyacını görsün diye 100 lira vereyim, kargo senden olsun tarzı bir çok mesaj gelince yıl sonunda kaldırdım. Kargo senden olsun kazığını bir kere yedim 100 liraya gidon verdim kargoya da 40 lira verince çok süper olmuştu. Keza benzer şekilde 4 adet iç lastiğim vardı bulunduğum şehirde ihtiyaç sahibi birisi çıktı ona verdim. 100 liraya satıp o gelen paranın değeri olmamasındansa böylesi daha iyi olmuştu. Bir sattığım ürün replika (aliexpess modeli) ve açıklamasına bunu belirttiğimde xxx sayılı kanun diye devam edip ilanı kaldırıyor mesela.
100 liraya gidon verdim kargoya da 40 lira verince çok süper olmuştu. kısmına takıldım. e iptal etseydin ya hacı söyleseydin ya kargo şöyle çıktı diye. sonuçta sen bir işletme değilsin. benim de başıma geldi böyle bir şey. zaten 200 tl falan indirim yapmıştım parçaya bir de kargo ücreti cıkınca dedim al kardeş paranı vaz geçtim. dedim attım hesabına. iyilik yapıyorsun diye kendini ezdirmenin bir manası yok. benim düşüncem .

arkadaşlar yeni dolandırıcılık yöntemini biliyorsunuzdur. bilmeyenler için ekliyorum. param güvende açık olmasına rağmen hala bana mailinizi gönderin parayı oradan göndereyim mesajları alıyorum. itibar etmeyin.Ekran görüntüsü 2023-01-21 151431.pngEkran görüntüsü 2023-01-21 151632.png

Sahibinden sitesi herzaman dolandırıcıların mekanı olmuştur. Bu durum sitenin hiç umurunda değil çünkü rakipsiz olmanın şımarıklığı içerisinde.

Ne kadar da fırsatçılar fahiş fiyat çekenler dolandırıcılar olsa da sahibinden müşterisi çok bilinçli. değerinden fazla fahiş fiyat biçilen ilanlar aylarca ilanda bekliyor .

4 hafta önce adil bir fiyata araba sattık. ilanımız 1 hafta durdu sadece . Alan adam ertesi gün 130000 üstü bir fiyat yazıp yeniden ilana koydu bizim arabayı , şu an da onun üstüne 40000 daha koymuş . ama 1 aydır ilanda ve mümkün değil satılması . ben yurdum insanın artık çok dikkatli olduğunu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Mazm
İkinci el bambaşka bir dünya. Satana malı her daim kıymetli nedense. Alan ise ne aldığını bilmeden beğendiği ürüne çöp muamelesi yapıp fiyat kırma derdinde. 2 aydır satmaya çalıştığım bir traş makinesi var. Türkiyedeki tüm alsatçı ölücülerin turnusolü oldu diyebilirim. Hepsi ile tanıştık, hepsini engelledik.

Arkadaşlar merhaba, Campagnolo record grupset satıyorum ilgilenen arayan var ise ulaşabilirsiniz. (link)

Arkadaşlar, piyasa o kadar tuhaflaştıki, herkes kafasına göre fiyat yazıyor. Dün 2 bisiklet için 40k isteyen arkadaşa 14k teklif ettim. sebebi şuydu, bisikletlerin sıfır fiyatı 450 euro civarı. temiz vs olursa sıfır fiyatının en fazla %70-%80 i 2. el için makuldur geliyor bana, (yanlış düşünüyorsam düzeltin). Bulabilrisen git o fiyata al diye bir cevap verdi. Adam haklı aynı bisikleti sıfır bulmak güç ama 40k istemek ne demek ? Serbest piyasa kadeşim kim ne isterse ister demekte bana doğru gelmiyor. 299528 dosyayı görüntüle
isteyen istediği malı istediği fiyata satar düşüncesindeyim.. kimseyi 10 binlik bir bisikleti 50 bin liraya koyduğu için suçlayabileceğimize inanmıyorum. sonuçta piyasa ortalamasına göre yüksek bir fiyat ile satışa koyduğu taktirde alıcısı olmayacaktır. piyasa her zaman kendini regüle eder :)

isteyen istediği malı istediği fiyata satar düşüncesindeyim.. kimseyi 10 binlik bir bisikleti 50 bin liraya koyduğu için suçlayabileceğimize inanmıyorum. sonuçta piyasa ortalamasına göre yüksek bir fiyat ile satışa koyduğu taktirde alıcısı olmayacaktır. piyasa her zaman kendini regüle eder :)
Malını satmak isteyen birisi(buna ben de dahil) önce ikinci el fiyatlarını sonra sıfır fiyatlarını araştırıp öyle ilana koyar. E şimdi bu adam bakıyor ki 10 liralık mala 15 lira yazıldığını görmüş. Zaten adam üç kuruş fazla para almanın derdinde. Bu adam neden 15 liraya koymak varken 10 lira yazsın? Tamam ahlaken 10 lira civarında yazmak gerekiyor ama malum bizin toplum işin içinde olunca kendi şeyi altın kaplama...

Geri