Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Ucuz ne kaldı bana söylermisiniz? Sıfırı yeni sezonda kaç lira olur?
hele bi yeni sezon gelseydi :D . 2. elde max %70 hadi 80 çekersinizde siz sıfır fiyatını girmişsiniz. bende bisiklet satıyorum ama şuanki sıfır üzerinden fiyatlandırdım.

Scudo
iyi de , adam istedigi fiyati yazar ilanina , sonucta urun onun para alicinin. isteyen alir istemeyen almaz ? simdi neden o fiyati yazdin diye , arkadas linc mi edilecek ? gelecek zam vs bosver , 25000.-TL yazsa kim ne diyebilir ki ?

%30 zam gelecek bir ürün 6175 TL olur. Benim isteyeceğim fiyat 5250 olur pazarlıkla 5000 TL ye bırakırım ama halen piyasada zamsız fiyattaki Ürünler varsa bu kıyas komik olur.
5250 liranın %30 zamlı hali 6825 lira olur ben 6000 yazmışım makul değilmi yani? Ayrıca stoklarda 52 kadro bıyu ile bu ürün varsa dediğiniz doğru ama sanmıyorum. Ayrıca amacınız nedir gerçekten anlayamadım. Nrden başkalarının sattığı bir ürün sizi ilgilendiriyor? Siz almazsınız olur biter.
iyi de , adam istedigi fiyati yazar ilanina , sonucta urun onun para alicinin. isteyen alir istemeyen almaz ? simdi neden o fiyati yazdin diye , arkadas linc mi edilecek ? gelecek zam vs bosver , 25000.-TL yazsa kim ne diyebilir ki ?
Yani demek istediğim odur. Neden anlayamıyorum. Siz bisiklet satarken benim d
gibi yapmayın arkadaşlar.
2 sezon sonra o fiyatın da üstüne en az bir %40 gelir, o yüzden bence 10k'dan aşağı satmayın, zarar edersiniz.
Sizin mantığınıza göre satıcı yeni sezonda elinde kalan eski malı ucuza mı vermeli?

@a.valverde ne kadar fiyat istediğini yazmak arkadaşın keyfine, ortak paylaşıma açık yerde yazdığı fiyatı da yorumlamak bize kalmış neticede. Gülü seven dikenine katlanır. Karla ikinci el bisiklet satmaya çalışıyorsa bu tip yorumları da kaldırmasını öğrenmeli bence.

Sizin mantığınıza göre satıcı yeni sezonda elinde kalan eski malı ucuza mı vermeli?
evet. ilk bisikletimi ben öyle aldım :D öylede yapıyor bazı satıcılar.

• Beğen
Tepkiler: Dongtaes
evet. ilk bisikletimi ben öyle aldım :D öylede yapıyor bazı satıcılar.
Sizin adınıza sevindim. Satarken de aldığınız zamanki fiyatında aşağısına verirsiniz umarım ki buradaki muhabbet te amacına ulaşmış olur.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Sizin adınıza sevindim. Satarken de aldığınız zamanki fiyatında aşağısına verirsiniz umarım ki buradaki muhabbet te amacına ulaşmış olur.
öyle yapıyorum zaten 2. bisikletimi satarken. 1. yi satmayı düşünmüyorum ama satarsam onuda o şekilde fiyatlandırırım.

@trainspotting35 ustad , sen de cok iyi biliyorsun ki , bu isler boyle yurur. 2nci el oto piyasasi yada galerici satislari da boyledir.
tabii ki karli satacak, aldigi fiyata satarsa yerine yenisini nasil koyacak, hele de USD , EUR devamli degisiyorken ve biz uretim yapan bir ulke degilken.
2019 da 5000,-TL aldigi bisikleti 2020 de sifiri 10000.-TL olmussa , neden 4000.-TL yada aldigin fiyata satmiyorsun , daha once sen 5000.-TL ye almistin diyebilir miyiz ?

İkinci el ürün ikinci eldir nasıl olursa olsun yerine yenisini nasıl koyacağım mantıklı bir açıklama olamaz. Yerine yenisi koyacağınız fiyat farkını alıcıdan karşılamasını bekleyemezsiniz. Eski bisikletin satma mantığı şu olmalı ben iki sene önce 2000 TL ye bisiklet almışım o zaman ki dolar kuruna göre sallıyorum 400 dolar şimdi olmuş dolar 8 TL bu bisikleti 3200 TL ye ilana koymam saçma olur. Galeriden örnek verdiniz sıfır aracın lastiği yere dokunduğu anda ikinci eldir ona göre muamele görür ne yazık ki.

Bisiklet de dahil olmak üzere herhangi bir ürünü son kullanıcı olarak satınaldığınız anda ikinci el olarak işlem görmeye başlar. Kutusu açılmayıp iade edilmiş olması haricinde sıfır fiyatına elden çıkarmak pek mümkün değil.

Henüz yeni fiyat listesi bayilere ulaşmadan zam yaparak firmadan hızlı davranmak ise ilginç gerçekten.

Benim fiyatım bu, isteyen alır denilebilir tabi. Kolay gelsin o halde.

@trainspotting35 ustad , sen de cok iyi biliyorsun ki , bu isler boyle yurur. 2nci el oto piyasasi yada galerici satislari da boyledir.
tabii ki karli satacak, aldigi fiyata satarsa yerine yenisini nasil koyacak, hele de USD , EUR devamli degisiyorken ve biz uretim yapan bir ulke degilken.
2019 da 5000,-TL aldigi bisikleti 2020 de sifiri 10000.-TL olmussa , neden 4000.-TL yada aldigin fiyata satmiyorsun , daha once sen 5000.-TL ye almistin diyebilir miyiz ?
Sifir fiyatindan koyulmus ama ilana.

Bin de istemem alacağım yada topluyacağım bisikletin pahalı olmasını ama ne yapalım ülke şartlarına ayak uyduruyoruz. Arkadaş yazmış piyasada sıfırı daha ucuz diye ben 3 ay önce bulana kadar ne çektim bisikleti. Varsa getirsin 4750 den bir tane daha alayım. 12 senedir üyeyim bu foruma hiç böyle bir saçmalık görmedim. Ben salakmıyım afedersiniz? Bilmiyomuyum piyasayı bakmadım mı araştırmadım mı. Üstteki yaptığım hesaba göre de gayet makul fiyat yazmışım. Canı sıkılan gelip buraya boş muhabbet yapıyor. Arkadaşım sen işine gelmiyorsa alma. Bir de makara yapıyorlar arkam değmiş falan. 38 yaşında insanım sporu profesyonel olarak ta yaptım kusura bakma da benim arkam kıymetli.

• Beğen
Suan bircok bisikletin sifiri piyasada yok. Cok sacma bi bahane bence.

@kocak04 Neden nedir? Amacınız satmak değil mi?
Psikolojik 😀 bizim millette vardır bu tripler.yok keyfe keder ,yok indirim istemeyin üzerim😂 aslında bu şunu demek istiyorlar , keriz arıyorum bulursam satarım işine geliyorsa. Sahibinden ilanları paralı olmalı , 1 ilan minumum 100 tl olmalıki böyle abilerin sonu gelsin.
Anlamaya çalışma üzerim😂😂

@trainspotting35 ustad hic kimse , bisikletini yada bir urununu aldigi fiyata satmaz. sizin verdiginiz ornek cok dogru , o zamanki kur karsiligi 400.-usd ise su anki kur ile carpar oyle ilana koyar . cunku o bisiklet yada urunun sifiri su an zaten buyuk bir ihtimal 600-650.- usd civarindadir.
hayir ben oyle yapmam , o gun aldigim urun kur ile 400.-usd lik urun simdi sifiri 650.-usd ye karsilik gelmesine ragmen , 2nci el statusunde oldugu icin 250-300.-usd'ye satarim diyorsa , yine o da saticinin bilecegi istir. ısterse 100.-usd karsiligi TL ye satsin.
Kisaca ben sunu soyluyorum , satici istedigi fiyati yazar , alici da istedigi urunu kendine uygun sekliye alir. Sonucta , alici konumundaki parasi oldugu icin alternatifleri cokca vardir.

Ardım çok değmedi sıfır sayılır ve yeni sezonda en az %30 zam gelicek bir ürüne siz kaç para isterdiniz acaba? Samimi olarak soruyorum siz ne kadar isterdiniz?
Bundan önceki bisikletim ben sattıktan sonra aynı bisikletin sıfırı 250 lira zamlandı. Sattığım fiyata göre "tüh 400 lira zarar ettik" mi demem lazımdı? Bütçenin yerini doldurdum daha iyisini aldım vicdanım rahat. Adı üstünde yenisi çıkan bir şey var ortada. Sizdeki ikinci el(kullanılmış/faturası-garantisi sizin adınıza) eşyayı, yeni parça ile yaklaşık aynı fiyatlara nasıl satmayı planlayabiliyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. "İkinci ele param yetmedi ben de sıfır aldım." lafını daha çok duyarız biz. Ben yorumumu yaptım ve satabilirseniz hayrını görsün iki taraf da. Amacım polemiğe girmek değil.

Piyasada sıfırı atıyorum 10 tl iken ikinci elini 11'e, hatta bir eklentisi yokken 10'a satmak saçmadır.

Ha siz alırken sıfırı 10 iken, zamanla 14 olmuştur, o halde elinizdekini 10'a satmanız anlaşılabilir.

Elbette isteyen istediği fiyatı koyar, fakat isteyen de eleştirir.

Takılmıyorum sadece garipsiyorum. Ben bisiklet yok diyorum hala sıfırı şu fiyat diyorlar. Yok keriz arıyormuşum, yok arkam değmiş falan hoş değil yani bu söylemler. Bir de herkes kendi malına geldimi fiyat normal başkasının malına geldimi pahalı bu bizim insanımızda var maalesef. Sen bak işine kardeşim almazsın kendi malını da ucuza satarsın istersen. Senin bileceğin iş.

• Beğen
Geri