Saglik Kontrolu

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
Arkadaslar,

Bisiklet sporuna ciddi egilimi olan birisi olarak saglik kontrollerimi nerede nasil yaptirtacagim, bana bu konuda profesyonelce yol gosterip duzenli kontrollerimi yaptirtabilecegim kuruluslarin adresleri ve biliyorsaniz ilgilileriyle bildirmenizi rica edecegim.

Yardimci olabilecek tum bisiklet sever dostlara pesinen tesekkurlerimle...


Saygilar,
Erdogan KESGIN
 
Scudo

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
Merhaba.Öncelikle nasıl bir sağlık kontrolü yaptırmak istiyorsunuz?Her ay kontrol altındamı bulunmak istiyorsunuz?Bisiklet kullanım amacınız nedir?Bu sorularıma cevap verebilirseniz size daha iyi yardımcı olabilirim.

Saygılarımla
Murat ALTINCAN
 

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
@simplonmurat

Murat bey merhaba,

Bisikletime daha kondisyonlu ve ilerleyen zamanlar icinde de yarislara katilabilmek amaciyla destek gorebilecegim , beni inceleyip bilgi verebilecek, performans ve yikim nabizlarim ile beslenmemle performans dengelerimi kuracak , kisaca beni bisikletci yapacak bir yer ariyorum.

ilginiz icin tesekkur ederim.
Erdogan
 

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
Böyle bir doktoru ancak klüplerde bulabilirsiniz.Çünkü bisiklet hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecek ve sizi yönlendirebilecek başka bir doktor yok.
Klüp doktorlarınındaeğer klüpte değilseniz sizinle ilgileneceklerini maalesef hiç sanmıyorum.

Fakat yaşadığınız ilde eminimki sporcu sağlık merkezi vardır(izmir'de Atatürk Stadının yanında).Buralardan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.Fakat yinede istediğiniz gibi bir bilgi olmayacaktır.

Eğer ki klüpte yarışan bir tanıdığınız var ise bu konuda ondan yardım isteyebilirsiniz.

Saygılarımla
Murat ALTINCAN
 

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
Murat bey teşekkürler, umarım İstanbuldan diğer arkadaşlar da devreye girerek bir yanıt ulaştırırlar veya moderatör arkadaşlar bilgilendirirler.

Ben bu işi kulakdan duyma değil adam gibi yapmak istiyorum, pedal basarken bilincli olmak metaboolizmamı ne kadar zorlayabileceğimi öğrenmek , kilomu kontrol altında tutmak vb seyleri akıllıca orgenmemk istmekteyim.

Spor ve sporcu saglıgının bu derece hiçe sayılmadıgını umuyor, bu konuda porf. destek alabilecegım birkac yer olduguna kendimi hala inandırmak istiyorum.

Umarım diğer arkadaşlardan gelen cevaplar olumlu olur, zira yasım 32 , evliyim ve haftanın 5 gunu malumunu çalışmak zorundayım. Bu koşullar altında da bir bisiklet klubune nasıl uye olabilirim bilemiyorum. Rustumu ispatladıkdan sonra belki ama suan hiçde kolay degıl gorunuyor.


Saygılar,
Erdogan
 

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
Başarılar dilerim.Her türlü konuda yardımcı olmaya hazırım.İstediğiniz zaman sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.

Sagılarımla

MuratALTINCAN
 
  • Beğen
Tepkiler: ErdoganKesgin

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Erdoğan Bey,

Check-up için gittiğim doktorum, Fenerbahçenin eski doktorunun adını ve telefonunu vermişti. Fakat aradım bulamadım. Bulunca size bildiririm. Suadiye'de muayenehanesi varmış.

Kolay gelsin.
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.441
Şehir
Alanya/İstanbul
Fulya da ki Türk Kalp vakfı bir sporcu için en önemli olan kalp damar sağlığı konusunda sanırım en yetkin yerlerden biri...
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.736
Şehir
Konya
@ERDOGANKESGIN

Erdoğan Bey selamlar.
Eğer şimdiye kadar süregelen bir sağlık probleminiz varsa öncelikle bununla ilgili branştan bir hekime kontrol olmalısınız. Böyle bir şey yoksa, sağlık güvencenizin geçerli olduğu bir sağlık kuruluşunda genel check-up da yaptırabilirsiniz.
Ondan sonra bisikleti nasıl kullanacağınıza karar verirsiniz.
Eğer bisikleti amatör olarak yani sağlığınıza da katkısı olacak tarzda hobi gezileri şeklinde yapacak olursanız işiniz çok zor değil. Önce bir nabız saati edinip sonra gün aşırı tazrzda orta derecede kardiyo egzersizler olacak şekilde 1-2 saatlik antrenmanlar sizin hafta sonu uzun gezilere çıkmanız ve ayrıca sağlıklı bir kalpve solunum sisgtemine sahip olmanız için yeterli olabilir.
Ancak haftada 5 gün çalışıyorum diyorsunuz.. Bu durumda profesyonel performansa ulaşmanız biraz zor gibi..:eek: Bu durumda hafta içi antrenmanlarınızı gece evde makara üzerinde de yapabilirsiniz. ;)

Eğer hafta içi full çalışmama rağmen yine de profesyonel formatta bisiklet sürmek istiyorum diyorsanız bence bu iş doktorların muayenehanesine gitmeyle yada hastane doktorlarına kontrol olmakla başarılması zor bir şey.
Bunun için bir klübe yada federasyona üye olunmalı. Yok ben üye olmak istemiyorum, dışardan kendi kendime performans kazanacam derseniz o zamanda lisans belgesi alamayacağınız için zaten profesyonelliğinizin bir anlamı olmayacak.

Ben ce siz önce rütin bir sağlık kontrolünden geçtikten sonra -ki sizi muayene eden doktorunuza bisiklet sporu yapacağınızı da bildirin- öncelikle bir nabız saati edinin. İdeal kilonuzu doktorunuza hesaplattırın - yani vücut kitle indeksinizi kastediyorum- kilonuz fazlaysa bir diyetisyene giderek hem sportif kalori ihtiyacınızı karşılayacak ama diğer yandan da fazla kilolarınızı eritebilecek bir diyet listesi alın ve düzenli antrenmanlara başlayın...

Daha sonrasında takıldığınız noktaları birlikte aşmaya çalışırız.

"Mesut Bey, sizde benden amma çok şey istediniz" dediğinizi duyar gibiyim ama, sizin istediğiniz şeyler de inanın benim tavsiyelerimden daha hafif şeyler değil.. :) :) :)

Saygı ve sevgiler..
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
@Mesut Girgiç

Mesut bey,

İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Profesyonel body building sporcusu idim ve baskı, antrenman , yanma, laktik asit, acı duvarı vb birçok şeyle uğraştığım için katlanılması gereken şeylerin hiçde zor olmadığı kanaatindeyim. Zaten vucut kitle indeksimi yakaladığımda yolun %25'ini geçmiş olacagıma inanıyorum. Şuan adeleler anaeorobik çalışmaya alıştığından (ama streching'e çok önem verip hafta bir yaptığım için) adeleler orta uzunlukta ve şiddetli antrenmanlar ile kısa süreli evmelenmelerde iyi ileri derecelerde ise uzun adelelelerimi geliştirmeye ihtiyaç duyduğum kanısındayım.

İlk baslarda her bireyin egrısı tavan yaparmıs gibi ivemelenir ancak orta seviyeye gelindiğinde ivmenin ucu surekli paralele seyeder, işte ben paralel seyredecek seviyeye kadar gelip daha sonra bir klube üye olmak istemekteyim. Yani kimsenin karşısına bu saatden sonra çıkıpta işte bu benim al benden bisikletçi yap diyemem, benim performansımı gösterip onalrın tavsiye ve antrenmanlarıyla ancak biryerlere gelebilirim.

Acı yoksa basarı yoktur , konsantre olamıyorsan hata yaparsın.

Soylediğiniz gibi gerekli kontrollerimi en kısa zamanda yaptırtacağım, Şişli de bulunan kalp vakfı işyerime çok yakın , muayene için (nezlem geçer geçmez) randevu alacağım.

Tacx trainer almıştım, onunla 140/160 nabız aralıgında 3. dişli 6-8 arka dişli arasında 30dk başlayarak tempomu bozmadan ve nabzımı yukseltmeden antremanlarıma basladım. Haftada 6 gün (4gün ev 1gün dinlenme 2 gün[c.tesi-pazar] yol) antrenman yapacagım. Metobolizmamı tanıdıgım ve nasıl kilo verip neler yaptıgımda guc kaybettiğimi biliyorum. Eskiden Enka nın da gözde atletizimcilerinden olduğumdan spora çok yatkın fizik ve adele yapısına sahibim...

Siz dostların yardımlarıyla basarılı olacagıma ve bu camıada haklı biryer edinecegime inanıyorum.

Saygılarımla,
Erdoğan KESGİN
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.736
Şehir
Konya
@ERDOGANKESGIN


yahu hocam, siz mi söylemediniz daha önce yoksa ben mi dikkat etmeyip atladım.. ??? :eek:
sizin profesyonel vücut geliştiricisi olduğunuzu bilmiyordum.. kusura bakmayın..
o zaman tabi ki benim anlattıklarım, sizin nazarında çocuk oyuncağı mesabesinde kalmışltır..
Aslında bizim sizlerden öğrenecek şeylerimiz olur, bundan sonra..
sevgi ve selamlar.
 

Aziz SIRNAÇ

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2006
Mesaj
609
Tepki
350
Şehir
İSTANBUL
erdoğan bey merhabalar.
body building yapı itibari ile bisiklet sporuna uymsuz bir spordur. Çünkü bisiklet sporu aerobik bir spor olduğundan devamlılık gerektiren enerjiyi kısıtlı kullanmayı gerektiren bir spordur. Fazla kas kütlesi aerobik sporlarda erken yorgunluğa yol açar. buda yarışlarda size ciddi bir sıkıntı yaratabilir.
Ama bu demek değildirki bu sporu yapamazsınız çalışırsanız neden olamasın.
Birde Laktik asit sistemde çalışmakla bisiklet sporu gibi oksijen sistemde çalışmak arasında ciddi farklar vardır. Öncelikle 140 160 nabızda çalışmak bireylere göre farklılık gösteren bir durumdur. sizin hangi nabızla çalışacağınza karar verebilmeniz için aerobik testlerinizi yaptırıp yüzdelerinizi almanız gerekir. Bunun için teste gitmeden önce sabah kalktığınızda atan istrahat nabızınızı mutlaka not alın.
Birde ufak bir not : Antrenman biliminde veya fizyolojide acı duvarı diye bir terim yoktur. Muhtemelen bahsettiğiniz sey kaslardaki laktat oranının antrenman sırasında olusan oksijen borçlanmasından dolayı geçici süreyle artması ve yük altında devam ederken uyum süresinin aşılarak geçici rahatlık safasının gelmesi. tabi yanlış anlamadıysam.

Antrenmandan önce kardiyo sisteminizi testen geçirmeniz,
Kan testine girip çıkan değerlere göre ihtiyaç olan açıkları kapattırmanız,
aerobik eşiğinizi maksimalerinizi tespit ettirmeniz,
istrahat ve yük altındaki nabız değerlerinizi takip etmeniz,
ve düzenli olarak artan antrenman yüklenmelerinden dolayı vücüdünuzdaki eksik değerleri giderebilmek adına kan testlerinizi aksatmayınız.
Eee tabiki birde antrenman sisteminizi fiziksel ihtayaçlarınıza göre sizi daha verimli çalışmaya itecek sizi iyi antrene edebilecek kişilere yaptırınız.

Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: ErdoganKesgin

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
@aziz

Azizi bey,

Eliniz saglik hah iste bu dedim yazinizi okurken. Basiniza belayi aldiniiiiz:rolleyes:
Bu anlattginiz degerleri olcup bicecek ve bana bu konuda yardimci olacak kurum veya kurulus neresidir? Bir adres ,telefon vb deay verirseniz hemen gidecegim.

Anaerobik ve aerobik elbette cok cok farkli dallar ama kardiyomu da eksik etmedigimden oyle hantal bir yapiya sahip degilim cok sukur.Zaten suan 88 kg'im ve 8 kg daha yavasca (sanirim 4 ay icinde) verecegim' kitle indeksim 81 kg ama 84 de bana idealmis gibi geliyor. Bakalim o zaman kadar neler olacak.

Aci duvarina gelince, soyledikleriniz dogru ama teoride pratikde ise yanan kaslarla devam etmeniz mumkun degil , zaten adele buyuk , kan deli gibi hucum ediyor , laktik asit salgisi her basista 2 kat hizlaniyor, adele deli gibi agrimaya basladiginda her insan kilolari birakiyor , iste bu esigi astiginizda kaliteli adeleler yapip saatlerce antrenmanda kalabiliyorsunuz. Sizin saatlerce pedal cevitrmeniz sirri aslinda bu, bunu sizde itiraf edeceksiniz bence;) yoksa o duvari asmasaydiniz saatlerce o koltukta oturamazdiniz. Sizede sunu soylemislerdir belki de 'aci varmi aci?' degil mi?

Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Erdogan
 

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
@Mesut Girgiç


Bisiklet sporu ile vucut gelistirme sporunun incelikleri birbirinden farkli ama adele ve kullanilan terimlerin bircogu ayni oldugundan ayni dili konusabiliyoruz. Ama konu bisiklet oldugunda ve detaylariyla ilgili bilgiye ac biri olarak sizlerden gelecek bilgiler benim icin degerlidir.

Tesekkurler,
Erdogan
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.736
Şehir
Konya
Erdoğan Bey, selamlar.
Malumunuzdur "Lance Armstrong" adında 7 kez Fransa Tur yarışlarını kazanmış bir profesyonel bisikletçi var. Şimdilerde sanırım jibilesini yapmış durumda.
Onun hayatının kaleme alındığı kitaptan hatırlıyorum ki;
spor hayatının başlangıç dönemlerinde triatlon yarışlarına katılan Lance nin aynı zamanda vücudu da kaslı bir yapıya sahipmiş. Yıllar ilerleyip daha profesyonel ve dünya çapında organizasyonlarda yarışmaya başlayacağında kendisine antrenörü önce bu kitleli kaslardan kurtulmasını salık vermiş.
Yine malumhaliniz kas yapmak ne kadar zorsa belki onları eski haline getirmek de bir o kadar müşgüldür herhalde. Her neyse, Lance bu arada hastalanıyor tabi. Testis ca + beyin metastazı + akciğer met?. Kanser tedavisinde kullanılan kanser ilaçları ise kas kitlesini birhayli eritiyor(atrofi olayı). Netice de bu da Lance nin çok işine yarıyor. Sanırım 7 kez şampiyon olduğu dönem de bundan sonrasına rastlıyor.
Öncelikle şunu diyeyim ki Allah cc kimseye hastalık ve dert verip de derman aratmasın. Kastettiğim konu hastalıklar değildi aslında. Bu örnekten hareketle şunu demek istiyorum ki; kitleli bir kas yapısına sahip olmak belki Tour de France gibi organizasyonlarda çok önemli bir handikap olabilir belki ama, gerek profesyonel olsun gerek olmasın, bisiklet sürme konusunda sizce de bir desavantajmıdır ? yoksa değil midir?

not: Bisikletçilik konusunu dışlarsak kendi başına vücut geliştiriciliğinin bedensel ve ruhi sağlık anlamında kesinlikle çok faydalı olduğunu ben kendi adıma biliyor ve inanıyorum. Ancak her iki sporu Lance nin antrenörleri bir potada birleştirmeyi tercih etmemişler, benim aktarmak istediğim sadece bu idi.. Sizin bu konudaki fikirlerinizi de merakla bekliyorum..

sevgi ve selamlar.
 

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
@Mesut Girgiç

Mesut bey,

Size yurekten katiliyorum, hem adeleli hemde dayaniklilik gerektiren bir spro olan bisiklt=etde her ikisinin birden bulunmasi olanaksiz. Adelelerini calistirmak ve saglikli kalmak adina yapilacak hafta 2 gunluk diet fitness antremanlari bisiklete uygun ancak agirlik antremanlariyla birleserek yapmak bisikletciyi ileri degil geriye goturebilir. Istisnalar her zaman cikabilir ve cikacaktirda armstrong cikmasaydi bisiklet dunyasi bundan bihaber olacak bunun uzerine gidilmeyecek , belki de daha kaliteli sporcular cikaramayacaklardi. Hem adeleli hemde bisikletci bence de mumkun degil vucut kitlesinin dusuk ama adelelerinin uzun ve guclu olmasi gerekli, yani bisikletinizin 2.5 kilo olmasi sizin 65 yerine 80 olmanizi gerektirmiyor, sonuc olarak pedala uygulanan bir kuvvet var ve bu kuvveti saglayan adelelerinizi beyninizle yonlendirmeniz gerekiyor. Bircok vuctucu icgudusel calisma teknigini kullanir, adeleyi calistiriken sanki gozleri o adelenin icinde ve lif lif her hareketini izliyormus gibidir dis dunyayla iliskisi kesilmistir ve sizi asla duymaz , kimisi konsantrasyon diyor ama degil kendini vermektir. Bircok makelede okuyorum x bisikletci 180 kg baski yapiyormus her pedala bende diyorumki 80 kg bir insan her adim attginda bacak kaslari 400kg siddete magruz kalarak emilimine ediyor. Yani bisiklete insan isterse surekli olarak 250 kg basinc uygulayabilir ama bu ne kadar surer bilemem, bisikletde gerekli olan sureklilik ise o zaman vucudunuzu terbiye etmeyi de ogrenmelisiniz.

Ben hem adeleli hem de bisikletci olunabilenecegine inanmiyorum, profesyonel bir bisikletcinin kitle indeksi uzerinde bisikleti prof olarak da kullanabilecegine inanamiyorum. Yalniz sozlerim yanlis anlasilmasin sizin kitle indeksiniz 75dir , ince yapiya sahipsinizdir ve 78kg adeleli olabilirsiniz bu Allah cc bir nimaetidir ve sonuna kadar da kullanilmalidir. Yine armstrong ornegine gelecek olursak 75 kglardan 65 kgdustugu hastalik sonrasi nefes dahi alamazken ve yanindan gecek yasli mtb kullanicisini gorunce kahreder ve nefes alamaz halde kendini cimlerin uzerine birakir arkadaslari endiselidir ve ambulans cagirmak isterlen lance siddetle karsi cikar hep yaptigi gibi...


Velhasil kelam bence bisikletci vucut agirligindan sikayetci degil ve gercekten prof yaklasan bir performansla bisikletine hukmedebiliyorsa kg vererek ama performansindan kaybetmeden yapacagi diet ile cok iyi yolcu olabilir. vucut ve bisiklet antrenmanlari birbirine tezat yapida oldugundan bir yerde guclenirken diger yerde performans kaybina ugramaniz da bir sure sonra kacinilmaz olacaktir.Dikkat takip ve yazili olarak yapacaginiz geri donusler size iyimi kotumu gittiginizi hatirlatacaktir, kalem kagitdan kimse akilli degildir ve bir sure sonra ego devreye girer kendinize bile yalan soyler olursunuz. Ayna karsisina gecip adeleli bir vucut istmeyen erkek dunya uzerinde yok gibidir.

Seviler...
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.736
Şehir
Konya
Erdoğan bey, yazılarınız mı çok tatlı benim mi ağzım sulandı tam ayırt edemiyorum ama ben de size çok teşekkür ederim..


Vücut kitle indeksinin idealinde olmasını ben içinde şoförden başkası olmayan(belki co-pilota izin verebilirim:) ) ve kilogram başına beygir gücü ideal oranda bir yarış arabasına benzetirim hep..
Göbek demek, arabaya fazladan yolcu almak demek..
Aşırı zayıf olmak demek önce co-pilotu dışarı atmak sonrada şöförün kendini uçurumdan aşağı atması demek:rolleyes: :eek:

Ancak şu kesin ki ister uzun gezilere çıkmayı hayal eden bir hobi bisikletçisi veya ister bir prof mtb ci olsun vücut kitle indeksinin idealinde olması çok işe yarayan bir şey.

Bir de yeme alışkanlığımızı değiştirmeliyiz ama nasıl.. Özel gıdalar, özel diyetler kesinlikle :Skull-175 tavsiyeye şayan şeyler değil. Pratik de değiller.. ayrıca ömür boyu da devam etmez o iş...
Biz mevcut diyetimizdeki beslenme piramidini iyi görüp okumalı, yemeklerimizi ise; çorba, ara soğuk, ızgara ve meyve ve en sonda tatlı olarak değil , aynı yemekleri KARBONHİDRAT, PROTEİN, YAĞ, VİTAMİN VE SU gibi gösteren bilimsel gözlükle görmeyi öğrenmeli ve alışkanlık haline getirmeliyiz...
Sonuçta kazanacağımız sadece iyi bir sporcu vücudu değil aynı zamanda sağlıklı ve zinde bir beden olacaktır..... diyorum.. nokta .. hocam.. varsa ilaveniz söz sizde.. ilaveniz yoksa.. antrenmanlarınıza başlayın.. devamında gerekli başka konuları paylaşalım...:) :) :)
 

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ocak 2007
Mesaj
1.053
Tepki
994
Şehir
İzmir
Mesut bey , insallah biraraya gelirde sohbetlerimize devam ederiz.

Tum arkadaslara pek bilinmeyen ama cok onemli bir bilgi verecegim. Cogu insanin dikkatini cekmeyen ama kilo verememelerinin ana sebeblerinden birisidir bu ayrica... Biz vucut gelistirme sporunda daha fazla nasil beslenir , vucuda daha fazla karbonhidrat protein vb nasil yuklerizi hesaplarken prof tarafindan bulunmus off sezon diyetinden bahsedecegim.

KArbonhidratlar 3 ayrilir, yanan/patlayan/yaglatan

yanan karbonhidratlara kisa ornek cavdar ekmegi , kepek, kepekli princ, beyaz princ, makarna , tavuk etinden gelen krb. , kuruyemisler vb

patlayan karbonhidratlara ornek: tum asitli meyveler, enerji icecekleri, meyve sulari, paketlenmis biskuviler

yaglatan karbinhidratlar ornek: hamburger (agzim sulandi) , kizarmis patates (off offf) , beyaz ekmek, borek (olsada yesek) , tatlilar (bi cheesecake iyi olurdur) vb sayabilecegimiz tum lezzetli besinler:D

Simdi eee ne var diyorsunuz.

Efendim oturdunuz bir guzel yanan karbonhidratlarinizi aldiniz , mide 3/4 dolu kalktiniz 1 saat sonra meyve yemek istediniz ve malum mevsim meyveleri mandalina portakal elma vb tabaga koydunuz.
Az once yedikleriizin sindirim suresi 1-2 saat kadar ve islenmeleri sisteme karismalari da 1 saat kadar yani yemekden kalktiktan sonra 3 saat ortalamasi var. Siz 1saat sonra patlayan karbonhidratlari sisteme sokarsaniz o yedikleriniz varya abartmiyorum en fazla 15dk icersinde sisteme karisti , sonunda ne mi oluyor? hoop yag oldu ; insulin tavan yapti , glikojen kullanilamadi ve gobege dogru yolculuga basladilar. Yani milletimizin yillardir saglikli beslenip habirede kilo almalirinin asil sebebi budur.

Ne oluyormus? Yemekden sonra 2.5 saat kadar meyve yenmiyormus. Yiyip yememek sizlerin elindedir ben sadece salik veririm sizlere karismak haddime dusmez.

Saglikli pedallar...

Erdogan