Mesut bey , insallah biraraya gelirde sohbetlerimize devam ederiz.
Tum arkadaslara pek bilinmeyen ama cok onemli bir bilgi verecegim. Cogu insanin dikkatini cekmeyen ama kilo verememelerinin ana sebeblerinden birisidir bu ayrica... Biz vucut gelistirme sporunda daha fazla nasil beslenir , vucuda daha fazla karbonhidrat protein vb nasil yuklerizi hesaplarken prof tarafindan bulunmus off sezon diyetinden bahsedecegim.
KArbonhidratlar 3 ayrilir, yanan/patlayan/yaglatan
yanan karbonhidratlara kisa ornek cavdar ekmegi , kepek, kepekli princ, beyaz princ, makarna , tavuk etinden gelen krb. , kuruyemisler vb
patlayan karbonhidratlara ornek: tum asitli meyveler, enerji icecekleri, meyve sulari, paketlenmis biskuviler
yaglatan karbinhidratlar ornek: hamburger (agzim sulandi) , kizarmis patates (off offf) , beyaz ekmek, borek (olsada yesek) , tatlilar (bi cheesecake iyi olurdur) vb sayabilecegimiz tum lezzetli besinler
Simdi eee ne var diyorsunuz.
Efendim oturdunuz bir guzel yanan karbonhidratlarinizi aldiniz , mide 3/4 dolu kalktiniz 1 saat sonra meyve yemek istediniz ve malum mevsim meyveleri mandalina portakal elma vb tabaga koydunuz.
Az once yedikleriizin sindirim suresi 1-2 saat kadar ve islenmeleri sisteme karismalari da 1 saat kadar yani yemekden kalktiktan sonra 3 saat ortalamasi var. Siz 1saat sonra patlayan karbonhidratlari sisteme sokarsaniz o yedikleriniz varya abartmiyorum en fazla 15dk icersinde sisteme karisti , sonunda ne mi oluyor? hoop yag oldu ; insulin tavan yapti , glikojen kullanilamadi ve gobege dogru yolculuga basladilar. Yani milletimizin yillardir saglikli beslenip habirede kilo almalirinin asil sebebi budur.
Ne oluyormus? Yemekden sonra 2.5 saat kadar meyve yenmiyormus. Yiyip yememek sizlerin elindedir ben sadece salik veririm sizlere karismak haddime dusmez.
Saglikli pedallar...
Erdogan