Scudo Sports

Rumeli Feneri Turu

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.404
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Bağcılardan başladım tura. Sabah 7 gibi Bayrampaşa üstünden Beyazıta geçtim. Orada bir arkadaşla buluştum. Sonrasın da Karaköyden Beyoğluna oradan Taksim üstü Şişli, Zincirlikuyu, Büyükdere cad. Maslak, Parkorman ve Sarıyere. Buradan beni perişan eden rampalara vurdum kendimi meşhur Çiller villalarının yıkıntılarından çıktım yukarı. Sonrası dümdüz Rumeli Feneri, daha gidicektim ama deniz çıktı karşıma yol bitti:hihi:

Eski Topçu kalesi kalıntıları. Boğazı karadenizden gelen tehlikelere karşı korumak ve öncelikli olarak fark etmek için kullanılırmış:)

Bu ay da böyle bir günü ziyan etmek olmazdı:harika:

IMG_20150226_110559.jpg

IMG_20150226_112838.jpg
IMG_20150226_113712.jpg

IMG_20150226_113721.jpg

IMG_20150226_115554.jpg

IMG_20150226_115625.jpg

IMG_20150226_120052.jpg

IMG_20150226_120101.jpg

IMG_20150226_120104.jpg

IMG_20150226_120112.jpg

IMG_20150226_121046.jpg

IMG_20150226_212651.jpg

Scudo
@lealtad
Harika ya.
Bende kadromu bulsam akıcam her yere. :)
Birde kadrodaki çanta su geçiyor mu?
markası modeli nedir.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@lealtad: neredeyse hergün gidip geldiğim yol Acarlar Sitesinde oturuyorum ben dolayısıyla sarıyer merkezden yukarı vurmuyorum kendimi, siteden salınıp sapaktan fener yoluna giriyorum. Sizin ayaklarınızı uzattığınız fenerin oradaki uçtaki balkonda muhakkak oturuyorum bir de hemen girişindeki çöp kutusu olmasa.

Aşağı mendireğe de inebilirsiniz çıkışı zordur ama mendirek keyiflidir. O yolun 3. köprü adındaki rezillikle ırzına geçilmeden görecektiniz hala daha güzeldir ya her o bölgeden geçtiğimde küfür etmeden duramıyorum. Bu arada fenere girdiniz otobüs durağını geçip fırından sola döndüğünüzde bir açık kahve vardır tam caminin karşısında. Çayı hep güzeldir oranın aklınızda bulunsun.

Keyifliymiş, bir daha geldiğinizde uygunsa beraber pedallamak isterim.

• Beğen
@SuatYRDGN

Roswhell marka. %100 su geçirmez değil elbette lakin üst kısım su geçirmez ve dokunmatik kullanımı harika. Tek sorun telefon büyük olduğu için büyük modelini aldım biraz kaba duruyor:)

@Levent S.

Tamamdır aklımda uygun an olursa yazarım elbette;) Kahve değilde sahile geçerken sağdaki bakkaldan bir soda almıştım. O balkonda otururken iki ihtiyar vardı bağcılardan geldiğimi duyunca bayağı şaşırdılar. Sonra biri diğerine diyordu 'doğru her yer trafik 2 saatte buraya gelmesi normal, ben taksimden bağcılar devlete 1 saatte gitmiştim' :D:D

• Beğen
Tepkiler: SuatYRDGN
@lealtad; o balkonun neredeyse her zaman yaşlı misafirleri vardır, bahsettiğim kahvede de balıkçı kaptanlar vardır, büyük büyük seslerle konuşurlar ve kimi zaman hikayeleri çok sürükleyicidir bir de o bölgr özellikle haftasonları çok bisiklet görmeye alışık olduğundan taytla dolanmanı garipsemezler. Çok sevdiğim bir yerdir (kabaca tembelim sahile indikten sonra o yokuşları çıkmak yemiyor demenin farklı bir yolu). Yalnız yolu çok bozulmuş çok yama isteyen yeri var.

• Beğen
@Levent S.
Evet yol cidden kötüydü. Hele o ayak çalışmalarının orada rampa aşağı elleri saldım zaten havayı okşayarak gidiyorum bir anda virajı alıp o manzarayı gördüm, yolu bozuk, bisikletim hep çamur oldu. İnan dün geldim film izledim sabah erkenden işe gittim 2 saat önce geldim bisikleti temizleyemedim daha ve yarında işe böyle kirli gidicem belkide. Ama cidden taylaydım ve o tarz bir sorun olmadı sadece özellikle Sarıyer içinde durup yemek yerken insanlar lastiğin inceliğine şaşırıyordu ama kıyafete alışkınlardı belli ki:)

Daha yeni yol bisikleti aldım ve ben bile lastiğin inceleğine şaşırıyorum :koptum: daha önce o yolu Salcano City Fun ile gidiyordum (2 hafta öncesine kadar yani). Sarıyer alışıktır bisikletli gezicilere, bir çok güzel rota Sarıyerden geçer. Son demler bunlar keyfini çıkartmak lazım, 3. Köprü trafiği başlayınca o gördüğünüz benim 7 senedir içinde yaşadığım yeşillik ve dağ havası mahfolup gidecek :agla:. 2. Köprünün yapıldığı ilk zamanları net hatırlarım (Lise zamanımdı) arabayla geçmeye çekinirdi babam şimdi bir bakın sağlı sollu şehir oldu maalesef. Halbuki 4. Levent köprü bağlantı yolunda kızaklarla kayardık biz.

Hep dışarıda düşman arıyoruz ya ülkece, inanın Türkün Türke ettiğini en baba düşman bile edemez. O bile cennet vatanı betonla katletmeyi düşünmez :(.

@Levent S. derin meseleler boşver siyaseti sevmem ben:) Havalar ısınsın az daha her hafta bir tur yapmayı düşünüyorum. Evde oturmaya niyetim yok fırsat bulursak beraberde pedallarız:)

çok sevinirim muhakkak haber verin gelirseniz uydurabilirsek değişiklik olur. Ama ben yaşlı ve hasta bir insanım bak :) yolda ekip gitmek yok :) Çaylar benden

@Levent S.
Yok estafurullah bende süper hızlı sayılmam zaten :)

Çok güzel bir tur olmuş.Resimlere bakarken beni adeta dinlendirdi.

• Beğen
Geri