Sorum şudur , ileride sorun çıkartma konusunda rulmanlı göbekmi bilyalı göbekmi , birde novatech göbek alıp iyi bir jantmı ördürsem iyi verim alırım , xtnin jant setinimi alsam daha çok verim alırım ve hangisi daha sağlam olur
ileride sorun çıkartma konusunda rulmanlı daha iyidir ...temizlemesi,parça değişmesi kolay ve bilyalı gibi dağılma riski yok...
erdoğanlardan novatec göbekli toplama jant seti tercihimdir...
göbekler
alexrims çemberler (tubeless değil)
champion telllerle qr lar dahil 1700 gr lik bir ağirliği oluyor ama 550-600 tl gibi bir fiyatı var yanlış hatırlamıyorsam çünkü bende toplucaktım bir ara bakmıştım...
Biliyorum abi bende ürünü inceledim , birincisi raceye ikinci el ürün almamaya özen gösteriyorum , ikincisi o SLX bana XT veya üzeri gerekli şuan zaten deore kullanıyorum değiştireceksem bir anlamı olsun
Barış,benden sana tavsiye bilyalı göbekten uzak dur. Dönmüyorlar işte rulman gibi isterse Xtr olsun Rulmanlı göbeğin rulmanı dağılır değiştirirsin devam edersin,peki ya bilyalı göbekte? Eğer ikisi arasında kaldıysan novatec göbekle topla derim,400 gramlık Alex çemberler ve Revo tellerle çok iyi bir ağırlık yakalayabilirsin.. Biraz maliyetli olur ama kesinlikle değecektir verdiğin her kuruşa. Yada 2.el temiz bir crossmax denk getirebilirsen tadından yenmez Bütçen elveriyorsa tabi.. Jant seti için imkanları zorla derim,gerçekten çok farkediyor.
xtr göbek bakımları yapıldığında neredeyse rulman kadar iyi dönüyor crossmax gelince son çıkan crossmaxlar hariç geri kalan modeller fleper tarafından sorun çıkartıyor arka jantı kitlenenler bile var xtr öyle bir sorun hiç duymadım bisikletin aniden hızlanmasını hızı korumasını istiyorsan jantlarda parayı bas derim benim tavsiyem kesinlikle dt göbekler 340 bakabilirsin mesela
kendime ait olmayan yurt dışında bir teknik servisten aldığım bilgiyi aktarayım ,tabi bu bilgi triatlon için sorulmuş ve cevap alınmış bir bilgi olduğunu belirteyim,rulmanlı göbeklerin bakımı çok kolay %0.2 -0.3 daha akıcı
fakat bana bilyeli kullanmamı tavsiye ettiler .ama ben şu an rulmanlı mavic kullanıyorum
akıcılık konusunda bir yorum yazmak tam doğru olmaz bakımlı bir bilyalı göbek bakımsız rulmanlıdan daha iyi dönebilir. ama genel anlamda ömürlerine bakarsak,rulmanlılar uzun süreli kullanımda sadece yatak genişleme ile ilgili sorun oluşurki buda genelde dh tarzı kullananlarda karılaşılıyor. sorun giderilebilir. bilyalılarda yatak aşınması daya önemli sorn bilyalar değiştirile bilir ama kısmen aşınmış yataklar sorun çıkarır. bilyalar dağıldığında kitlenen teker daha fena sonuçlar çıkarabilir..
tavsiyem rulmanlı... üretimde boyut ve ağırlık sorun olmasa rulman her yerde olabilecek cinsten bir parça..
Barış biraz bekle piyasa biraz otursun ama bence jant seti düşünme biraz kendini zorlarsan dt 240 s veya 340 s dt göbeklere bak derim mavic jant setlerini kötülemiyorum yedek parçaları Tr ye yeni gelsede ancak bir kaza anınıda düşün derim. bence jant ördürmelisin benim mantıklıca düşüncem bu mavic slr jant setinden vazgeçtim sayılır. 190 ceramic veya 240s ltd edition düşünüyorum kesinlikle paranın karşılığını alırsın
"Rulmanlı göbek daha akıcıdır" yorumuna ben pek katılmıyorum.
Shimano' nun en üst düzey MTB veya YOL göbekleri loose ball yani açık bilyalıdır. Aynı şey Campagnolo yol grubu içinde geçerli. Bir bildikleri olsa gerek.
Rulmanlı göbekleri pek bilmiyorum. Ama biraz sanayi geçmişim olduğu için rulman çakma ve çıkarma konusunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Söylendiği gibi rulmanın dış yatağı zamanla yorularak göbeğin body'sine sıkışması çıkarıp yenisini takmanızı güçleştirir.Bir çoğumuz evimizde bisikletlerimizin bakımını kendimiz yapıyoruz.Kimin evinde çektirme var ?
Bilyeli göbeklere gelince;
Ben ve arkadaşlarım evimizde hep yedek bilye bulundururuz.Bilyeli göbeklere defalarca bakım yaptım . Çok vasat haldeki bir bilyeli göbekte bile dış yatak deformasyonu görmedim. Problem daima birkaç bilye ve koni dediğimiz iç yatakta oluşuyordu. Böyle bir sorun oluştuğunda ise çözüm çok basit. Çünkü deforme olan parçalar bisikletçilerde rahatça bulabileceğimiz parçalar...
Kontrası güzel yapılmış ve doğru gresle yağlanmış bir bilyeli göbeğe kimse akıcı değil diyemez!
Bakımı zamanında ve doğru yapılan bilyeli göbeklerin sorun çıkarmayacağı kanısındayım. Hiç sorun yaşamadım.
Son söz olarak
Shimano'nun bi bildiği vardır diyorum...:in: