Ruhu donanıma satmak veya efsanelere şapka çıkarmak?

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay gibi bir süreç içerisinde, yurtdışına seçeceğim bir noktaya tatil yapmak ve aynı zamanda bulunduğum ülkeden karbon endurance bisikleti almak istiyorum.

Bütçem dahilinde 3 adet bisiklet var aklımda. Bunların iki tanesi donanım olarak birbirine yakın olup, duygusal sayılabilecek farklar içermekte. Bir diğeri ise günümüzün popüler çocuğu Canyon.

Öncelikle diğer seçeneklerden başlamak istiyorum.

1-)
Belçikaya seyahat edip, Eddy Merckx EMX-1 (Shimano 105) alıp, dönmek.
(link)

Kadro tasarımı çok hoşuma gidiyor, ancak Merckx marka(!) jant seti ve frenleri şu an için soğuk bakmama sebep oluyor. Diğer seçeneklerdeki jantlar da uçmasa bile, en azından adı sanı var gibi düşünüyorum:D.

2-)
İsviçre'ye seyahat edip, BMC Granfondo GF02 105 compact alıp, dönmek.
(link)

Kısaca, çok beğeniyorum, Merckx'ten bir kademe daha önde gibi benim için. Yine de sizlerin yorumunu almak isterim.

3-)
Almanya'ya seyahat edip, Canyon Endurance CF 9.0 Pro alıp, dönmek (hatta mümkünse 2014).
(link)

Donanım olarak en iyisi. Campagnolo'ya ruhumu satabilirim. Bir yandan da en ucuz seçenek. Böyle bakınca pek tartışacak bir şey yok gibi gözüküyor olabilir belki...

Beni durduran düşünce, Canyon gidip, herkesin parasını cici cici verip alabileceği bir bisiklet gibiyken, Eddy Merckx ( yazarken önümü ilikliyorum:D) veya BMC daha özel hissettiriyor. Burada biraz duygusallık ve mantık iç içe geçmiş bir şekilde kafamı karıştırıyor.

Merckx veya BMC için bu fiyat seviyelerinde ne özeli diyip, sallanıp kendime gelmek mi ?
Yoksa o seti sen başka zaman da alırsın, kadroyu al, canımı ye mi?

Aslında bir de bu saatten sonra alınacak yol bisikleti disk frenli olsun mu, sorusunu sorduran GT Grade Carbon 105 var. İçimden bir ses yok yok, sen oraya girme diyor:D
(link)

Bu arada sırf bisikleti almak için bir yerlere gitmiyorum aslında, tatil sürem var, vizem var ve daha önce görmediğim yerleri görme şansım var. Almanya'ya çok küçük yaşlarda gitmişim, ancak gitmediğimi varsayacak kadar hatırlıyorum:). Bu doğrultuda seyahat önerilerine de açığım:harika:

Bu kafa karışıklığını aşmam için yardımcı olabilecek herkese teşekkürlerimi sunarım.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Scudo

Yağız Gökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.854
İsim
Yağız GÖKMEN
Bisiklet
Focus
şahsen fikir söylemem gerekirse eddy merckx diyeceğim o nasıl bir kadro dur öyle :harika: alıntı yaptığım bölüm çok hoşuma gitti ve %100 katılıyorum

@VeyselKobal

• Beğen
Tepkiler: V.K.

YüzSürKoş

Forum Bağımlısı
Tepki
1.522
Bence en uygun hangısı ıse onu alıp artan butce ıle de tatıl sureniz boyunca bir kac ulke gezın.Mesela Belçika,Almanya ,İsveç,İtalya gıbı bır rota cokta guzel olabılır :)

• Beğen

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
Bu arada 105'in benim için yeterli olacağını düşünmemde @Gökhan Toros 'un yorumları da etkilidir diyebilirim.
Daha önce hayatına MTB ile devam etmiş yeni bir yol kullanıcısına, yol donanımlarına yabancı olan bana göre,
Ultegra ve 105 arasında hafiflik dışında pek performans farkı olmamasını dile getirmesi,
Merckx veya BMC'ye görece düşük donanımlarına rağmen sıcak baktırıyor bana.
En hafif, en iddialı değil ama en keyif alacağım bisikleti almak istiyorum :)

Böyle meblağlar kolay kolay bir araya gelmediği için de, tercihte bulunurken yanlış bir seçim yapmak istemiyor tabi insan:okyrm:

@Ebubekir

Hemen hemen aynı sayılır hocam. Italya'yı daha önce epey detaylı gezme fırsatı yakalamıştım. Ancak, Belçika, Almanya, İsveç benim için bilinmeyen :)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
@VeyselKobal

Bu tip bisikletlerde yanlış tercih imkanınız çok az :)
Hepsi üst düzey bisiklet, hepsi çok kaliteli.
Canyon'ların (genel olarak) artısı aynı fiyata daha üst düzey ekipman alıyor olmanız.
Bunun dışında hangisini beğeniyorsanız onu almanız en doğrusu olur. Siz bisikletinize beğenerek biniyorsanız, ekipman zaten yavaş yavaş değişecek bir şey ;).

• Beğen
Tepkiler: Berke ve V.K.

Nefer Seti

Aktif Üye
Tepki
265
İsim
Ömer Çakmak
Bisiklet
Focus
Ben bu seçenekler içinde görüntü olarak daha hoş görünen Eddy Merckx EMX-1 olanını tercih ederdim.

• Beğen

x-rayted

Forum Bağımlısı
Tepki
1.102
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Scott'yi neden terkediyorsun.
Gittiğin yerlerden - mesela İngiltere - SCOTT SOLACE 30 compact 2015 al bence. Hatta bir tane de XS 49 bana getir :D
http://www.hargrovescycles.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/c/scott-solace-30-2015-road-bike.jpg

Fırat Y.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.370
Bisiklet
Focus
hepsi belli bir kalitede bisiklet olduğuna göre en karizmatik olanını alırdım o da eddy merckx:ssrtcbya:

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
@VeyselKobal

Önce grupsetleri karşılaştıralım.
2014 Chorus, 5800'den yaklaşık 600 gram daha hafif grupset olarak. Shimano karşılığı ise Ultegra. Kısacası 105 hem ağırlık, hem de markalar arası seviye olarak biraz daha aşağıda kalıyor Chorus'a göre.
Ama bu aşağıda kalma durumu sadece fiyat ve liste üzerinde kalıyor. Performans olarak çok çok iyi, bolca keyif alacağınız bir grupset. Ek olarak bakımı ve yedek parçaları (kablo seti, zinciri, rublesi) çok daha ucuz.

Merckx biraz daha butik bir marka. Herkeste olmayan, daha az bilinen bir bisikletiniz olacak. Arkasında da bir bisiklet efsanesi olacak. Bu büyük bir artı. 105 olması belki bir eksi.
BMC daha endüstriyel bi marka, ama Türkiye'de çok az bulunuyor. Yine özel olacak size. 105 olması yine bir eksi, öyle düşünebiliriz.
Canyon ise Alman Salcano'su. Bu yaz Bostancı Sahil'de buluştuğunuz zaman 10 bisikletten 6'sı Canyon olacak. Bence bu bir eksi. İkinci eksisi de 2014 Campagnolo kullanması. 2015 serinin vites sistemi (Kollar ve aktarıcılar) tamamen değişti. Eski setle uyumlu değil. Tarihi geçmiş bir set alacaksınız yani. Bu nedenle de zaten ekstra ucuz.

five

Part time turcu
Tepki
3.877
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,

Aldığınızda kendinizi en iyi hissedeceğiniz hangisiyse onu alın. :) Kendiniz özel hissedin. :) Eğer Merckx olursa onu upgrade ederken ayrı bir keyif alırsınız.

Kazasız ve keyifli turlar

five

• Beğen

Kara Kartal

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Hiç doğru bir yaklaşım olmadığını bildiğim halde 'eddy merckx' bunu tasarlayan mühendisin aldığı her frank helal (helal kelimesi biraz ironik oldu farkındayım) bende o kadro olduktan sonra ilerde çok istersem donanımı yine edinirim nasılsa

diye düşünüyorum.

Hepsi de çok güzel hayırlısı olsun sizin için :)

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Bisiklet gönül işi, çok ince hesaplara girmemek gerek. Eddy Merckx iyidir, binilmediği zamanlarda da seyretmesi keyifli olur :)

Aytac Y.

Üye
Tepki
13
Bisiklet
Scott
Eddy Merckx EMX-1 hakkında çok iyi yorumlar okudum. İleride donanım değiştirmek istediğinizde bunu fazlasıyla hak edecek bir kadro olduğundan bahsetmişti inceleme yazısı.

Alpaslan.Savacı

Aktif Üye
Tepki
181
Bisiklet
Canyon
@VeyselKobal , Bir kilodan daha fazla ağır olan diğer! bisikletleri, hem de tüm kabloları dışarıda olan kadrolarıyla seçmek için kendini oldukça zorlaman gerekecek gibi görünüyor :). Bence de, tahmin ettiğin gibi sana bir Almanya seyahati görünüyor. Mercyxx tarafında ise sanki şu MOURENX69 (link) CANYON'a biraz daha yaklaşır EMX-1'e göre, ama gene de 105'ten ikibuçuk gömlek üstün olan Chorus carbon malzemeleriyle gene de bırakmaz yakanı.

• Beğen

Fanonn

Aktif Üye
Tepki
140
Bisiklet
KTM
Ruhu satmamak gerek...
Teknik farklılıkları, üstünlükleri boşverin, en çok hoşunuza giden bisikleti tercih edin. Pişman olmazsınız.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Bence tatili 2 ay içerisinde İtalya da yapmayı düşünebilirsiniz. Mesela kuzey İtalya , İtalyan bisiklet üreticilerinin tamamı Kuzey İtalya da. Pinarello Venedik yakınlarında üretiliyor. Milano Venedik yolu boyunca bisiklet üreten bir çok firmalar mevcut zaten İtalyanın sanayisi ve dinamikleri kuzeydedir.
Ayrıca İsvçireye geçiş de kolay ve yakın.
Pinarello Venedik, Guerciotti Milano, Campagnolo Vicenza (Venedik Milano yolu üzeri.), Bianchi Milano,Botecciha Venedik,Colnago Milano, De Rosa Milano, Kuato Villasanta Milano dışında. Bu markaların hepsi Venedik-Milano düzleminde. Zaten çoğu da Milano da ve hiç birisi boş bisiklet değiller hepsi İtalyan bazı markaların kimi modelleri Tayvan üretimi sadece.
Bellinzona ise İsviçre nin Milanoya en yakın şehir 2 saat civarı olması lazım orda 2 tane, Milano'da ise 1 tane BMC bayisi var. Kendi sitelerinde adresleri mevcut.
Yazdığım bisikletlerin hiç birini de beğenmeyebilirsiniz ama Milano'ya gitmek size daha fazla çeşit ve daha fazla bilgi kazandıracak. Merkcx bayiisi de mevcut Milano 'nun biraz dışında bir yerde. Belki Merckx konusunda istediğiniz modeli bulamayabilirsiniz yani gitmeden sormakta faydalı olabilir.
Ayrıca Milano, Venedik, Torino, yani kuzey İtalya görülmeye değer yerler. Ben tadını alamadım bir daha gitmeyi düşünüyorum
Tabi zevk, maddiyat bunların hepsi sizde bitiyor. Bunlar sadece tavsiye.

Samet POLAT

Daimi Üye
Tepki
160
Bisiklet
Eddy Merckx
@VeyselKobal

Eddy Merckx Emx -1 sahibiyim. 105 5700 set-aksium jant.
Kocaelinde ikamet etmekteyim. Vaktiniz varsa bir gün gelin çayımı için. Bisikleti de görüp test etme imkanınız olur. Benden size tavsiye. Teklifimi yabana atmayın. Kararsızlığınızın giderilmesine katkısı çok olacaktır kanaatindeyim.

• Beğen