Scudo Sports

Rublem neden bu renk ?

Ulaş Çavuşoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
871
İsim
Ulaş
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar bir süredir rublemin kirli bi renk oluşu kafamı kurcalıyo yakından bakınca pislikler görünüyo zaten dişli boşluklarında falan normal olması gereken ruble ; image.jpg böyle gıcır ama bendeki ; image.jpgzincir yağlamamı sırasıyla balata temizleyici(wurth)-zincir yağı(wurth) şeklinde yapıodum acaba sırayı wd40-balata temizleyici-zincir yağı yapsam olurmu ? İyi günler

Scudo
Rublenin orijinal rengini bilmek gerekiyor. Aynı durum bende de vardı. En garanti yol gümüş renkli ruble. Bazı rublelerin orijinali siyah oluyor sizde kirlenmiş sanıp,temizliyorsunuz :)

Bu arada WD-40 kullanma. Sende benim gibi öğrencisin bizde maddiyat önemli. Mazot veya gazyağı ile temizle sonra da Zefal'in yağı ile yağla.Zefal yaģı da biraz pahalı ama yol bisikleti için gerekli :)

@big bike wd40 kullanılıyo da tolga (yaş bilmediğim için tolga diyorum) wd40 pahalı demiş kullanılmaz dememiş

Sayfa başındaki görüntü için salon dışında sürmemek lazım :(

@big bike @Ulaş Çavuşoğlu

Tabii ki söylersin Ulaş :) 17'yim bende.

WD-40 önermiyorlar ya. Çok tartışıldı bu konu. WD-40 pas çözücü gibi bir şey. Yani yağlamaya ve temizlemeye pek yeterli değil. Pahalı derken ben bir kere almıştım 7 liraya,hemen bitirdim :) Benden ötürü olabilir ama bayağı sıkmıştım.

Ancak forumda ki genelgeçer tavsiye ; MAZOT yada GAZYAĞI + Zefal veya Joe's yağ. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
ilk görüntüdeki zincir yağsız yada saydam yağ

wd40 bir noktadan sonra yapış yapış oluyor, toz, kir ne varsa çekiyor, çamurlaşıyor. kullandıktan sonra yine mazot ile temizleyip yağlamanız hoş olur :)

bu rublenin yapıldığı metal ile alakalı bir bir şey paslanmaz çelik ise normal haaaa üretici boya atar siyah olur. Bence beyaz olması avantajınız siyah olduğu zaman kirlendiği anlamına gelir. Çünkü yağlama zamanla toz ve kir yapışıyor kararır kir olur.

Kirlendiği zaman beyaz olmaz.

Wd 40 la girişicem 10 dk sonra bisiklete :)

@Tolga Çelebi zaten vd40 ı sıkıp bırakmıolar wd40 ı temizleyici arındırıco gibi kullanıyolar onun üzerine normal yağları bidaha sürüyolar zaten ;)

wd-40 pas sökücüdür.

Zincir temizleme için würth fren balata temizleyici kullanıyorum

@Ulaş Çavuşoğlu Telefondan ekledim mobilde sürüklenmiyor en yakın zamanda bilgisayara geçip düzelteceğim :D

WD-40 ile yemek yapanlar bile var....:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum: WD_40 mucizesi, her yerde kullanilir.
Ucuz olsunda isterse yag yerine su olsun, buda bazilari icin bisiklet benim hobim tutkumdur diyenlere gelsin.

Rubleniz gümüş. Yağınız yanlış ve fazla kaçmış. Wurth motosiklet zincir için yağ yapıylr bisiklet için değil. Shimano ptfe (4mevsim) yağı tavsiye ederim. Ben zefal dry lube kullandıktan sonra buna geçtim çok memnunum.

Geri