Scudo Sports

rockrider 8.1 vs İDEAL boommax acil

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
arkadaşlar 1300 tl civarı bisiklet alacağım 6-7 sene kullanırım bunlardan hangisini tercih etmeliyim ? 2 sinide 2. el alıyorum rockrider olan 2012 odel yani ekipmanı normalinden daha iyi, ideal modeline sahibi rockshox u-torn 120mm lik maşa taktırmış ve gidonu karbon sizce hangisi tercih edilebilir ? özellikle maşa ve vites sistemi açısından karşılaştırabilirmisiniz ?
rockrider 8.1 bunu 1200 e anlaştık
(link)
detay
KadroÇift katlı 6061 T6 alüminyum 8 yarış kadrosu ; "yarış" modeli; M bedende 1,850 kg. Hafif ve sağlam. Özel yapısı sayesinde iniş ve çıkışlarda yüksek performans sağlar.5 farklı boyu vardır. S ; M ; L ; XL
MaşaYeni Rock Shox RECON Silver TK 100 mm maşa, gidonda Remote Lock-Out blokaj sistemi. Fren kolu yarım şekilde döndürüldüğünde blokaj sistemi etkin olarak ayarlanır.
Vites sistemiSRAM X7 Ön vites
SRAM X7 Arka vites; 9 vitesli:
Sram X7 vites kolları.Shimano Deore M590 22x32x44
K7 SRAM PG950 11x32 9 vitesli aynakol En zorlu koşullarda bile yüksek performanslı vites geçişi.
Fren160 mm rotor ile birlikte Avid Elixir 3 160 mm diskli fren. Her koşulda güç ve performans
GidonRockrider Comp 600/ 640mm yükseltilmiş gidon ile çok daha dayanıklıdır. Performansı düşürmeden rahatlık ve kontrol sağlayan yükseltilmiş gidon.
Gidon boğazıRockrider COMP gidon boğazı, büyük çapıyla çok daha dayanıklıdır.
GidonAheadset VP furş yatağı.
SeleYeni Rockrider COMP sele.
Sele mesnediRockrider COMP sele borusU
TekerleklerRigida Rockrider Comp 32 delikli jantlar, JT D041/D142 tekerlek göbeği, 2 mm inoks jant telleri, su geçirmez rulmanlar.
LastiklerYeni Michelin Country Trail tekerlek.
ideal boommax bunuda 1300-1350 ye anlaştık
(link)
detay
Kadro: Ideal bommax 01 (7005) aluminyum M beden
Arka aktarıcı: Xt Shadow
Ön aktarıcı : Deore
Vites kolu: Deore
Aynakol: Deore
Fren : Shımano BR-m486
Gidon: Rıtchey Wcs Carbon
Lastikler: Maxxıs Detanatör (ayrıca yanında üstündeki dişli lastikleride vericem)
Sele.: SelleRoyal
Maşa : RockShox Tora U-turn 120 mm Çalışma mesafeli efsane bir maşa.... Sonradan 350 TLye alınmıştır toplamda 300 km binilmemiştir..

Scudo
Ben olsam ideal'i alirdim sanirim

Su iki bisiklet almanyada olmus olsa ve ikisi arasinda secim yapma mecburiyetim olsa B-Twin 8.1'i alirdim. Ideal markasi almanyada 2-3 yerde satiliyor onlarda bisikletci degil. Yani taninmamis bir marka.

Google'ye iki markayi da yazinca B-Twin shop olarak cikiyor ama ideal satis hakkinda birsey yok.

Yani tavsiyem B-Twin 8.1

Peki donanim acisindan hangisi iyi uzun sure beni yolda birakmamasi lazim ayrıca mtbye çok giderim masa olarak hangisi kalitelidir ?

Parça bazında İdeal üstün ve alacaksanız eğer kadro boyuna dikkat edin. (RR 8.1 L yani 49 cm, ideal M yani 46 cm)

Bu arada bende sizinle aynı fiyat aralığında bisiklet arıyorum. Ayrıca bu iki bisiklette benim seçeneğimdi ama ikisinide almadım. Çünkü bekledikçe daha iyi bisikletler geliyor.

İdeal maşa, arka aktarıcı, gidon, sele konusunda üstün.
RR 8.1 ön aktarıcı, vites kolları, frenler, jant seti konusunda üstün.
diğer parçalar ise neredeyse birbirine eşdeğer.

@Hasan Kılınç

Maşa konusunda rr daha önde diye biliyordum ben yanılmışım demekki, uzun süre kullanım için İdeal imi öneriyorsunuz yani ?

@atakan aydin

Tora maşanın Recon'dan üstün olduğunu biliyordum. Üstün değilse bile RR'de takılı olan Recon yaylı ve yağlı Silver TK modeli.

RR 8.1 Sram set yarışlar için daha iyi, Shimano ise şehir içi kullanıma uygun.

Bu arada ben ikisinden birisini alsaydım (fiyatı aynı olsa dahi) RR 8.1 alırdım. Çünkü faturası, garantisi vs hepsi var. İdeal ise tamamen toplama ve daha çok yıpranmış.

@Hasan Kılınç

anladım hocam, ben astro 40 dan geçcem rr 8.1 e zaten her türlü devrim olcak benim için :) peki recon silver ağır mtb yükü altında iyi çalışırmı ? birde rr nin göbekleri ne marka bulamadım mtb için uygunmudur acaba

merhabalar ben de RR 8.3 kullanıcısıyım.gidon, gidon boğazı, sele borusu gibi parçaları kendi üretimi olup ömür boyu garanti veriyorlar.bunu da hesaba katıp RR düşünebilirsin bence

açıkçası ben de bilmiyorum.kullanmadım hiç =) aldığım gibi söktüm ve geniş tabanlı pedal taktım.aynı SPD ler 8.3te de var ama bilgim yok =)

ben yunan la çalışana kadar dostluk kardeşlik laylaylom diyen biriydim. yunanla çalıştıktan sonra yunan malı almamaya, bir ürün yunanda üretildiyse ya da burda yunan iştirakiyse ordan almamaya başladım. benle, iş arkadaşlarımla, ülkemle, tarihimle dalga geçen; bizleri aşağılayan 35 kadar yunandan sonra ben olsam binlira pahalı olsun yunan malı olmasın der ideal marka bisikleti almazdım. glade in bazı mamullerini, avmlerdeki sabun standlarında satılan sözde ev yapımı sabunlardan, finansbanktan, interspor mağazalarından uzak duruyorum. dedemler kavala göçmeni, sırf yunan 1 kuruş benim paramı almasın diye dedemin doğduğu topraklarına gitmiyorum.

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum "kızlar hariç :D"

bu arada benim anneannemin anneannesi saf-süzme yunan. hani benim köken olarak da bağım var kendileri ile ama "Ne mutlu Türk'üm diyene!" diyecek kadar bu ülkeye ve insanlarına bağlı ve sadığım.

Geri