Scudo Sports

Rockrider 300 asfalt sürüşünde vites ayarı

arev

Üye
Tepki
8
Bisiklet
b'Twin
Selamlar,

Nihayet hem bütçeme hem gönlüme göre bir bisiklet aldım: Rockrider 300, btwin. Eve salı günü gelecek ve muhtemelen çarşamba günü test edebileceğim.

Dağ bisikleti tercih etmiş olsam da genellikle asfaltta süreceğim. Merak ettiğim, sağlıklı sürüş için vites ayarları nasıl olmalı? Kaç viteste gitmeliyim yani? Bisiklet 21 vitesli. Sürüş alanım genellikle düz ama basit birkaç yükselti var. Çok teknik bir soru belki ama cehaletime verin.

Teşekkürler.

Scudo
Hocam hayırlı olsun bisikletiniz, güle güle kullanın. Bende almayı düşünüyorum acaba ilk izlenimleriniz nasıl? Ve de bir kaç fotoğrafını atabilirmisiniz özellikle kadro kalınlığı ne kadar merak ediyorumda. Şimdiden teşekkürlwr.

Teşekkür ederim. Kadro çelik olduğundan biraz ağır, hele her gün birkaç kat indirip çıkarmak zorunda olan birine göre. Pedallarla beraber 15 kg falan geliyor. Zaman zaman engebeli, çoğunlukla düz asfaltta sürüyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım henüz. Dağ bisikletinin yol tutuşundan kaynaklı uzun şehir turlarında biraz zorlar diye tahmin ediyorum. Elimde bir fotoğrafı var şimdilik, Small beden olduğunu da belirteyim.

Dosyalar

• rockrider300.PNG
    rockrider300.PNG
    54,7 KB · Okunma: 44
  • Beğen
Tepkiler: silenceforme
@arev hayırlı olsun.
Rampa çıkarken ön vites 1'deyken; arka dişli 1 ve 2'de
Düz yolda rölantide ön vites 2'deyken; arka dişli 3,4,5'te
Rampa inerken veya düzde sürat yaparken ön vites 3'te; arka dişli 6 ve 7'de

başka fotolar da bekliyoruz

• Beğen