Riva... 2 Nisan 2006, Pazar...

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
2 Nisan 2006, Pazar... Bu hafta sonunun kaçamağı Riva... Riva, Üsküdar, Kavacık'tan asfalt, çok temiz bir yolla, ama hatırı sayılır inişler ve çıkışlarla 77 km... Bu mesafeye herbirimizin evleri kadar olan mesafeyi de ilave edersek, Bakırköy'den gelen Bülent ve Kemal Beyler 100 km'den fazla pedal basmış oldular... Riva'ya 2 km. kala Planör Yarışları'nın yapıldığı alanı da ziyaret ettik... Kısa bir yemek molasından sonra da dönüşe geçtik... Dönüşte Beykoz'a uğradık, Özcan'ı bıraktık...

İşte resimler...


Üsküdar'daki buluşma yerimiz...


Kuleli önü...




Kavacık'taki kısa molamız...











 
Scudo

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Hava oldukça güzeldi ve gezi çok keyifli geçti...














Planör Yarışması...


Bisikletler ve planörler...









 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Riva'ya 2 km kaldı...




Ve Karadeniz göründü...


Riva'da yemek molası...


Riva şehir merkezi...


Riva'dan bir başka görünüş...


Riva Kalesi önü...


Kale içinden sahilin görünüşü...






Özcan'ın kaleyi içten fethetmesi...
 

gugus

Daimi Üye
Kayıt
17 Mart 2006
Mesaj
242
Tepki
146
Ne kadar etkilendigimi derin derin ic cekislerim anlatabilir. Yine bir klasik yaratmissiniz. Hepinizle teker teker tanisabilmek dilegiyle:rolleyes: ; sizleri tekrar tebrik ediyorum. Bol ve uzun uzun pedallar dilegimde birlikte tabi ki...

Saygilar
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Selam Forum, haftasonu bisiklete binmeyenler çok güzel bir havayı kaçırdı.. Gerçi biraz rüzgar vardı, ama Riva dönüşü arkamızdan esen rüzgar, azda olsa bize yardımcıydı.. Geçen çarşamba 70, c.tesi 90 ve bu gezide de 75.km yapmışım. Toplamda 235km.ile en çok bisiklet sürdüğüm hafta oldu.. İnanın ağrıyan yerlerim yok desem yalan olur :D

Ve resimler..

Kuleli Askeri Lisesi önü, nöbetçi askerler tüfeklerinide göstererek en az 3-5 kez düdük öttürdüler bize. Bir iki foto için daha oyalansaydık Riva gezimiz bu noktada son bulabilirdi :eek:


Anadoluhisarı'ndan Kavacı'ğa bitmek bilmeyen tırmanışımız :10:


Süleyman abimin de dediği gibi Kavacık zaferi sonrası dinlenme molası.. Gezinin en yorgunları ben ve Alattin (çimenlerde yayan) abimdi.. Buna rağmen yolu kısmen bildiğim için gidişte zaman zaman grup başını Küyehlanım can yoldaşım çekti ;)


Grubun baktığı istikamette dimdik bir yokuş var. Bisküvi tıkınırken bizi bekleyen yokuşu izliyor ve yutkunuyıruz :Ahhh-1660 (yokuş Süleyman abinin eklediği resimlerde var)


Süleyman abinin foto jestine karşılık :)


Alın size bitmek bilmeyen bir rampa daha.. Bunları çıkmak zor ama inişleri çok keyifli. Foto molamın ardından arkadaşlara yetişmeye çalışırken alt yolda çıkışıma paralel yönde bisikletli bir çocuk beliriyor. Hem bisikletinin bagajında şişe kasası taşıyor, hem de bana el sallıyor. Selamına karşılık veriyorum, ama bu onu kesmiyor, ellerinide bırakıp kendini biraz daha ileride rampa aşağı salıyor. Ben ise ona birşey olmasın diye dua ediyorum :dua:


Peluş : -Reklam kokan fotolar bunlar Maykk :D
Maykk : -Sizin gibi bisikletleri ormanlarda, dağlarda görmek isteriz :D :D


Planör yarışmasında nereye dönsem Ruslar vardı, neyseki ingilizce konuşma fırsatı yakaladım ve yakından bir resim alabilmek için müsade aldım


Kudret biran olsun bisikletinden ayrılamıyor.. Kırık ne olcak, bisikleti ile gitarını karıştırıyor hep :7:


İşteeee yeni wallpaper'ım


Riva Kalesi'ne giren ilk öncü birliğimiz. Motorize Kurmay Albay Süleyman Şatır.. :)


50 yaş üstü isterse neler yapabilir..bakın görün..Süleyman abiden birkaç akrobatik figür :04:


Kudret, o bir efsane :7:


Ve bendeki son foto; Beykoz'a inerken Elmalı çiftliğinde kısa bir mola verdik. Çiftliğin çeşmesinden kana kana suyumuzu içtik :lick3:

Bu gezi için Anadolukavağı veya Poyrazköy yerine beni kırmayıp, her zamanki anlayış ve olgunluklarıyla Riva rotasını fikirbirliği ile seçen 50 yaş üstü sayın abilerime çok teşekkürler.. Nice gezilerde beraber pedallamak ve stres atmak ümidiyle..
 

Fatih - MFG(+)

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
500
Tepki
368
Şehir
Maltepe/İstanbul
Vallahi kutluyorum geziye katılan herkesi. Biz de ekabirler grubu olarak havayı güzel bulup saat 13:00'den sonra Maltepe-Kadıköy sahil hattında turladık. Bunda akşamdan kalma olmamın da etkisi var tabi...:D

Nice böyle güzel gezilere diyorum...

Sevgiler

MFG(+)
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Aynı gün, Anadolu hisarı - beykoz - yarısına kadarda Anadolu kavağı yaptık eşimle. makinam sizlere ömür olduğu için fotoğraf yok maalesef. Sıcaklar başlamadan , en çok km yapılabilecek sezondayız.
Her pazartesi yukarıdaki ekibin neler yaptığını merakla beklemeye ve zevkle okumaya devam ediyoruz.
Teşekkürler ve tebrikler.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Süleyman Abi selamlar,
Bu gezideki fotolarınız bakın bana neler hatırlattı.

Bir zamanlar Türk Hava Kurumunun model uçak ve planör faaliyetleriyle aktif olarak ilgilenmiştim, planör yarışları ile ilgili fotolarınız bunu hatırlattı.

Ömrümün neredeyse yarısı :)rolleyes: ; :D) Çengelköydeki Kuleli Askeri Lisesinde geçmişti, Kuleli önündeki resim bunu hatırlattı (Keşke okulun resmi de görünseymiş)


Riva merkezdeki; belki herkesin ilk bakışta farketmediği, iki adet 1303 kasa bakımlı big ve arkalarında geniş sun-roof lu bir adet sarı temiz bus(vosvos minibüs) bana çok sevdiğim sarı 1302-s vosvosumu hatırlattı..

Bu gezide ben de olsaymışım “mest” olurmuşum herhalde..
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul



Mesut Bey merhaba...
Model planör yarışları, gerçekten çok ilgi çekiciydi... Ben ilk defa gördüm... Kuleli Askeri Lisesi'nin önünde durup o resmi çekmek bile, nöbetçi askerlerin tepkisini çekti. Binanın resmini çekseydik, Özcan'ın dediği gibi belki de bizi tutuklarlardı... O gün Riva'da bizim gibi grup halinde gelen Woswagenliler grubu vardı... Resim aslında bunları görüntülemek için çekilmişti... Belki biraz daha yakından çekmek gerekirdi. Ama resim altını, Riva şehir merkezi olarak yazmıştım... Dikkatiniz için tebrikler...
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul

Biz de teşekkür ederiz... İstanbul ve çevresinin aslında hiç gezmemiş olduğumu, bilmediğimi fark ettim... Aramızda oluşan bisiklet dostluğu sayesinde, çevreyi gezmekten, keşfetmekten büyük keyif alıyoruz...
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul

Fatih Bey, yine de her haftayı değerlendiriyorsunuz... Behçet de bize katılmaktan son anda vazgeçti... Biz de sizi kutluyoruz...
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Zorla nazara inandircaksiniz beni cidden artik:) Hayatta inanmadim su nazara ama su sizin gezi fotograflarinza bakinca da her seferinde nazar degmesin demek geliyor icimden:) Eh napim hadi soyliyim: Aman Nazar Degmesin Sizlere:) Herkesin pedallarina saglik:)

Bu guzel fotograflar&anlatim icin Sayin Suleyman Satir`a ve Ozcan Abime ayrica tesekkurler:)
Saygilaaarr
Tugberk
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522

Tamam Tugberk pes ediyoruz artık, ağzından bal akıyor her fırsatında.. En yakın zamanda al bisikletini ve seninlede güzel geziler yapalım.. Eh artık, gezi sonrası fotolar ve anlatım işlerini de biraz sen yaparsın bundan sonra.. İnan burada konu açıp, takibi o gezilerden daha zor.. Beğenen herkeze, ilginize teşekkürler.. Sizlerle paylaştıkça bizler de mutlu oluyoruz..:rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: Tugfox

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Tebrikler, bir türlü gitme fırsatı bulamadığım yerlerden birine gitmişsiniz canım çekti vallahi :D