Bisikletin kadrosunda renk deisikligine gidilmicek markasini bilmiyorum yardimlariniz bekliyorum.ne yapmaliyim ilk hangi adimlari uygulamaliyim pasi nasil sokmeliyim ?
Once tum parçaları sökün derim . eksik listesi ve yapılacak listesi oluşturun sonra . kadroyu iyice kontrol edin eziği kirigi kaynaği var mi diye. Bana kalırsa boyanmadan guzel bisey cikmayacak ortaya boya işini tekrar düşünün. Boya icin ayrilabilecek para yoksa yağlı boya kullanabilirsiniz
Jantları tekrar ormek gerek teller paslanmis ne derece curudugu muamma , saglamligi supheye dusurur insani . birde jant boyu simdiki 28 inchlerden buyuk sanirim
İste iyice curumus demek oluyor elle dahi sokuluyorsa. Tuz ruhu ile paslari sokebilirsin , sonra tinerle telleri temizleyip boyamalisin yoksa ilk su gordugu gunun aksaminda yine paslanirlar. Yada 2 ay kuru havada durduklarinda tekrar paslanirlar
Dedim ya tuz ruhu pası söker atar ama celik yuzeyi korumasiz kalinca tekrar paslanir, boyanmasi gerekir. O jantların profesyonel yardıma ihtiyacı var. Üzülerek soyluyorum ki jantlarını degistirmelisin. Zaten boyutlari 622 mm degil onlarin muhtemelen. Lastik ve ic lastik bulmakta da problem yasayacaksin eger oyleyse.
Ruble , arka aktarici ve aynakolda epey sikintili , keza zincirde oyle gorunuyor . bnm tavsiyem single rubleli jant takimi satin al. yada kendin ör. Kamalı aynakollar 20-30 lira aynakolu da degisirsin , fren kablolarinida degistirmelisin. Onlara guvenemzsin , furç takimini acip temizlemen gerek , elin degmisken fren kablo borularinida degisirsin zaten ucuz parcalar . sen biraz para biriktir ve bu isi zamana yay. Bisiklet senin degilse neden bu ise giristin anlamadim. Ama guzel bir is cikarirsan bisikleti kimseye vermek istemeyeceksin
Karsi komsu dediysem abim gibi biri 2 yil once almistik oyle bisikleti bende kaldi oda bisi demedi ben sadece guzel bi bakim yaparim dedim.arabaciyagotursem sanayi yakin bizim buraya 6 km falan bisikletle giderim orda pas sokerlermi tuz ruhu cok korktugum ve tehlikeli bi madde boyama icin janti falan sprey boya olurmu yoksa boyacidami boyatmaliyim
@furkan.zaman jant tellerine azcik bakinca hakli oldugunuzu gordum jant tellirinin hepsini deistircem ama hangi oeum seklini kullanmaliyim kararsizim bide bunun icin ne malzeme lazim simdi takildigim konuya gelelim burayi nasil accam benim bisikletin gobegine benzemiyor .arka aktarici gidik belli onun yerinede nasil bisey almaliyim onuda bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum ☺