reba sl vs. black super spv

yasin cb

Forum Bağımlısı
Tepki
1.568
Bilgi sahibi olan arkadaşlardan şu günlerde fiyatları birbine yakın olan iki maşayı karşılaştırmalarını rica ediyorum

Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Hornet Reba SL tamam da, Black'in tam modelini verebilir misin? Sitesinden özelliklerine bakamadım o yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapmakta zorlanıyorum.

yasin cb

Forum Bağımlısı
Tepki
1.568
black super air , sanırım birde black super spv olan var.

manitounun sitesi varmı yaf? aradım aradım bulamadım

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Manitou'nun sitesi aslında garip bi adreste :):
(link)
Ben fiyat olarak Reba SL (350 €civarı diye düşünüyorum, 380 € ile girmişti piyasaya) civarında olan Black ile karşılaştıracağım. Önce biraz araştıralım ;).

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
(link)
(link)

Özelliklere baktığım linkler yukarıda. Bu durumda Reba SL daha hafif bir maşa (300 gr kadar fark var.). Üstelik iç boru çapı olarak da Reba daha kalın (30mm'ye karşı 32mm). Bu da sağlamlık ve rijitlik (esnemezlik?) olarak fayda sağlıyor.
Reba'da da Black'te de aynı ayar mekanizmaları mevcut (Hava basıncı, geri tepme, kilit ve "compression"). Tek fark Reba Dual Air ile çalışıyor (+ ve - hava kartuşlarına ayrı ayrı hava basılmasını sağlayan çift subaplı sistem).
Benim tercihim Reba olurdu ki zaten 1,5 yıl boyunca Reba Race kullandım. Oldukça sağlam ve sorunsuz bir maşa. 1,5 yıl sonunda bakımını yapmak için servise götürdüğümde tertemiz çıkmıştı. İçindeki yağı bile "Daha 2 sene açmasan niye açtın diye sormam" der gibi tertemizdi.
Tabi bir de Black kullanan bir arkadaşa sormak lazım, ben kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

yasin cb

Forum Bağımlısı
Tepki
1.568
şu anda deltanın sitesinde spv özellikli olan black super reba ile aynı fiyatta gibi, spv başka bir başlıkta baya övüldüğü için biraz kafam karıştı açıkcası :)

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Güncel olan SPV II (2. nesil geliştirilmiş SPV). İyi ayarlandığında performanslı çalıştığı söyleniyor ancak ben hiç kullanmadım. Çağrı'nın Skareb Platinium'u vardı SPV II'li. O bu konuda yorum yapacaktır.
Delta'daki Black'e de baktım. Yanılmıyorsam o 90-120 mm çökeltme sistemli olanı. Ancak teknik detayında hiç bir şey yazmadığı için ne yazık ki bir şey söyleyemiyorum.

yasin cb

Forum Bağımlısı
Tepki
1.568
Teşekkürler halil, bende teknik bilgi bulamadığım için kararsız kaldım. Artık kullananlardan elde edeceğiz bilgileri.

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Ben de Reba diyorum kesinlikle...
Ben de bir hafta önce yeni aldım reba race (sl ile hemen hemen aynı) son derece memnunum...

• Beğen
Tepkiler: yasin cb

yasin cb

Forum Bağımlısı
Tepki
1.568
tavsiyelerinize uydum, ayrıca servis ve yedek parça olanığını da göz önünde bulundurdum ve reba sl aldım. teşekkürler yeniden.

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Halil bu black super ile black super air farklı dimi ?? ben super air ' in agırlıgını 1500 gr civarında bliliodum hatta 1450 diye yoksa 2 kg mu :eek: :eek: :eek:

L.Yağiz

Daimi Üye
Tepki
68
merhaba arkadaslar ben konuyu daha yenı okudum, oncelıkle ben manitum r7 spv platiunım kullanıcısıyım, calısması cok super tabii bu masayı reba ıle kıyaslanamaz dıye dusunuyorum cunku skabrepten sonra cıkan bı model ve skaprepten 2ml kalın olan bacakları sayesınde esneme yapmıyor, tam olarak 1450 gr agırlıgında ve halılde dedıgı gıbı ıkıncı nesıl spv sıstemı ıle calısıyor, calısmasından son derece memnunum... arkadasımız rebada karar kılmıs hayırlı olsun dıyorum yınede ıyı bı secım...:)