Gökhan Kuş
Daimi Üye
- Tepki
- 528
- İsim
- Gökhan
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Sevgili arkadaşlar biliyorsunuz ki Ramazan ayı uzun süredir yaz dönemine denk gelmekte. Çocukluğumda yağmur zamanları oruç tuttuğumu hatırlarım. Ne yazık ki bu durum bir daha ben yaşlandığım vakit denk gelecek
Bu yazıyı ramazan ayında oruç tutan ama kondisyondan da düşmek istemeyen bisikletçiler için yazmaya karar verdim. Kendimce önerilerim olacak. Ramazan ayında iftara çok uzak saatlerde bisiklete binmemenizi tavsiye ederim. Çünkü en önemli iki faktör bedeninizde ciddi problemlere yol açacaktır. 1.si dehidratasyon, 2.si ise kas yıkımı. Ben her ramazan ayında şöyle bir yol izliyorum. Örneğin 20:00 iftar vakti 19:30 veya 19:45 gibi yola çıkarak bu aralıkta en fazla 10-15 km lik mesafelere ulaşarak orada iftarımı açıyorum. Yer seçimi olarak ise çoğunlukla balık yiyebileceğim veya protein alabileceğim restaurantlara rotamı çeviriyorum. Bunun yerine çantanıza konserve balık ta atabilirsiniz. Orucunuzu açtıktan sonra deli gibi su içip midenizi doldurmayın, bu şişkinlik sizin kısa mesafede pes etmenize sebep olur. Ramazan ayı artık bildiğiniz üzere uzun saatler arası geçmektedir, dolayısı ile yoğun şeker kaybı oluşmaktadır. Onun içinde yanınızda organik meyve bulundurabilirsiniz. İftardan sonra yapılan en büyük yanlışlardan birisi olan yemekten sonra hemen sigara yakma konusu da kalp krizi gibi ciddi sorunlara neden olmaktadır. Onun dışında ısınmış vücut ve açılan akciğerler yakılan sigara ile ciddi tahribata uğramaktadır. Yani şöyle diyelim, bisiklete binmeden önce içilen sigara daha az zararlıdır
Hadi herkese hayırlı ramazanlar