Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Radar-Limontepe İniş videosu-YENİ

Ahmet LALEOĞLU

Daimi Üye
Tepki
52
Dün ben ve Hüseyin abi ( namı diğer Elvis) denizden 1000 metre yukarıda bulunan Radar mevkine çıkmaya karar verdik. Toplam çıkış mesafesi 25 km. Turun tamamı 75 km oldu ama rampaları göz önüne aldığımızda 130-140 km yapmış kadar olduk. Tırmanmaya Güzelbahçe köy içinden başladık ve 2 saat 30 dakikada zirveye vardık. Yer yer hızlı inişlerede sahip bir bölge. Çekimin tamamını yol şartlarından kaynaklanan sarsıntı yüzünden kullanamadım ama geriye fena sayılmayacak anlar kaldı. Umarım beğenirsiniz.

(link)

Scudo
Bu turumda mtb bisikletim için özel yaptırdığım 28 inch jantları ve 700*23 lastiklerimi kullandım. Aslında sarsıntı birazda bundan kaynaklanıyor. Ancak zaman zaman bu jant seti ile yaşanan hız paha biçilemez. Max Hız.74 km/saat oldu. Yol ancak bukadarına izin verdi. Çünkü inişler eğim olarak ya da mesafe olarak daha fazlasına izin vermedi.

@Ahmet LALEOĞLU

Hocam jantları nasıl yaptırdınız ve MTB ye nasıl uydu ?

Çok güzel bir iniş olmuş. Birlikte heyecan içinde iniverdik.
28 jantlar MTB'de her koşulda kullanışlı mıdır? Yan etkileri nelerdir?
Video için teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık.

Merhaba,

Öncelikler sağlam bir yol bisikleti jantı buldum. 36 delikli. Sonra bu jantı centerlock disk uyumlu deore göbeğin üstüne ördüm. Sonunda da 700*23 ölçülerinde katlanabilen maxxis detanator lastikleri taktım. MTB ön amotisörler ve kadrolar 28'' jantlara ve 700*35 ölçülerindeki lastiklere kadar uyumludur. Ancak v break fren kullanamazsınız. Disk fren olması zorunlu eğer 26'' MTB kadro ve maşa kullanacaksanız. Şu an bisikletin üzerinde 28'' jant takılı 26'' jantlar ise çantada sırasını bekliyor. Her iki teker setinde de arka dişli ve diskler mevcut. Canım istediğinde sadece tekerleri değiştiriyorum.

@emre karakoç

Merhaba Hakan Bey,
Kullandığım lastik ölçüsü yol bisikleti kullanan arkadaşlarım bilirler 700*23 ölçülerinde ve birebir onların kullandıklarıyla aynı. Ben biraz daha hızlı ve braz daha fazla mesafeyi kolayca alabilmek adına böyle bir tarz ortaya koydum
faydalıda oldu. 22 km ortalama ile gittiğim yer 28 ortalamaya çıktı.daha çabuk hızlanır oldum. Pedala binen yük azaldı. Ama u jant seti ve kullandığım lastikle asfalt haricinde bir yerde kullanamazsınız. Bunun için lastik ölçülerinizi 700*35 ölçülerine çıkartmanız gerekiyor. O zaman bu lastiklerle kırıcı olmayan gezi standartlarında toprak sürüşleri yapabilirsiniz. Son zamanlarda 29'' mtb bisikletler ortaya çıktı. Amaç büyük çaplı tekerlerle çukurlardan daha az etkilenmek. Aslında büyük tekerler daha akıcı daha iyi viraj ve kontrol sağlıyor.
Kolay gelsin.
@Hakan Eşme

Çok güzel yollar. Gerçekten çok zevkli olmuştur eminim. Orada olmak istedim, hava da güneşli süper. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet LALEOĞLU
Geri