Pushing Koruması Nedir? Bilen Var Mı?

tolga1976

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2009
Mesaj
1.717
Tepki
2.380
Şehir
İstanbul, Ümraniye
Selam arkadaşlar..

Pushing koruması nedir bilen var mı? Ben nette araştırma yaptım ancak cevaplar çok karışık, bir çok terim var yanıtlarda..

Şöyle anlayacağım şekilde özet halinde bilen kişiden rica edyorum..

teşekkürler..
 
Scudo

tolga1976

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2009
Mesaj
1.717
Tepki
2.380
Şehir
İstanbul, Ümraniye
@Tolga Ayla

Phishing olarak düzeltiyorum soruyu...?
 

Ozan Akçay

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
529
Tepki
191
Şehir
İzmir-Datça
@Tolga Ayla

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yemleme, sözcüğü İngilizce "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuş phishing sözcüğünün Türkçe karşılığıdır. Yemleme, yasadışı yollarla bir kişinin şifresini veya kredi kartı ayrıntılarını öğrenmeye denir. "Yemleyici" diye tanımlanan şifre avcıları, genelde e-posta vb. yollarla kişilere ulaşır ve onların kredi kartı vb. ayrıntılarını sanki resmi bir kurummuş gibi isterler. Bu "av"a karşılık veren kullanıcıların da hesapları, şifreleri vb. özel bilgileri çalınmaktadır.

Örneğin Firefox'un bazı sürümlerinde/eklentilerinde bu koruma varmış. Güvenilir sitelerin kılığına girerek şifre , kredi kartı vb.. bilgilerinizi çalmaya çalışan web sitelerinin adreslerinin yer aldığı bir liste ile sizin girdiğiniz adresi karşılaştırıp gerek görürse uyarı veriyormuş.Phishing koruması da bu olsa gerek.
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.078
Yaş
42
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şurada detaylı bilgi mevcut
(link)

Kısaca bahsetmek gerekirse, genelde banka bilgilerini ele geçirmeye çalışırlar, bankadan gelmiş gibi size mail gönderirler ve bankanın sitesine benzer bir siteye veya direk giriş bilgilerinizi soran bir sayfaya yönlendirirler yönlendirirler, adres satırına baktığınızda eğer htlm,asp, php veya internet sitesi uzantılarının ne anlama geldiğinden bilginiz yoksa anlamanız pek mümkün olmayabilir. Sonra sizden giriş bilgilerinizi isterler siz de aldanır da giriş bilgilerinizi verirseniz sistemlerine kaydederler ve size işleminiz başarılı diye onay sayfası çıkartırlar, daha sonra da bankanın orjinal sitesine yönlendirirler. Siz de pek bir şey anlamadan bilgilerinizi vermiş olursunuz, allah korusun o bilgilerle hesaplarınızı göçürürler.
Mailinize gelen ve sizden herhangi bir hesabınızın bilgilerini isteyen maillere aldanmayınız. Ne işlem yapacaksanız direk bankanın sitesine girip yapınız. Böyle bir durum yaşadıysanız hemen bankanızla görüşüp hesaplarınızı dondurunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´

Soner SAĞ

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2011
Mesaj
134
Tepki
143
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Kron
Phishing herhangi bir hesap bilgisinin yasal olmayan yollarla ele geçirmek anlamina geliyor. En sık kullanılan yöntem herhangi bir bankanın web sitesi arayüzünü kopyalayıp. Rastgele email hesaplarına gönderilmesi. Kopyalanan arayüz farklı bir hosting+domain ( yayınlama+alanadı) üzerinde çalıştırılabilir.

Kısaca garanti.com.tr web sitesini kopyalayip zaranti.com şeklinde bir alanda çalıştırabilirsiniz. php python gibi programlama dilleri ilede arkada çalışan süreçleri yönetirsiniz. Sitenin görüntüsü aynı oldugu için bu kısma yemleme denir. Herhangi bir hesap sahibi giriş yapmak istediğinde bilgileri girer. Phishing kısmıda budur. Girilen bilgiler sonra kullanılmak üzere saklanabilir bir yere gönderilebilir. Bu işlem anlaşılacağı üzere sadece banka hesapları için yapılmaz.
Korunmak için her ne olursa olsun emailinize gelen bilginiz olmayan bir siteye özel bilgi girmemektir. Yada bir link ile sizi bir yere yönlendiriyorsa. Adres satırını kontrol etmeniz gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga1976