Scudo Sports

Pug cinsi köpek sahiplenme

anlern58

Üye
Tepki
86
İsim
Anıl
Arkadaşlar merhaba. Pug cinsi köpek sahiplenmek istiyorum,kısmet olursa eylül ayında sahiplenebilirim. Pet shop gibi yerlerde hayvanlara güzel bakılmadığını ve tamamen ticaret amaçlı olduğunu düşünüyorum. Sahibi tarafından bakılan büyütülen,yavru bir pug arıyorum. Gereğini yine konuşuruz,eylül ayı gibi kısmetse sahiplenebilirim.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Scudo
@esenturk :)
261nfjb.jpg

Antrenman olur derseniz bisiklet turuna çıkacağım iki ay boyunca benim sıpayı sahiplenebilirsiniz.Ayrı baslik açtım ama oralı olan olmadı. Aylık 1 kağıt para istiyor en az oteller, pefff. Bunları falan hep düşünün önceden.

ev için çok uygun bir tercih olur.Eğer bebek varsa biraz kıskançlık yapıyor. Tüysüz yapısı bakımı için doğru tercih .Tek komik yanı horluyor ve çabuk yoruluyor.
Çok heveslenmiş ama kedi ile yoluma devam ettiğim için bilgilendirmek istedim.

Ben konuyu açan arkadaşa hak veriyorum. İnsan özellikle belli bir cins köpek beslemek isteyebilir. Bu onu görgüsüz, duyarsız yapmaz. Pug beslemek isteyen birine "git barınaktan hayvan sahiplen" demenin ne anlamı var ki. Hem hayvansever olup hem de belli cinslere özel ilgi olamaz mı yani. Arkadaşın yazdığını farklı yerlere çekiyorsunuz bence. Küçük ırk köpek beslemek istiyorum demiyor, pug yaşasın diğer türler ölsün demiyor sadece pug beslemek istiyorum diyor. Ben bu isteği makul görüyorum.

Not: Tekir kedim var.

@CeCeKa Teşekkür ediyorum ilgin için . Evet hemen hemen her özelliğine hakimim,burun yapısına çok üzülüyorum o yüzden hemen yoruluyor zaten Allah da öyle yaratmış . Kısmet olursa eylül ayında düğünüm var,eylül ayında eve taşınacağım ve şu an bu mesajı yazarken sevdiğim bir arkadaşımın referansıyla bir öneri geldi ,izmirden ve sahibi tarafından yeni yavrulamış 38 günlük ,tabii bir süre daha annesiyle birlikte vakit geçirmesi gerekiyor. Benim şimdi sana soracağım eğer bilgin var ise ,ben taşınacağım eve götürürüm onu kendisine bir oda tahsis ederim,her gün yanına uğrasam vakit geçirsem ama gece kalmasam çok büyük sorun olur mu eylül ayına kadar ? Ya da tek çare anne sultanı ikna edip eylül'e kadar şimdiki evimde benimle kalması. Bazı günler o evde de kalabilirim gerçi sıkıntı olmaz.

@Ömer Ş. Anlayışlı insanların olması bu dünyayı ve ülkeyi daha yaşanılır hale getiriyor . Özellikle 3 senedir bir kediyi apartmanımızın önüne alıştıran birisi için gereksiz tepkilerdi,her gün su ve yemek koyuyorum aynı kedi aramızda bağ oluştu;çıkartıp yukarıda da besleyebilirim evet ama benim küçüklükten gelen bir hayalim var ve onu gerçekleştirmek istiyorum. Kısmet olursa bahçeli müstakil bir eve geçersem farklı hayallerimi de gerçekleştireceğim.

@anlern58 rica ederim hocam öncelikle yavruyu bulduğunuza sevindim.Dediğiniz gibi biraz daha zamana ihtiyacı var ayrılmak için.Ne kadar geç ayırırsanız o kadar iyi olacaktır.Bildiğimiz anne sütü muhabbeti :)
Hayat arkadaşınız ile böyle bir karar alabilmeniz çok güzel.Doğru bir yaklaşım değil zaten çok küçük.. büyük olsa yine bir nebze bırakabilirsiniz her evden çıktığınız da geri dönmeyecekmissiniz gibi bir moda giriyorlar..Ve bildiğiniz ağlıyorlar.
En doğrusu Anneyi ikna edip eve alıp birlikte beslemek.Zaten şunu göreceksiniz anneniz yada başka karşı gelen biri çok sevecek ve şaşıracaksınız.Eş dost arkadaşlarım ve bizzat kendi deneyimimden yazıyorum evdekiler keşke daha önce beslemeye başlasaydık dediler.Aynı durumu sizde yaşayacaksınız en önemli olan ilk önce onayı alın gerisi beklediğinizden daha kolay :)

@CeCeKa Kendi evimde besleyeceğim için karışmaz zaten,ama şu an yaşadığımız ev onun olduğu için muhakkak karışır eminim :) zaten mobilyalar geldi yavaş yavaş,gider orada da yaşarım sıkıntı değil :)

@CeCeKa
Bu iki sorunun sebebi kafa tasındaki anomali esasen. Yani bu hayvan bozuk bir anatomik yapıda. Ama sevimli bulunuyor ve bu bozuk yapı talep olduğu için devam ettiriliyor :snzdglsn:Yoksa o da her köpek gibi güzel ve bakımı hakediyor. Ama hastalıklı tür talebi yüzünden bu gidişin ardı arkası kesilmiyor malesef :(

@Ömer Ş.

FACEDE PUG SAHİPLENDİRMESİ YAPAN SAYFALAR VE VETERİNERLER VAR . ARAŞTIRIRSAN İYİ OLUR YAZDIM. AMA SEN GİBİ 1 2 arkadaşın çıkıp ukalalık yapacağı aklıma gelmedi özür dilerim.git barınaktan bak gibi bir yaklaşımımda olmadı.

• Beğen
Tepkiler: anlern58
@barbaros dökmez Senin de yaklaşımın normaldi abi. Kimisi beni paragöz ilan etti,kimisi sokak köpeklerine ihanet ettiğimi yineledi.

@BerkEvren Evet abi maalesef öyle bir sorunu var , hatta bu sorundan dolayı diğer köpeklerin ortalama yaş sınırına göre daha az ömürlü. Kesin bir çözüm bulamamışlar mı bu olaya ?

• Beğen
Tepkiler: barbaros dökmez
Pug lar çok güzel cinstir ben çok severim ama biraz nefesle ilgili problemleri oluyor horlayabilir geceleri ama bence çok tatlı oluyor o ses huzur gibi...
Fazla egsersiz istemez,eğitilebilirler otur kalk gibi komutları çok çabuk öğrenirler.

@anlern58 Çözüm üretilmemesi... Bu yüz şekli bir bozukluk ve talep oldukça üretilmeye devam edecekler :uzgnm:

vaziyet alın buralar karışacak. Beyle vaziyatın içine ..

ya arkadaşlar biraz rahat olun ya bu kadar gerginliğe sinire gerek yok. Adam belki özellikle o köpeği seviyordur bu illa beleşe getirmek istiyor anlamına gelmez ki. Ben mesela golden retriever seviyorumdur sahiplenmek istersem de elbette o cinsi sahiplenmek isterim. Sonuçta köpek işte cinsi ne farkeder demek biraz fazla yüseyselleştirmek olmuyor mu. O zaman bisiklet alırken de bisiklet işte ne farkeder diyelim.

• Beğen
Tepkiler: anlern58
bizimkiler de 2010 senesinde bu cins köpek besliyordu çok güzel eğlenceli köpekti kendini sevdirmek için herşeyi yapıyo bunlar sabahları suratımı yalayıp uyandırıyodu beni kamil :D ama ben evde köpek sevmedigim için geri verdirtmiştim :)

Geri