Scudo Sports

PTT Kargo Sorunu

Tunahan_06

Daimi Üye
Tepki
272
Bisiklet
Salcano
Yaklaşık 20 gün önce ptt kargo ile karşı taraf ödemeli bir ürün göndermiştim,kargo tutarı olan 5,50 tl'yi benden aldılar,karşı taraf parayı ödediği zaman tekrar vereceklerini söylediler.Çok saçma bir uygulama ama ne yapalım tamam dedik..Aradan 20 gün geçti,karşı taraf ürünü aldı ancak 2 sefer paramı almak için gittiğimde de,karşı şubenin faks çekmesi gerektiğini söylediler parayı vermeleri için.Bu ne saçma şey ne kadar salakça bir uygulama yahu,acayip sinirlendim bu duruma adamlar resmen parayı tırtıklıyor herkese böyle yapıldığını düşünürsek 2 kat fazla para demek..Bu şekilde alşveriş yapan var mı acaba siz de mi böyle durumla karşılaştınız?

Scudo
bağırıp çağırmak böyle durumlarda cidden işleri kolaylaştırıyor :) ben kargo verirken başka insanlar bağırdığında direk müdürün gelip ilgilendiğini çok gördüm

karşı ödemeli gönderecekseniz mutlaka yurtiçi yada mng kullanın. eğerki siz ödeyecekseniz ptt kullanın. ptt kargoda karşı ödemeli kargo göndermek tam bir işkence

Ah keşke bunları daha önce bilseydim :) Ben de ikinci gidişimde artık sert çıkmayı düşünüyordum fakat ordaki görevli abi nazik davranınca bir şey diyemedim ben de,telefon numaramı falan aldı gelirse söyleyecekti..Karşı tarafın sorumsuzluğundan dolayı olan bir şey gibi.

Bunun kolay bir yolu var... Kargo parasını önceden karşı taraftan tahsil etmek.... Ebn PTT ile çalışmaya başladığımdan beri böyle yapıyorum...

Çünkü Çoğu zaman paranızı alamayacağınızı yada yada çıldıracağınızı düşündürene kadar uğraştırıyorlar... 5-6 lira için çekemem o eziyeti valla... Önceden alırım. 1 lira eksik 1 lira fazla o kadar oluversin.

@Şevket Şahin

Aynen öyle. Örneğin Mersin'de alıcı öder şeklinde bir hizmet yok. Aslında doğru dürüst hizmet de yok. PTT ile iş yapmak eziyet, nefret ediyorum. Kuryeler çoğu zaman geç geliyor, ben de şube teslim yolunu tercih ediyorum. Bu sefer de sisteme doğru düzgün bilgi giremiyorlar. Bilgisayardan anlamayan, bödös tipleri çalıştırınca böyle olması normal zaten. Her seferinde 3-4 gün gecikme oluyor. Eskisi kadar da ekonomik değil ücretlendirme sistemleri. Bu neden bir süredir tercih etmiyorum, etmeyeceğim de...

karşı ödeme evet cok saçma ben kargo parasınıda karşıdan istiyorum ondan sonra gidip elden ödüyorum

bunun dısında ptt kargoyla cok iş yaptım hem cok ucuz hemde cok hızlı suana kdr hiçbir sorunla karşılaşmadım

tabi ptt sube teslim diyorum 1 günde subede oluyor hiçbir karişiklikta cıkmıyor...

Geri