Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Program Yazma

Mesut Dursun

Daimi Üye
Tepki
205
Ben basit çalıştıra bileceğim bir program yazmak istiyorum bunun için bana yardımcı olurmusunuz..Bu ara internette araştırma yaparken Dev C++ diye bir programla karşılaştım ve bilgisayar kitabımda bulunan html kodu aktardım ama hata veriyor bana bu kodu düzelte bilacak birisi varmı

KOD;

<html>
<form name="kimlik"action="goder.php" method="get">
Adı Soyadı:<input type="text" size="20"><br>
Doğum Yeri:<input type="text" size="20"><br>
Doğum Tarihi:<input type="text" size="10" ><br>
Cinsiyet:<input type="radio"name="cins">Erkek<input type="radio"name="cins">
Kız:<br>
Hobiler:<br>
<input type="checkbox">Müzik Dinlemek<br>
<input type="checkbox">Yemek Yapmak<br>
<input type="checkbox">Yamaç Paraşütü<br>
<input type="checkbox">Savunma Sporları<br>
<input type="checkbox">Dans Etmek<br>
<input type="checkbox">Bilgisayar<br>
<input type="checkbox">Diğer<br>
<textarea rows="4" cols="30"name="diger"></textarea<br>
Şifrenizi Girini:<br>
<input type="Password"size="15"><br>
<input type="submit"value= "GÖNDER"> <input type="reset"value="SİL">
</form>
</html>

Scudo
HTML:
Değerlendirme:<br>
<input type="checkbox">Beğendim<br>
<input type="checkbox">Az beğendim<br>
<input type="checkbox">Çok beğendim<br>
<input type="checkbox">Beğenmedim<br>
<input type="checkbox">Çok kötü<br>
<input type="checkbox">İdare Eder<br>
<input type="checkbox">Eh işte<br>
bu benim 8 saatlikçalışma sonucunda yapmış olduğum bir çalışma...Bu kadar çok saatte anca bunumu yaptın derseniz ilk başta çok zor geldi ama şimdi alışmaya başladım diyorum..
http://img576.imageshack.us/img576/3582/screenshot003tz.jpg

@Mesut Dursun

Bu kod tabii çalışmaz . Çünkü <form name="kimlik" action="goder.php" method="get">
bölümünde action="goder.php" yazarak bu formdaki bilgileri goder.php dosyasına yolluyorsun .

Önce Apache server'ı bilgisayarın kurman lazım.(PHP kullanıyorsan )

Burada ingilizce WAMP Server bilgileri ve kurulumu mevcut. MySQL veritabanı da var.
(link)

goder.php dosyası yoksa server'ı kurmuş olsan bile hata verir

İkincisi PHP kodlarının çalışacağı bir serveri bilgisayara kurmadan bunları çalıştıramazsın .

Böyle kopyala yapıştırla bu işler olmaz . Önce HTML öğren . Sonra da benim tavsiyem PHP öğren . PHP , Linux serverlarda , ASP ve ASP.NET'te Windows serverlarda çalışır . Gerçi ASP'nin modası geçti . PHP'de en son hangi versiyonda bilmiyorum . 4-5 sene önce bıraktım web programlama işlerini

Bir başka hata ise DEV C++ dediğini bir programlama dilidir . Windows vs . işletim sistemleri C ve C++ programlama dilleriyle yapılmıştır

Sen ise web programlama kodlarını kullanmışsın . Bu kodlar web sitesi yapmakta kullanılır. Yani ikisi birbiriyle çok alakasız .

Amacın ne?

Web programlama öğrenmek istiyorsan önce HTML , sonra server mantığı ve PHP öğren . Macromedia Dreamweaver veya vs web programlama editorleri indir.

İlk önce Google'dan HTML dersleri diye aratma yap . İşe öyle başla

Ama web sitesi programlaması dışında program yazmak istiyorsan C veya C++ 'tan başla . Tabii bunlar uzun yıllar gerektiren mevzuular . Öyle bir çırpıda öğrenilecek şeyler değil.

Bu yazdığın büyük ihtimalle form.php dosyasıdır. Birde gonder.php dosyası ile bu bilgileri alıp ekrana vermen lazım . PHP'de ancak Apache server'da çalışır.

Sen yalnızca HTML kısmının görüntüsünü almışsın . Onun için server gerekmez . BUTTON 'a bastığında bilgileri gonder.php dosyasına göndermen lazım

Yazdıklarına göre olayın daha başlangıcındasın . İlk önce HTML dilini öğren . PHP ilk aşamada ağır gelir . 6-7 ay sonra PHP'nin alt versiyonlarından başlarsın . Yıllar içinde Object Oriented Programming mantığını öğrenip PHP'nin son versiyonlarına geçersin

Cem arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.
Programlama dili ile web dilini birbirine karıştırmamak gerek. Web yazılımının içine programlama dili ile yazılmış bir programı gömebilirsiniz elbette ama bu o kadar da basite alınacak bir konu , hele hele c/p yapılacak bir konu değil.
Eğer web dilini öğrenecek ve sayfanıza veri çekecekseniz, herşeyden önce veritabanı oluşturmayı da bilmeniz gerekir.
Günümüzde en çok kullanılan ve şu an için en geçerli olan web dili PHP'dir. PHP ile birlikte MySQL ( database (veritabanı) için ) öğrenmelisiniz.
Bildiğim kadarıyla şimdilerde PHP'nin en stabil versiyonu 5.3.3 olsa gerek.
Ama yukarıda da bahsedildiği gibi öncelikle kendi bilgisayarınızı bir "server" a (localhost) dönüştürmeniz gerekecek. En çok kullanılan ve en kullanışlı olan Apache'dir . Kurulum ve ayarlarını net'ten kolayca bulabilirsiniz.

Ne diyeyim ; Kolaylıklar dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Hepinize bu ilginizden dolayı teşekkür ederim...:) Hepinizin dediğinden çok ders çıkardım...Bu arada tabii ki bir çırpıda öğrenilecek işler değil bu yola baş koymak gerek...Aslında düşünüyorumda benim istediğim program yapmak değilde web sitesi tasarlamak..(Bunun daha hoş olduğunu düşünüyorum) hepinize tekrardan teşekkürler..

@Mesut Dursun

HTML herşeyin temeli bu işlerde . Çok iyi öğren

@Mesut Dursun

3 Yıldır Prof. Sekilde Web Tasarım Ve Yazılım'la Ilgili Şirketlerde Çalışıyorum Ve Manisa'da Bu Konuda Eğitmenlik Yaptım Eger Takıldığın Bir Konu Olursa Öm'den Bilgilerimi Yolladım. Gerekirse Elimde Birçok Ders Mevcut Kargo Ucretini Karsıladığın Takdirde Ücretsiz Olarak Dvd'ye Basıp Gönderebilirim ;)

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
Facebook'tan Size Nasıl Ulasabilecegimi Sormustum Ancak Mesajı Görmediniz Sanırım :) Öm Yoluyla Size Ulasabilecegim Yolları Yazarsanız Eklerim En Kısa Sürede ;) (Aramalarda Vs Çıkmıyorum Arkadaşlarımın Arkadaşları Görebiliyor Beni Sarper Mutlubay Diye Aratın Isterseniz Facebook'ta. Forumdan Birçok Kişi Var Listemde Belki Çıkabilir)

@Mesut Dursun

Dev c++ bir c/c++ compiler(derleyici)dir yani bu yazdığın kodun orada çalışmaması normal çünkü o programda sadece c/c++ kodları çalışır.html kodlarını çalıştırmak için not defterinde yazdıkalrını kaydet sonra dosya uzantısını .html olarak değiştir dosyayı açtığınıda tarayıcada yaptıklarını görebilirsin

@grideniz

Mesut'la Facebook Uzerinden Iletisim Kurdum Ve Anladıgım En Onemli Sey Kaynakları Biraz Karmaşık Bulmuş. Henüz Hangi Dil'de Gelişecegine Karar Veremediginden Biraz Oradan Biraz Buradan Bilgi Almış. Şimdilik Html Ile Başlamasını Daha Sonra Css Ve Oradan Da Kendine Uygun Olan Dili (Asp,Asp.Net,Php,Java Vs.) Secmesi Konusunda Bilgi Verdim. Kodu'nun Açıklamasını Yapma Fırsatım Olmamıştı Bu Konuda Ilgilendiginiz Icin Tesekkür Ederim Eklemek Istedigim Bir Nokta Var.

Kodlarında Form Action Olarak Goder.php Dosyasına Bilgi Gönderiyor Ve Get Metodu Kullanılıyor.

1. Kodlar Html Ancak Iceriginde Php Sayfaya Bilgi Gönderiyor(Bu Mümkün Olan Birsey)
2. Get Metodu Ile Gönderiyor (Pek Tavsiye Etmiyorum Ama Olabilecek Birsey. Tavsiye Etmememdeki Sebep Formdaki Bilgileri Adres Bar Üzerine Basıyor Orada Cok Uzun Adres'ler Oluşturup Hem Kullanıcının Hemde Tarayıcının Sapıtmasına Neden Olabiliyor.)
3. Kodlar Html'den Php'ye Gidiyor Demistik Ama C Veya C++ Ile Alakası Yok. Yani Burada C Ya Da C++ Ile Ilgili Hicbir Kod Yok. Zaten O Kodlar Da Web Programlama Degil Masaüstü Programlama'da Kullanılmaktadır. :)

Geri