Arkadaşlar merhaba..Bisiklet konusunda yeniyim.Geçenlerde ikinci el bir mtb aldım.Bisikletin pedalı ara sıra yarım basıyordu.(hani vites değiştirirsin ya o an bir boşluk olur aynen o şekilde)Hatta zincir atıyordu.Sonra zincir koptu.Bisikletçiye götürdüm bu zincir uzun dedi kısalttı.Ayrıca arkadaki ruble aşınmış değiştirmen lazım dedi.Zinciri kısaltınca sorun biraz daha azaldı ama bu sefer de yokuş tırmanırken(arka en küçük dişlide ön en büyük dişlide) vitese atmamaya başladı.(zincir geriliyordu-sanırım zincir kısa kaldı).Sonra başka bir bisikletçiye götürdüm O da bisikletin zincirinin kısa olduğundan bahsetti.Ve uzun bir zincir takarsak problem kalkar dedi.Uzun bir zincir taktı ama bu sefer problem daha da büyüdü.Bu sefer sürekli olarak vites değiştiriyormuşum gibi yarı dolu yarı boş pedal çevirmeye başladım.Bisikletçiye geri götürdüm.Zincir uymamış dedi.Tekrar eskisini taktı.Sorun biraz azaldı ama halen devam ediyor.Dün başka 2-3 bisikletçiye götürdüm.Sorunun arka rublede olduğunu söylediler.(ama hareketlerinden olayı tam olarak kavrayamadıklarını gözlemledim.İşinin ehli usta yok)Hatta zinciri ve rubleyi yağladılar.Birkaç vida sıkıp gevşettiler.Ama değişen birşey yok.Bu arada vites geçişleri anormal derecede sert.Artık buradaki bisikletçilere güvenim kalmadı.
*Bu arada bisikleti aldığım arkadaşa bu problemden bahsettiğimde arka rublenin gayet iyi durumda olduğunu değişmesinin gereksiz olduğunu söyledi.Ayrıca tüm bakımlarını yaptırıp gönderdiğini belirtti.Ama bisikleti aldıktan sonra bu sıkıntılar başladı...(yani alındığı günden beri böyle)*
Sizden ricam bu konuda ne yapmam gerekir.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
*Bu arada bisikleti aldığım arkadaşa bu problemden bahsettiğimde arka rublenin gayet iyi durumda olduğunu değişmesinin gereksiz olduğunu söyledi.Ayrıca tüm bakımlarını yaptırıp gönderdiğini belirtti.Ama bisikleti aldıktan sonra bu sıkıntılar başladı...(yani alındığı günden beri böyle)*
Sizden ricam bu konuda ne yapmam gerekir.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.