Scudo Sports

Pro gamerların su içme yöntemi

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.267
Bisiklet
Bisan

Bugün Türkiyedeki starcraft fan sitesine girdiğimde bir üyenin merak etmesi sonucu açtığı bir konuyu gördüm.

Üye arkadaş koreli pro gamerların suyu içmeden önce suyu bir süre ağızlarında tuttuklarını ve daha sonra içtiklerini farketmiş. Neden böyle bir şey yaptıklarını sormuş. Üye başka bir arkadaşın verdiği cevap.

@Müşir

Susuzluğumun dinmeyip sürekli su içmekten şikayetçiydim. Bu yöntemi deniyeceğim.

Scudo
su ağız ile dolaşıma katılmaz, yani ağızdaki kılcal damarlar suyu vücut içine almaz.
üniversite biyoloji dergilerinden daha detaylı araştırabilirsin. suyu ağızda tutmanın emilime bir faydası olmaz.
belki plasebo etkisidir.

susuzluk hissini geçirmek için suya antioksidan içecek tozlarından dökebilirsin. yada birkaç damla limon sık.

Oha benim zar zor bitirdiğim oyunun ProLeague'i varmış. :D

Bu arada Lise konusundan bir hatırlatma da benden gelsin. Sindirim ağızda başlar. Bu da Turan beyin alıntıladığı gerekçenin mantıklı bir yanının olduğunu ortaya koyar. :)

Su içme tekniğini bilmeden uyguluyordum zaten varmış bir hikmeti :) Starcraft'a ise bayılırım. Neredeyse her akşam battle.net'teyim. Takılmak isteyen varsa eklesin: XtraPwr nickim...

Susuzluktan şikayetçiysen susuzluğunu bu şekilde gideremezsin.

Peki yarışçılarda böyle bir durum var mı? Direk gömüyorlar mı bidona kafayı? :D

@burak ilhan

Ağıza su alındığı anda vücudumuzun sindirimle ilgili birçok bölgesinde hemen faaliyet başlar. Örneğin insülin bunlardan biridir, insülin salınımı için gıdanın mideye ulaşması gerekmez ağızdayken başlar.

Ağızda sıvı dolaştırmak sıvı telafisi anlamına gelmez, sadece koşullanmayı aldatıyorsunuzdur. Ancak dikkat edin, canlıların alışkanlıkları kalıcı değildir. Bu şekilde bir davranış bir süre sonra alışkanlığın etki-rutin-ödül mekanizmasını bozacağı için beyni aldatamaz hale gelecektir.

@Tahir Keskin

Sindirimin agizda baslamasi, suyun agizda sindirilebilecegi anlamina gelmez.

(link)

televizyonda doktor yada ona benzer bi adam şöyle bişe demişti. tam toparlayamıcam ama idare edin.

ağzınıza gıda aldığınızda mide bilmem ne şeyi ile sarılmaya başlar. siz onu yutana kadar mide tamamen sıvı ile sarılır.
yani ağzımıza aldığımızda bişeyler olmaya başlıyor. susama hissiyatıda bununla ilgili bişe olabilir.

bir kere bu arkadaşlar sporcu değil tam tersine spor düşmanı tipler:) bence oyun heyecanından yada stresten o hareketi yapıyorlar, bilg. başında derin nefes alıp bir süre nefesini tutan daha sonra salan insanlar da var bunu bilnçli bir şekilde yapmıyorlar,bünye bir çeşit reaksiyon veriyor , kalk şuradan sen bir biyolojik canlısın demek istiyor belki de:)

@Tahir Keskin

Sindirimin çiğneme ve öğütme aşaması ağızda başlıyor. Emilim ve kana karışma bağırsaklarda olur.

Bu adamların hayatı oturarak geçiyor,bi mouse tutan elleri terliyordur heralde.
biz deli gibi ter atan pedalcılar bunu yapsak,bi yerde yığılır kalırız heralde :D aman dikkat.

(link)

battle net : estriel#1265 sc2-d3

Bu muhabbet aklıma nedense şunu getirdi :
http://idealchat.net/wp-content/uploads/karikat%C3%BCroru%C3%A7.jpg

@Gökhan Toros

Emilebilecegi yerine sindirilebilecegi yazmisim. Simdi farkettim. Duzeltiyorum.

Starcraft sıradan bi oyun değil, emin olun bu oyunda dökeceğiniz teri başka hiçbir oyunda dökemezsiniz :D

suyun sindirimi, daha basit parçalara bölünmesi diye bir şey yok.

Ağızda emilim yoksa bu dil altı hapları ne işe yarıyor acep :) Adam ağızda suyu dolandırarak beyne vücuda su girdiği sinyalini daha hızlı ulaştırıldığını söylemiş. Suyun komple ağızdan emildiğini söylememiş ama azda olsa ağızda emilim gerçekleşiyor diye biliyorum.

Valla ben onu bunu bilmem bisiklet sürerken pedal çevirme esnasında ağzımda suyu tutsam havasızlıktan çatlarım sanırım :)

@Selami53

Aynen! Nefes nefese iken o suyu ağızda tutmak büyük beceri hatta ciğerlere bile kaçabilir. Bilmiyorum ben demek istemem hareket halindeyken. Ayrıca sporcuların susuzluğunu dindirmek yerine su ihtiyaçlarını almak gibi bir dertleri olduğunu düşünürsek bence bu yöntem spor ile değil tamamen mide sağlığı ile alakalı diyebilirim..

Geri