Scudo Sports

Petlas neden bisiklet lastiği yapmıyor?

:)
Ben 1 aracıma değil dikkat ettiyseniz 3 aracıma aldım.

Öyle alo malo olmuyor kelimelerimizi özenli seçelim lütfen.

Siz petlas aldınız, kullandınız bir şekilde memnun kaldınız vs.
Ruslar ülke olarak dar gelirli olduklarından ucuz lastiğe itimat ediyorlar diye bizler de mi canımızı sokağa atalım? Bir araç isterse 1milyon TL etsin, yere bağlayan tek şey o 4 lastik.

Ben 3 "farklı" takım lastik (12 adet) aldım hepsi çatladı. (1 takım kışlık 2 takım yazlık)
Belki Rusyanın soğuğunda sıkıntı yapmıyordur ama Ankara ayazı ve sıcağı derken,belki ısı farkından lastikler dağıldı.
Çok bilmiş veya Uzman mühendis vs. değilim ama bu yaşıma kadar şirket + kendi araçlarımla 1,5 milyon km yol yapmışlığım var ehliyeti aldığım 2002 yılından bu yana.
Bi lastiğin iyi mi kötü mü olduğunu sürünce anlıyorum çok şükür. Senede 10,000km yol yapıp çok araba kullanıyorum diyenlerden değilim üstelik. ev-iş arası 52 km gidiş 52 km geliş. (Gölbaşı - Esenboğa Havaalanı)
Tatil, seyehat derken sadece kendi aracım ile senelik 40,000 km garanti yol yapıyorum.
Şirket aracı ile zaten o havaalanı senin bu havaalanı benim gitmediğim şehir kalmıyor.
Petlas'ın belki yurtdışına yolladığı ve iç piyasaya sürdüğü ürünlerin kaliteleri farklı olabilir o konuda bir yorum yapamıyorum.
Zaten bizim burada nefesimizi tüketmemiz boşa ADAC (Alman Otomobil Klübü) diye uluslararası testleri herkes tarafından kabullenilmiş bir kuruluş var senelerdir.
Adil ve Tarafsız Testler ile her sene dünyanın en iyi yaz ve kış lastiklerini belirler. ( Ayrıca güvenlik ve sağlamlık testleri de yapıyorlar ama konu dışı)

(link)

burada petlas'ın ve diğer "kendi çapında" lastik üreten firmaların esamelerini göremiyoruz.

Kendine güvenen firmalar Continental, GoodYear, Bridgestone, Michelin, Dunlop, Sava, Hankook, Pirelli, Yokohama, Fulda, Semperit, Nankang, Kumho gibi firmalar lastiklerini yolluyor ve teste giriyorlar. Ama petlas yok :) :) Sanırım Anladınız.

Scudo
2009 model arabamda ilk lastik değişimini petlas ile yapmış (2011 ocak) ; tam olarak 21.000 km sonra(2011 aralık) lastiğin telleri çıktığını farkedip continental ile değiştirmiştim.

Sene 2015 halen continental takılı arabam oldu 160 bin km... petlasmı bana uzak isteyen herkese yakın...

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Geri