Scudo Sports

Peşimdeler, takip ediliyorum!

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Tepki
375
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
unnamed (35).jpg

Hakikat, insan tehlikeli bir varlık. Ne var ki bisikletin üzerindeyken karşılaşabileceğiniz başka tehlikeler de var. Bu tehlikelerden biri de, özellikle kırsal kesimde turlayanlar için köpekler.

Olası bir kovalamacaya karşı pratik bir çözüm olarak, mantar tabancası gibi patlayıcı bir silah bulundurabilirsiniz. Denenmiş midir bilmiyorum. İşe yarayabilir. Daha ciddi savunmalar için, çantanızın bir köşesinde kolaylıkla erişebileceğiniz sağlam bir beyzbol sopası. Aynı zamanda sopa, bilumum saldırılara karşı kendinizi savunabileceğiniz masum bir silah.

Köpekler peşinize takılınca korkmayın ve kaçmayın. Korktuğunuzu hissederler. Bu onlara cesaret verir.

Amaçları genelde oyundur. Kaçacak bir kişi bulsak da kovalasak diye bekleşir dururlarl. Suratlarında ciddi bir ifade takınsalar da işin eğlence tarafındadırlar.

Kovalamaca (hot pursuing) esnasında bir köpek tarafından ısırılmaktan daha çok, panikle kaza yapma riski vardır. Böyle bir risk gerçeğe dönüşmüşse, artık köpeklerden yana endişelenmenize gerek yoktur. Zira emellerine ulaşmış, oldukça eğlenmiş, ve yüreğinize yeterince korku saldıklarına emin olmuşlar, buna ayan beyan şahit de olmuşlardır. Artk hiç bir şey olmamış gibi yavaş yavaş birbiri ardınca geri dönerler.

Ne var ki korku halinde hazırlıksız yakalanılan bir kaza, bazen bir ısırıktan daha vahim sonuçlar doğurabilir. Nitekim bizzat köpekler tarafından takipte iken can havliyle kaçan ve kaza geçiren, kolunu bacağını, hatta burnunu kıranlar tarafımca yakinen bilinmektedir.

Bu senorya, hasmın niyetinin oyun oynama ve aksiyon yaşama isteği gütmesi üzerine kuruludur. Aralarında, içerisinde bulunduğu grubun manevi atmosferini çözümleyememiş, ya da niyetini bozmuş bir köpek olması ihtimalini de göz önünde bulundurmanız canınızın yanmaması açısından son derece önem arz etmektedir.

Kaçarak kurtulabileceğinizden emin değilseniz, ki genelde bu böyledir, korkmayın, korktuysanız belli etmeyin, bisikletten hemen inin, bisikleti kendinize siper ederek yavaştan üzerlerine gidin ve var gücünüzle bağırın. Böylece ciddi olduğunuza ikna olabilirler. Aynı zamanda civardakilerin dikatini çekerek yardım gelme olasılığını arttırmış olursunuz.

Bu esnada köpeklerin gözlerinin içine bakın kararlı bir şekilde. Böyle yapınca genelde tırsarlar ve geri çekilirler. Böylece aralarında işi ciddiye almış biri varsa onu da fark etmiş olursunuz. Zira o da gözünüzün ta içine bakmakta, hırlayıp dişlerini göstermekte ve umarım hızlıca değildir yoksa yapabilecekleriniz çok daha sınırlı, yavaştan size yaklaşmaktadır. Durumun ciddi olduğunu fark ettiğiniz anda yardım gelene kadar idare edin, bisikleti siper edin kendinize, ama kararlılığınızdan ve hakikat olsun olmasın cesur görünümünüzden ödün vermeyin.

Böylesi olumsuz bir senaryoda ise, köpeğin sahibi gibi birinin gelip sizi kurtarması, direnmede (zira hasmınız daha üst konumdadır, dişleri bizimkilerden daha uzundur) kararlılığınızı görüp vazgeçmesi, dönüp olay mahallinden uzaklaşmakta olan arkadaşlarına gözünün takılmasıyla, bunun bir oyun ve eğlenceden ibaret olduğunun farkına varması, elinizde can simidi gibi tutmakta olduğunuz, bin bir emekle yüzlerce dolar harcayarak (bazı bisikletleri euroyla satıyorlar, bana öyle satmışlardı) aldığınız, gözünüzden bile sakındığınız bisikletinizi hasmınızın üzerine birden kapatmakla köpeğin erişemeyeceği bir yere kaçarak hayat boyu unutamayacağınız bir anıya sahip olmanız olasılık dahilindedir.

Daha kötü olasılıkları saymıyorum. Uğursuzluk getirmesin, hepinizden uzak olsun niyetiyle.

Scudo
söyledikleriniz çok mantıklı ama şu köpeğin gözlerine bakma işi biraz karışık, bir çok yerde de kesinlikle köpekle göz teması kurmayın diye okumuştum ben @ebayusuff

@Fırat Y.

Kırsalda büyüdüm. Sokakta son ev bizimdi. Genişçe bahçeli evimizden sonra ekin tarlaları başlıyordu. İlk bisikletimiz, daha ilkokula başlamadan önce, annemlere yalvar yakar mahallemizdeki bisikletçiden ikinci el aldırıp üzerinden yıllarca inmediğimiz ateş sarı renkte katlanır pinokyo bisikletti. Tozlu yollarda senelerce sürdük. Köpekler tarafından bisikletteyken kovalanıp ısırıldığım, yine bir kovalamaca neticesinde burnumuzu kırdığımız da oldu.

Benim tecrübelerim bu yönde. Kavga esnasında hasmınızı korkmadığınıza ikna etmek ya da inandırmak için gözlerininin içine mi bakarsınız, yoksa gözlerinizi kaçırır, yere ya da herhangi bir yöne bakarak mı muhatap olursunuz? Hangisi daha etkilidir sizce?

Yine de siz dilediğinizi denemekte özgürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Göz yaşartıcı sprey taşımakta fayda var.
Artık iş son raddeye ulaştığında , köpeğin ısıracağını anladığınızda kullanmak gerekir.
Bir de köpek kovucular varmış.
Yaydığı bir ses ile, köpeği uzaklaştırabiliyormuş.
İşe ne kadar yarıyor bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Güzel yazı. Son paragraf uzun olmuş tam anlayamadım.
Bir de mantar tabancası mantıklı geldi bana.

Merhaba,
Yaklaşık altı ay kadar önce yolum İstanbul Bakırköy Ruh ve S.H.H hastanesinin oraya düştü.Hastanenin içinde bisiklet yolu var bende girdim.Bir anda etrafım yüzlerce başıboş canavarlaşmış köpeklerce sarıldı. Her ağacın altından onlarca etrafıma fırladı.Kaçmak için nasıl bağırdığımı ve pedal çevirdiğimi hala korkarak hatırlıyorum.Düşseydim sağ kalmazdım.Parçalarlardı.Değil köpek kovucu,mantar tabancası el bombası bile olsa fayda etmezdi.O taraflara yolu düşen sakın girmesin.Hastane yönetimine mail gönderdim.Bakırköy belediyesi ile birlikte sorunu çözeceklermiş.Biliyorum bir şey yapmazlar.

Arkadaşlar son çare bir isviçre çakısı taşımanızda fayda var.Hem başka işlerde de işinize yarayabilir hemde orjinal bir isviçre çakısı ise bıçak kısmı jilet gibi keskin ve paslanmaz olur.

Aniden durmak, bisikletten inip yere çökmek ve ardından yumuşak tonda ve el hareketleriyle "gel oğlum niye bağrıyosun" tarzı konuşmak. Daha etkili bir yöntem yok. Bazıları hariç genelde gelmezler zaten. Beysbol sopası, biber gazı falan diyenler olmuş yapmayın arkadaşlar onlarda can. Onların hepsi kendi bölgelerini koruma iç güdüsünde siz sadece zararsız olduğunuzu belli edin. Kaçmak, saldırmak, korkutmak yöntem değil.

Dün'den görüntüler:

Polonezköy civarında, Reşadiye yolu boyunca çok sayıda köpek vardı. Genelde yollara veya yol kenarında yatmış durumdaydılar. Çok kalabalık gruplardan uzak durmaya çalıştık.

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Bunlar hakikatten oyun için gelmişler.Ama 2 gün önce etrafımızı 10-15,koyun sürüsü koruyan belim kadar kangal sarmıştı.Onlar pek oyun istemiyorlardı :D Koşturmaya başladıklarında bisikletten inip suratlarına bakıp kalın ve yüksek bi sesle bağırdım zaten 3 kişiydik hiddetleri dindi ama yine de takip ettiler koruduklarını alandan çıkınca bıraktılar peşimizi.

Mantar tabancası yerine Airsoft gun kullansak....SCAR-H meselaaa :D:harika:

Daha dün akşam iki köpeğin kaldırımda yattığını farkettim. Solumdan hızla araçlar geçiyor ve kaldırımda yürüyen bir insan bile yok. Panik yapsam büyük ihtimalle kaza yapardım. Ben sadece o an durumu kabullenip yanından geçtim. Bana doğru biraz koşup havladı ama takip etmedi neyseki. En büyük korkum gerçekten kalabalık köpek grupları. 2 tane köpek havlayınca kalbim yerinden çıktı bile. :D

Geri